Ajankohtaista

 • 26.1.2015Verkkouutinen

  Esiopetuksesta tavoitteellista ja velvoittavaa

  Perusopetuslakia on muutettu esiopetukseen osallistumisen osalta (12.12.2014 1040/2014). Lapsen on oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä vuonna osallistuttava vuoden kestävään esiopetukseen tai muuhun esiopetuksen tavoitteet saavuttavaan toimintaan (PoL 26a §).

 • 22.1.2015Verkkouutinen

  Opetushallitus Educa 2015 -messuilla

  Tuoreet opetussuunnitelmien perusteet, ammatillisten perustutkintojen perusteet sekä hiljattain käynnistynyt lukion opetussuunnitelman päivittäminen ovat Opetushallituksen pääteemoja tämänvuotisilla Educa-messuilla.

 • 14.1.2015Verkkouutinen

  Päivähoitolakia päivitetään varhaiskasvatuslaiksi

  Hallituksen esitys varhaiskasvatuslaiksi on parhaillaan käsiteltävänä eduskunnassa. Vuodelta 1973 peräisin olevaa päivähoitolakia päivitetään mm. siten, että valtakunnalliset varhaiskasvatussuunnitelman perusteet laaditaan tulevaisuudessa Opetushallituksessa.

 • 7.1.2015Tiedote

  Korkeakoulujen kevään yhteishaun ensimmäinen hakuaika alkaa keskiviikkona 7.1.

  Ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen yhteishaun ensimmäinen hakuaika käynnistyi tänään keskiviikkona 7.1. Hakulomakkeen täyttäminen on mahdollista Opintopolku.fi- palvelussa 27.1.2015 klo 15.00 asti. Ensimmäisessä hakuajassa ovat mukana suuri osa korkeakoulujen vieraskielisiä koulutuksia ja Taideyliopiston koulutukset.

 

Ajankohtaista

Osallistu keskusteluun blogissa
Blogissa Opetushallituksen asiantuntijat kirjoittavat osaamista ja koulutusta koskevista asioita ja ilmiöistä. Voit osallistua keskusteluun kommentoimalla kirjoituksia.

Tilaa uutiskirje
Opetushallituksen uutiskirje Spektri esittelee Opetushallituksen toimintaa, keskeisiä hankkeita ja painopistealueita. Tilaa uutiskirje sähköpostiisi!

Seuraa uutisia RSS-syötteiden avulla
Voit tilata OPH.fin uutiset RSS-syötteenä suoraan omalle koneelle. RSS-syöte sisältää uutisen otsikon, ingressitekstin ja linkin uutiseen Oph.fi-sivustolla.

FacebookTwitterYouTube