Ajankohtaista

 • 14.7.2016Verkkouutinen

  Kuukauden tilasto: Oppituntien määrä Euroopassa vaihtelee

  Oppivelvollisuuden kesto Euroopan maissa on vähimmillään kahdeksan ja enimmillään kaksitoista vuotta. Suomen koululaisilla on yhdeksänvuotisen oppivelvollisuuden aikana noin tuhat oppituntia vähemmän kuin eurooppalaisilla ikätovereilla keskimäärin.

 • 11.7.2016Verkkouutinen

  World Youth Skills Day nostaa esiin nuorten osaamista

  YK on julistanut heinäkuun 15. päivän Nuorten osaamisen päiväksi, World Youth Skills Day. Päivän tavoitteena on nostaa esiin ammattitaidon ja osaamisen merkitys nuorten työllistymisen lisäämisessä.

 • 7.7.2016Verkkouutinen

  Koulurauhan teema 2016-2017: Jokainen on arvokas

  Valtakunnallinen koulurauha lukuvuodelle 2016–2017 julistetaan Suomen kouluihin 23. elokuuta Seinäjoella.

 • 1.7.2016Tiedote

  Korkeakoulujen yhteishaun kaikkien valintojen tulokset julkaistu

  Korkeakoulujen kevään 2016 yhteishaussa oli noin 151 400 hakijaa, joista opiskelupaikan sai 31 prosenttia (47 500 hakijaa). Yliopistoihin hakeneista hyväksyttiin 25 prosenttia ja ammattikorkeakouluihin hakeneista 29 prosenttia.

 • 29.6.2016Verkkouutinen

  Varhaiskasvatussuunnitelman perusteiden valmistelu loppusuoralla

  Varhaiskasvatussuunnitelman perusteiden valmistelu on jatkunut intensiivisesti huhtikuun kommentointikierroksen jälkeen. Perusteet valmistuvat lokakuussa, ja syksyn aikana alkaa paikallisten suunnitelmien laadinta.

 • 28.6.2016Verkkouutinen

  Suomi yhä kärkijoukossa PIAAC-tutkimuksen toisella kierroksella

  Suomi sijoittuu vuoden 2012 tuloksillaan kärkijoukkoon aikuisväestön taitoja mittaavassa PIAAC-tutkimuksessa. Tutkimuksen toisella kierroksella Suomi on edelleen kakkonen luku- ja numerotaidoissa, mutta ongelmanratkaisutaidossa Uusi-Seelanti on noussut Suomen ohi.

 • 27.6.2016Blogi

  Johtamisen teot

  Johtaminen opetustoimessa on ammattitaitoa vaativaa, määrätietoista ja tinkimätöntä työtä. Jokainen kantaa vastuunsa työyhteisön jäsenenä, johtaja on kuitenkin se joka pitää langat käsissään. Lue lisää

 • 22.6.2016Verkkouutinen

  Eduskunta hyväksyi lain uudesta Opetushallituksesta

  CIMOn ja nykyisen Opetushallituksen yhdistyminen etenee: eduskunta hyväksyi tiistaina 21. kesäkuuta asiaa koskevan lain. Uuden viraston nimi on Opetushallitus ja se aloittaa toimintansa vuoden 2017 alusta.

 • 21.6.2016Verkkouutinen

  Kampanja kiusaamisen ehkäisemiseksi

  OAJ, Kuntaliitto ja Vanhempainliitto kampanjoivat alkusyksystä kiusaamista ja kouluväkivaltaa vastaan. Järjestöt ovat tehneet yhteisen ohjeistuksen kiusaaminen ehkäisemiseksi.

 • 16.6.2016Tiedote

  Uudet opiskelijat valittu ammatilliseen koulutukseen ja lukioon

  Kevään yhteishaussa ammatilliseen koulutukseen ja lukiokoulutukseen haki 76 500 hakijaa, joista 69 300 sai opiskelupaikan syksyllä 2016 alkavasta koulutuksesta.

Näytä kaikki

 

Ajankohtaista

Osallistu keskusteluun blogissa
Blogissa Opetushallituksen asiantuntijat kirjoittavat osaamista ja koulutusta koskevista asioita ja ilmiöistä. Voit osallistua keskusteluun kommentoimalla kirjoituksia.

Tilaa uutiskirje
Opetushallituksen uutiskirje Spektri esittelee Opetushallituksen toimintaa, keskeisiä hankkeita ja painopistealueita. Tilaa uutiskirje sähköpostiisi!

Seuraa uutisia RSS-syötteiden avulla
Voit tilata OPH.fin uutiset RSS-syötteenä suoraan omalle koneelle. RSS-syöte sisältää uutisen otsikon, ingressitekstin ja linkin uutiseen Oph.fi-sivustolla.

FacebookTwitterYouTube