Ajankohtaista

 • 16.7.2015Tiedote

  Äidinkielen ja kirjallisuuden opetuksen foorumi 4.–5.8.2015

  Äidinkielen ja kirjallisuuden opettajat kokoontuvat perinteiseen foorumiinsa Helsingin Paasitorniin 4-5. elokuuta. Koulutuksessa tarkastellaan uudistuvia opetussuunnitelmia, oppimistuloksia ja oppiaineen monipuolisia opetusmenetelmiä.

 • 16.7.2015Tiedote

  Opetushallituksesta varhaiskasvatuksen asiantuntijavirasto

  Varhaiskasvatuslain mukaisesti Opetushallituksesta tulee varhaiskasvatuksen asiantuntijavirasto 1.8.2015 alkaen. Opetushallituksen tehtävänä on vastata varhaiskasvatuksen kehittämisestä sekä seurata varhaiskasvatuksen järjestämistä ja laatia valtakunnalliset varhaiskasvatussuunnitelman perusteet.

 • 15.7.2015Verkkouutinen

  Opetushallituksen organisaatio muuttuu 1.8.2015

  Elokuun alusta Opetushallituksesta tulee varhaiskasvatuksen asiantuntijavirasto, mikä aiheuttaa organisaatiomuutoksia. Lisäksi ammatillinen peruskoulutus ja ammatillinen aikuiskoulutus yhdistetään yhdeksi yksiköksi. Henkilöstöhallinto ja taloushallinto yhdistetään niin ikään yhdeksi yksiköksi.

 • 14.7.2015Tiedote

  Laadukas ruokailu vahvistaa lukiolaisten hyvinvointia

  Ruokailu on tärkeä osa terveyden ja hyvinvoinnin edistämistä myös lukiossa. Opetushallitus ja Suomen Lukiolaisten Liitto (SLL) korostavat opiskelijaruokailun merkitystä Porin SuomiAreenan kouluruokapäivänä 15.7.

 • 2.7.2015Tiedote

  Korkeakoulujen yhteishaun tulokset valmiit Opintopolku-palvelussa

  Korkeakoulujen kevään 2015 yhteishaussa oli noin 154 000 hakijaa. Opiskelupaikan sai 46 300 eli 30 prosenttia hakijoista. Hyväksytyistä 61 prosenttia sai paikan ammattikorkeakoulusta ja 39 prosenttia yliopistosta.

 • 29.6.2015Verkkouutinen

  Kuukauden tilasto: Erityinen ja tehostettu tuki

  Erityistä tukea saavien oppilaiden osuus on laskenut, mutta tehostettua tukea saavien osuus on kasvanut vuosina 2011–2013.

 • 23.6.2015Verkkouutinen

  Ruokakasvatus mukaan paikallisiin opetussuunnitelmiin

  Opetushallitus on yhdessä maa- ja metsätalousministeriön kanssa tuottanut tukimateriaalia perusopetuksen ruokakasvatukseen.

 • 18.6.2015Blogi

  Opetussuunnitelmapolun varrelta

  Kuva: Olli HäkämiesPaikallisten opetussuunnitelmien laadinta on täydessä vauhdissa. Siinä työssä tutkitaan ahkerasti vuoden 2014 lopussa valmistuneita esiopetuksen, perusopetuksen ja lisäopetuksen opetussuunnitelman perusteita ja pohditaan valtioneuvoston asetuksen pohjalta tuntijakoratkaisuja. Lue lisää

 • 16.6.2015Blogi

  Digiloikkaa varten verrytellessä

  Aulis PitkäläHallitusohjelman yksi kärkihankkeista on peruskoulutuksen uudistaminen digitaalisten oppimisympäristöjen avulla, joka tulee myös työllistämään Opetushallitusta. Linjaukset hahmottuvat ennen kesätaukoa, mutta lomilta palattuamme käynnistyy hallitusohjelman yksityiskohtaisemman toimeenpanosuunnitelman valmistelu. Lue lisää

 • 16.6.2015Verkkouutinen

  Esiopetuksesta velvoittavaa 1.8. alkaen

  Oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä vuotena lapsen on osallistuttava vuoden kestävään esiopetukseen tai muuhun esiopetuksen tavoitteet saavuttavaan toimintaan. Esiopetuksen velvoittavuutta koskevaa lakia sovelletaan 1.8.2015 lukien.

Näytä kaikki

 

Ajankohtaista

Osallistu keskusteluun blogissa
Blogissa Opetushallituksen asiantuntijat kirjoittavat osaamista ja koulutusta koskevista asioita ja ilmiöistä. Voit osallistua keskusteluun kommentoimalla kirjoituksia.

Tilaa uutiskirje
Opetushallituksen uutiskirje Spektri esittelee Opetushallituksen toimintaa, keskeisiä hankkeita ja painopistealueita. Tilaa uutiskirje sähköpostiisi!

Seuraa uutisia RSS-syötteiden avulla
Voit tilata OPH.fin uutiset RSS-syötteenä suoraan omalle koneelle. RSS-syöte sisältää uutisen otsikon, ingressitekstin ja linkin uutiseen Oph.fi-sivustolla.

FacebookTwitterYouTube