Ajankohtaista

 • 29.6.2016Verkkouutinen

  Varhaiskasvatussuunnitelman perusteiden valmistelu loppusuoralla

  Varhaiskasvatussuunnitelman perusteiden valmistelu on jatkunut intensiivisesti huhtikuun kommentointikierroksen jälkeen. Perusteet valmistuvat lokakuussa, ja syksyn aikana alkaa paikallisten suunnitelmien laadinta.

 • 28.6.2016Verkkouutinen

  Suomi yhä kärkijoukossa PIAAC-tutkimuksen toisella kierroksella

  Suomi sijoittuu vuoden 2012 tuloksillaan kärkijoukkoon aikuisväestön taitoja mittaavassa PIAAC-tutkimuksessa. Tutkimuksen toisella kierroksella Suomi on edelleen kakkonen luku- ja numerotaidoissa, mutta ongelmanratkaisutaidossa Uusi-Seelanti on noussut Suomen ohi.

 • 27.6.2016Blogi

  Johtamisen teot

  Johtaminen opetustoimessa on ammattitaitoa vaativaa, määrätietoista ja tinkimätöntä työtä. Jokainen kantaa vastuunsa työyhteisön jäsenenä, johtaja on kuitenkin se joka pitää langat käsissään. Lue lisää

 • 22.6.2016Verkkouutinen

  Eduskunta hyväksyi lain uudesta Opetushallituksesta

  CIMOn ja nykyisen Opetushallituksen yhdistyminen etenee: eduskunta hyväksyi tiistaina 21. kesäkuuta asiaa koskevan lain. Uuden viraston nimi on Opetushallitus ja se aloittaa toimintansa vuoden 2017 alusta.

 • 21.6.2016Verkkouutinen

  Kampanja kiusaamisen ehkäisemiseksi

  OAJ, Kuntaliitto ja Vanhempainliitto kampanjoivat alkusyksystä kiusaamista ja kouluväkivaltaa vastaan. Järjestöt ovat tehneet yhteisen ohjeistuksen kiusaaminen ehkäisemiseksi.

 • 16.6.2016Tiedote

  Uudet opiskelijat valittu ammatilliseen koulutukseen ja lukioon

  Kevään yhteishaussa ammatilliseen koulutukseen ja lukiokoulutukseen haki 76 500 hakijaa, joista 69 300 sai opiskelupaikan syksyllä 2016 alkavasta koulutuksesta.

 • 15.6.2016Verkkouutinen

  Kansalaisten koulutustiedot yhdeltä luukulta vuonna 2019

  Rakenteilla oleva KOSKI-tietovaranto kokoaa yhteen tiedot kansalaisten opintosuorituksista, suoritetuista tutkinnoista ja opinto-oikeuksista. Aiemmin TOR-nimellä tunnettu palvelu valmistuu vuoteen 2019 mennessä.

 • 15.6.2016Verkkouutinen

  Uusi tapa hakea valtionavustusta kiinnostaa

  Opetushallituksen jakamat ammatillisen koulutuksen valtionavustukset kohdennetaan tänä vuonna ensisijaisesti ammatillisen koulutuksen reformin tavoitteiden tukemiseen.

 • 10.6.2016Verkkouutinen

  Vaikuttava varhaiskasvatus tasoittaa opintietä

  Varhaiskasvatukseen osallistuminen on merkittävä osa nykyajan lapsen elämää. Laadukkaalla varhaiskasvatuksella on sekä yksilölle että yhteiskunnalle monia myönteisiä vaikutuksia, joista osa ulottuu kauas tulevaisuuteen.

 • 9.6.2016Verkkouutinen

  Ammatillisen koulutuksen parhaat käytännöt esiin

  Opetushallitus on avannut koulutuksen ja tutkinnon järjestäjille kilpailun hyvistä käytännöistä, jotka edistävät ammatillisen koulutuksen tuloksellisuutta ja vaikuttavuutta sekä tukevat reformin tavoitteita. Parhaat palkitaan 10.-11.10.2016 järjestettävässä seminaarissa Helsingin Kalastajatorpalla.

Näytä kaikki

 

Ajankohtaista

Osallistu keskusteluun blogissa
Blogissa Opetushallituksen asiantuntijat kirjoittavat osaamista ja koulutusta koskevista asioita ja ilmiöistä. Voit osallistua keskusteluun kommentoimalla kirjoituksia.

Tilaa uutiskirje
Opetushallituksen uutiskirje Spektri esittelee Opetushallituksen toimintaa, keskeisiä hankkeita ja painopistealueita. Tilaa uutiskirje sähköpostiisi!

Seuraa uutisia RSS-syötteiden avulla
Voit tilata OPH.fin uutiset RSS-syötteenä suoraan omalle koneelle. RSS-syöte sisältää uutisen otsikon, ingressitekstin ja linkin uutiseen Oph.fi-sivustolla.

FacebookTwitterYouTube