Ajankohtaista

 • 29.4.2016Verkkouutinen

  Kiitos kommenteista!

  Opetushallitus kiittää lämpimästi kaikkia, jotka antoivat palautetta varhaiskasvatussuunnitelman perusteiden luonnoksesta.

 • 29.4.2016Verkkouutinen

  Johtamisen Foorumi kutsuu

  Onko kuntasi koulutoimen suunta jo selvillä? Entä koulusi valmius muutosten toteuttamiseen? Opetushallituksen tämänvuotinen foorumi opetus- ja sivistystoimen johtajille, rehtoreille ja ammatillisen koulutuksen järjestäjille auttaa ajoittamaan ponnistusta ja tarkistamaan askelmerkit.

 • 27.4.2016Verkkouutinen

  Ammatillisen koulutuksen parhaat käytännöt esiin

  Opetushallitus on avannut koulutuksen ja tutkinnon järjestäjille kilpailun hyvistä käytännöistä, jotka edistävät ammatillisen koulutuksen tuloksellisuutta ja vaikuttavuutta sekä tukevat reformin tavoitteita. Parhaat palkitaan lokakuussa järjestettävässä tapahtumassa.

 • 22.4.2016Verkkouutinen

  Jatko-opintoväylät pidettävä auki ammattikoulutuksen muutoksissa

  Reformi hallitsee keskustelua ammatillisen koulutuksen kehittämisestä. Siihen viitattiin toistuvasti myös 20.4. järjestetyssä aamiaistapaamisessa, jossa Opetushallituksen sidosryhmien edustajille oli tarjolla runsas kattaus ammattikoulutuksen kuulumisia.

 • 19.4.2016Verkkouutinen

  Uudet mallilomakkeet oppimisen ja koulunkäynnin tukeen - OPS 2016

  Opetushallitus on valmistellut mallilomakkeet perusopetuksen pedagogista arviota ja pedagogista selvitystä sekä oppimissuunnitelmaa ja henkilökohtaista opetuksen järjestämistä koskevaa suunnitelmaa (HOJKS) varten perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden (2014) mukaisesti.

 • 19.4.2016Verkkouutinen

  Tarkastusvirastolta tunnustusta Oppijan palveluille

  Oppijan verkkopalvelu ja Opetushallitus saavat Valtiotalouden tarkastusvirastolta kiitosta asiakaslähtöisestä kehittämisestä.

 • 18.4.2016Verkkouutinen

  Vanhoille muotokuville arvoisensa paikka

  Opetushallitus on päättänyt luovuttaa kouluhallinnon entisten virkamiesten muotokuvia henkilöille itselleen tai heidän suvulleen.

 • 15.4.2016Tiedote

  Uudet mallikirjaimet käyttöön ensi syksynä

  Uudet mallikirjaimet voidaan Opetushallituksen suosituksen mukaan ottaa käyttöön 1.8.2016 alkaen paikallisten opetussuunnitelmien käyttöönoton yhteydessä.

 • 14.4.2016Tiedote

  eTwinning -projektit toteuttavat opetussuunnitelman tavoitteita

  Jokavuotisessa Suomen eTwinning -kilpailussa nousi voittajaksi Mari Jokela Lapin matkailuopistosta Kittilästä. Toiseksi tuli Merja Jokinen Lehtisaaren koulusta Jyväskylästä.

 • 13.4.2016Verkkouutinen

  Vuoden 2016 Cygnaeus -palkintoehdokkaita etsitään

  Opetushallitus pyytää ehdotuksia vuoden 2016 Cygnaeus-palkinnon saajaksi.

Näytä kaikki

 

Ajankohtaista

Osallistu keskusteluun blogissa
Blogissa Opetushallituksen asiantuntijat kirjoittavat osaamista ja koulutusta koskevista asioita ja ilmiöistä. Voit osallistua keskusteluun kommentoimalla kirjoituksia.

Tilaa uutiskirje
Opetushallituksen uutiskirje Spektri esittelee Opetushallituksen toimintaa, keskeisiä hankkeita ja painopistealueita. Tilaa uutiskirje sähköpostiisi!

Seuraa uutisia RSS-syötteiden avulla
Voit tilata OPH.fin uutiset RSS-syötteenä suoraan omalle koneelle. RSS-syöte sisältää uutisen otsikon, ingressitekstin ja linkin uutiseen Oph.fi-sivustolla.

FacebookTwitterYouTube