Ajankohtaista

 • 4.9.2015Verkkouutinen

  Uudistunut Valteri tukee oppimista ja koulunkäyntiä

  Valteri on Opetushallituksen toimialaan kuuluva uusi valtakunnallinen oppimis- ja ohjauskeskus, jolla on kuusi toimipistettä eri puolilla Suomea: Mikael, Mäntykangas, Ruskis, Onerva, Skilla (entinen Svenska skolan för synskadade ja SPERES) sekä Tervaväylä. Kaikkien toimipisteiden yhteydessä toimii myös Valteri-koulu.

 • 4.9.2015Verkkouutinen

  Opintopolku rikkoo kävijäennätyksiä

  Opintopolun palvelut ovat tänä vuonna olleet hyvin laajassa kansallisessa käytössä ja kävijämäärät lisääntyneet voimakkaasti. Heinäkuussa käyntien määrä lähes kuusinkertaistui vuoden takaiseen verrattuna.

 • 2.9.2015Tiedote

  Liikenneturvallisuusviikko 7.-13.9.2015

  Tämänvuotisen liikenneturvallisuusviikon teemana on tarkkaamattomuus liikenteessä. Alkusyksyn surullisten onnettomuustapausten johdosta teema on nyt erityisen ajankohtainen.

 • 1.9.2015Verkkouutinen

  Kuukauden tilasto: Lukioiden ja ammatillisten oppilaitosten opiskeluhuollon palveluiden saatavuudessa on alueellisia eroja

  Opiskeluhuollon palvelut ovat kohentuneet lukioissa ja ammatillisissa oppilaitoksissa, mutta alueelliset erot ovat suuria. Käytännössä kaikissa oppilaitoksissa on terveydenhuoltajan palvelut saatavilla, mutta Itä- ja Pohjois-Suomen ammatillisissa oppilaitoksissa psykologipalvelut ovat yhä harvinaisia.

 • 28.8.2015Verkkouutinen

  Varhaiskasvatuksen muutoksissa perheiden tarpeet huomioon

  Varhaiskasvatusoikeus esitetään säädettäväksi niin, että jokaisella lapsella olisi oikeus saada varhaiskasvatusta 20 tuntia viikossa. Lapsella olisi oikeus kokopäiväiseen varhaiskasvatukseen, kun vanhemmat työskentelevät tai opiskelevat kokoaikaisesti.

 • 27.8.2015Verkkouutinen

  Petri Pohjonen Invalidiliiton toimitusjohtajaksi

  Invalidiliiton toimitusjohtajaksi on kutsuttu Opetushallituksen ylijohtaja, filosofian tohtori ja diplomi-insinööri Petri Pohjonen. Hän aloittaa toimitusjohtajana 1.1.2016 nykyisen toimitusjohtaja Marja Pihnalan jäädessä eläkkeelle vuoden vaihteessa.

 • 25.8.2015Verkkouutinen

  Käsityön opetuksen järjestäminen

  Vuoden 2014 opetussuunnitelman perusteiden mukaan käsityö-oppiaineen tehtävänä on ohjata oppilaita kokonaisen käsityöprosessin hallintaan. Käsityön sekä erityisesti teknisen ja tekstiilityön opetuksen järjestämistä varten on Opetushallituksessa laadittu tukiaineistoa.

 • 24.8.2015Blogi

  Varhaiskasvatus pohjustaa elinikäistä opintietä

  1.8.2015 astui voimaan varhaiskasvatuslain ensimmäinen vaihe. Varhaiskasvatus on nyt entistä vahvemmin osa suomalaista kasvatus- ja koulutusjärjestelmää. Lue lisää

 • 21.8.2015Blogi

  Oppimisen ja koulunkäynnin tuen muutokset näkyvät jo tilastoissa

  Kauanko kestää, että oppimisen ja koulunkäynnin tuessa tapahtuneet laki- ja opetussuunnitelmamuutokset alkavat näkyä koulujen käytänteissä? Miten nopeasti nämä muutokset näkyvät tukea kuvaavissa tilastoissa? Lue lisää

 • 21.8.2015Verkkouutinen

  Opettajat tyytyväisiä ammattiinsa Euroopassa

  Eurooppalaiset opettajat ovat varsin tyytyväisiä ammattiinsa, mutta useissa maissa yhteiskunta ei tunnu arvostavan ammattia riittävästi. Muutkin kuin suomalaiset opettajat kaipaavat tukea erityisesti uusien teknologioiden käyttöönotossa.

Näytä kaikki

 

Ajankohtaista

Osallistu keskusteluun blogissa
Blogissa Opetushallituksen asiantuntijat kirjoittavat osaamista ja koulutusta koskevista asioita ja ilmiöistä. Voit osallistua keskusteluun kommentoimalla kirjoituksia.

Tilaa uutiskirje
Opetushallituksen uutiskirje Spektri esittelee Opetushallituksen toimintaa, keskeisiä hankkeita ja painopistealueita. Tilaa uutiskirje sähköpostiisi!

Seuraa uutisia RSS-syötteiden avulla
Voit tilata OPH.fin uutiset RSS-syötteenä suoraan omalle koneelle. RSS-syöte sisältää uutisen otsikon, ingressitekstin ja linkin uutiseen Oph.fi-sivustolla.

FacebookTwitterYouTube