Ajankohtaista

 • 28.11.2014Verkkouutinen

  Opiskeluhuollossa rakennetaan yhteisöllisempää koulua

  Yhteisöllisellä opiskeluhuollolla tarkoitetaan toimintakulttuuria ja toimia, joilla koko oppilaitosyhteisössä edistetään opiskelijoiden oppimista, hyvinvointia, terveyttä, sosiaalista vastuullisuutta, vuorovaikutusta ja osallisuutta sekä opiskeluympäristön terveellisyyttä, turvallisuutta ja esteettömyyttä.

 • 25.11.2014Tiedote

  Koulutuksen tilastollinen vuosikirja 2014

  Yhä useampi peruskoululainen tarvitsee tehostettua tukea opiskelunsa avuksi. Selvä enemmistö tukea saavista oppilaista on poikia, ilmenee Opetushallituksen juuri ilmestyneestä tilastojulkaisusta.

 • 25.11.2014Verkkouutinen

  Kulttuurivoltti-hankkeesta vetoapua kulttuurikasvatuksen suunnitteluun

  Tällä hetkellä noin joka kymmenes Suomen kunnista on ottanut käyttöön perusopetuksen kulttuuriopetuksen suunnitelman. Kulttuurivoltti-hanke tähtää kulttuurikasvatussuunnitelmien tekemiseen ja käyttöönottoon kaikissa Suomen kunnissa vuosina 2015–2016.

 • 24.11.2014Verkkouutinen

  Kansallisilla peruskoulupäivillä ideoitiin tulevaisuuden peruskoulua

  Opetushallitus järjesti Kansalliset peruskoulupäivät 20.‒21.11.2014 Helsingin Marina Congress Centerissä. Tapahtumaan osallistui lähes 150 esi- ja perusopetuksen opetustoimen henkilöä tai muuten aiheesta kiinnostunutta. Kaksipäiväisen tapahtuman aikana pohdittiin perusopetuksen tulevaisuutta eri näkökulmista.

 • 18.11.2014Tiedote

  Ammatillisten perustutkintojen perusteet ja muut määräykset uudistettu

  Ammatillista perus- ja aikuiskoulutusta koskevat ns. TUTKE- säädösmuutokset annettiin lokakuussa 2014. Opetushallitus on uudistanut kaikkien 52 ammatillisen perustutkinnon perusteet ja muut toimivaltaansa kuuluvat määräykset säädösmuutosten perusteella sekä antanut ne loka- ja marraskuun 2014 aikana. Uudistukset tulevat voimaan 1.8.2015.

 • 18.11.2014Verkkouutinen

  Lapsen oikeuksien teemaviikko 17. - 21.11.

  Kansainvälistä Lapsen oikeuksien päivää vietetään vuosittain 20. marraskuuta. Tänä vuonna YK:n lapsen oikeuksien sopimus täyttää 25 vuotta ja sopimusta juhlitaan ja tehdään tunnetuksi Lapsen oikeuksien teemaviikolla 17.–21.11.

 • 17.11.2014Verkkouutinen

  EU-komissio moittii jäsenmaita nihkeydestä tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytössä

  EU-komissio on julkaissut vuotuisen seurantaraporttinsa Education and Training Monitor 2014. Tällä kertaa Suomi saa sekä ruusuja että risuja.

 • 13.11.2014Tiedote

  European Label -laatuleimat osallisuutta edistäville kielihankkeille

  Opetushallitus on palkinnut vuosittain myönnettävällä European Label –laatuleimalla Valkeakoski-opiston hankkeen Improve Your English with PEOPLE – opiskele englantia henkilökohtaisen oppimisympäristön avulla.

 • 13.11.2014Verkkouutinen

  Lukion uusi tuntijako hyväksyttiin - lukiokoulutukselle oma kehittämishanke

  Valtioneuvosto hyväksyi torstaina asetuksen lukiokoulutuksen yleisistä valtakunnallisista tavoitteista ja tuntijaosta. Lukion oppimäärän laajuus säilyy kolmena vuotena ja 75 kurssina.

 • 12.11.2014Verkkouutinen

  Peruskoulujen ja lukioiden kansainväliSYYSpäivät Lahdessa 12.-13.11.

  Lahdessa käynnistyivät keskiviikkona 12.11. peruskoulujen ja lukioiden valtakunnalliset kansainvälisyyspäivät, teemanaan Kansainvälisyys kantaa ja kannattaa. Osallistujat pohtivat, mitä hyötyjä kansainvälisyystoiminta tuo opetukseen ja sen kehittämiseen, kouluun, oppilaille ja henkilöstölle.

Näytä kaikki

 

Ajankohtaista

Osallistu keskusteluun blogissa
Blogissa Opetushallituksen asiantuntijat kirjoittavat osaamista ja koulutusta koskevista asioita ja ilmiöistä. Voit osallistua keskusteluun kommentoimalla kirjoituksia.

Tilaa uutiskirje
Opetushallituksen uutiskirje Spektri esittelee Opetushallituksen toimintaa, keskeisiä hankkeita ja painopistealueita. Tilaa uutiskirje sähköpostiisi!

Seuraa uutisia RSS-syötteiden avulla
Voit tilata OPH.fin uutiset RSS-syötteenä suoraan omalle koneelle. RSS-syöte sisältää uutisen otsikon, ingressitekstin ja linkin uutiseen Oph.fi-sivustolla.

FacebookTwitterYouTube