Ajankohtaista

 • 15.4.2014Verkkouutinen

  Koulutuspilvijaosto luovutti loppuraporttinsa

  Opetushallituksen Digitaalisen oppimisen neuvottelukunnan alaisuuteen elokuussa 2013 asetettu Koulutuspilvijaosto luovutti 15.4.2014 loppuraporttinsa neuvottelukunnalle. Loppuraportissa jaosto tekee esityksensä siitä, miten ja millaista kansallista pilvipalvelua olisi jatkossa syytä kehittää suomalaisen oppimisen ja opettamisen digitaaliseksi modernisoimiseksi ja kehittämiseksi.

 • 15.4.2014Tiedote

  Perus- ja lisäopetuksen opetussuunnitelman perusteiden luonnokset avoimesti kommentoitavina verkossa

  Perusopetuksen ja lisäopetuksen opetussuunnitelman perusteiden luonnokset ovat kommentoitavina Opetushallituksen verkkosivuilla 15.4.–15.5.2014. Perusteluonnokset ovat ensimmäistä kertaa luettavissa kokonaisuudessaan. Perusopetuksen perusteisiin sisältyvät nyt myös kaikkien oppiaineiden luonnokset.

 • 11.4.2014Verkkouutinen

  Taitaja2014-tapahtumassa kisattiin ammattitaidon Suomen mestaruuksista

  Ammattitaidon SM-kilpailut järjestettiin Lahdessa 8.–10.4.2014. Taitaja2014-tapahtumassa nuoret osaajat kilpailivat yhteensä 44 lajissa. Tapahtuman yhteydessä järjestettiin myös Taitaja9, leikkimielinen kädentaitojen kilpailu peruskoulun yhdeksäsluokkalaisille, sekä TaitajaPLUS-ammattitaitokilpailu erityistä tukea tarvitseville opiskelijoille.

 • 10.4.2014Tiedote

  Vuoden 2013 eTwinning –kilpailun voittajat palkittiin

  eTwinning-verkkoyhteisön parhaan suomalaisen projektin toteutti viime vuonna Airi Kymäläinen Tehtaanpuiston yläasteelta Helsingistä. Toiseksi tuli Jennika Lassila Pikkolan koulusta Kangasalalta.

 • 8.4.2014Verkkouutinen

  Liikkuvissa kouluissa aktiivisempia ja viihtyisämpiä koulupäiviä

  Liikkuva koulu –ohjelmaan osallistuvissa kouluissa etsitään keinoja vähentää istumista ja lisätä liikettä koulupäiviin. Näin parannetaan kouluviihtyvyyttä ja työrauhaa ja saadaan oppilaat mukaan miettimään, mitä voitaisiin tehdä paremmin.

 • 7.4.2014Tiedote

  Korkeakoulujen nykymuotoiset yhteishaut viimeistä kertaa päätökseen

  Hakijamäärät pysyivät ennätyskorkeina tämän kevään korkeakoulujen yhteishaussa. Sekä ammattikorkeakouluihin että yliopistoihin pyrkineitä oli viimevuotista enemmän.

 • 4.4.2014Verkkouutinen

  Opetus ja kulttuuri valtiontalouden kehyksissä 2015-2018

  Opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalalle kohdistuvat kehysriihessä sovitun mukaisesti 138 miljoonan kasvua tukevat toimet ja 100 miljoonan sopeutustoimet vuonna 2015.

 • 4.4.2014Tiedote

  Oppilaitosten tasa-arvosuunnittelussa parantamisen varaa

  Oppilaitosten toiminnallisen tasa-arvon suunnittelu näyttää viimeisten neljän vuoden aikana vahvistuneen. Opiskelijoiden osallistuminen tasa-arvotyöhön on lisääntynyt, ja keskustelua opiskelijoiden kanssa pidetäänkin yhtenä tasa-arvotyön antoisimmasta puolista.

 • 2.4.2014Verkkouutinen

  Suomen oppilaat Euroopan parhaita PISA-ongelmanratkaisussa

  Suomi menestyi hyvin PISA 2012 -tutkimuksen ongelmanratkaisutehtävissä. Suomalaisoppilaiden pistemäärä oli OECD-maiden neljänneksi korkein yhdessä Australian kanssa ja Euroopan maiden paras. Kaikista osallistuneista maista ja alueista Suomen pisteiden keskiarvo oli yhdeksänneksi korkein.

 • 26.3.2014Tiedote

  Tehostuuko läpäisy ammattiopinnoissa?

  Ammatillisen koulutuksen läpäisyn tehostamisohjelma on osa koulutustakuun toteutusta. Ohjelman seurantatutkimukset kertovat väärän uranvalinnan lisäävän keskeyttämisriskiä. Nuoria olisikin ohjattava realistisiin valintoihin paitsi peruskoulussa, myös ammattiopintojen aikana.

Näytä kaikki

 

Ajankohtaista

Osallistu keskusteluun blogissa
Blogissa Opetushallituksen asiantuntijat kirjoittavat osaamista ja koulutusta koskevista asioita ja ilmiöistä. Voit osallistua keskusteluun kommentoimalla kirjoituksia.

Tilaa uutiskirje
Opetushallituksen uutiskirje Spektri esittelee Opetushallituksen toimintaa, keskeisiä hankkeita ja painopistealueita. Tilaa uutiskirje sähköpostiisi!

Seuraa uutisia RSS-syötteiden avulla
Voit tilata OPH.fin uutiset RSS-syötteenä suoraan omalle koneelle. RSS-syöte sisältää uutisen otsikon, ingressitekstin ja linkin uutiseen Oph.fi-sivustolla.

FacebookTwitterYouTube