Ajankohtaista

 • 1.9.2014Verkkouutinen

  Aamu- ja iltapäivätoiminnalla vahva rooli perusopetuksessa

  Aamu- ja iltapäivätoiminta on kymmenvuotisen historiansa aikana lunastanut paikkansa perusopetuksessa, todettiin Opetushallituksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön järjestämässä juhlaseminaarissa Helsingin Paasitornissa 29.8.

 • 27.8.2014Verkkouutinen

  Ortodoksinen uskonnon oppikirja selkokielellä

  Opetushallitus on julkaissut ortodoksisen uskonnon oppikirjan tukemaan maahanmuuttaja- ja erityisoppilaiden oman uskonnon opiskelua. Selkokielinen Pyhät perinteet -oppimateriaali kattaa perusopetuksen opetussuunnitelman keskeiset oppisisällöt.

 • 21.8.2014Verkkouutinen

  Suomelle hopeaa ja pronssia maantieteen olympialaisista

  Suomalaiset lukiolaiset saivat tämänvuotisista maantieteen olympialaisista erinomaisen tuloksen.

 • 21.8.2014Verkkouutinen

  Digitaaliseen kopiointiin on nyt Kopioston lupa

  Opetus- ja kulttuuriministeriö on hankkinut kaikille peruskouluille, lukioille ja ammatillisille oppilaitoksille luvan digitaaliseen kopiointiin ja kopioiden käyttöön. Lupa on voimassa 1.8.2014 alkaen.

 • 19.8.2014Tiedote

  Koulurauha julistetaan Tampereella 21. elokuuta

  Suomen kouluihin julistetaan Koulurauha torstaina 21. elokuuta Tampereen Ratinan stadionilla. Julistus aloittaa lukuvuoden 2014–2015 Koulurauha-ohjelman, jonka teemana on tänä vuonna ystävyys ja kaverisuhteet.

 • 15.8.2014Tiedote

  Koulut saivat päivitetyt ohjeet markkinointiin ja sponsorointiin

  Opetushallitus ja Kilpailu- ja kuluttajavirasto ovat uudistaneet ohjeistustaan markkinoinnista ja sponsoroinnista kouluissa ja oppilaitoksissa. Päivitetyt ohjeet koskevat myös yhteistyötä järjestöjen ja yhteisöjen kanssa.

 • 15.8.2014Tiedote

  Lähes 99 prosenttia peruskoulun päättäneistä hakijoista saanut jo opiskelupaikan

  Peruskoulun tai kymppiluokan tänä vuonna päättäneistä hakijoista 98,8 % on jo saanut opiskelupaikan joko ammatillisesta koulutuksesta, lukiosta tai valmistavasta koulutuksesta.

 • 13.8.2014Verkkouutinen

  Petri Pohjonen ammattikoulutuksen johtoon

  Ylijohtaja Petri Pohjonen on nimitetty Opetushallituksen Ammattikoulutus -toimintayksikön johtoon 1. elokuuta 2014 alkaen. Pohjosen edeltäjä Pasi Kankare siirtyi elokuun alusta Bovallius-ammattiopiston rehtoriksi.

 • 7.8.2014Verkkouutinen

  Jokainen opettaja on oman aineensa kielen opettaja

  Äidinkielen opettajat kokoontuivat perinteiseen kesäfoorumiinsa Helsingin Paasitorniin tiistaina ja keskiviikkona 5-6. elokuuta. Foorumissa keskityttiin tarkastelemaan erityisesti äidinkieli ja kirjallisuus -oppiaineen asemaa ja tehtäviä uudistuvissa opetussuunnitelmissa.

 • 6.8.2014Tiedote

  Lukuvuosi 2014-2015 alkaa kouluissa ja oppilaitoksissa

  Koulutiensä aloittaa perusopetuksessa tänä vuonna noin 59 000 lasta. Uusia lukio-opiskelijoita aloittaa nuorten koulutuksessa arviolta 31 400 ja aikuiskoulutuksessa 3 300. Ammatillisessa peruskoulutuksessa aloittaa opintonsa arviolta 50 200 opiskelijaa.

Näytä kaikki

 

Ajankohtaista

Osallistu keskusteluun blogissa
Blogissa Opetushallituksen asiantuntijat kirjoittavat osaamista ja koulutusta koskevista asioita ja ilmiöistä. Voit osallistua keskusteluun kommentoimalla kirjoituksia.

Tilaa uutiskirje
Opetushallituksen uutiskirje Spektri esittelee Opetushallituksen toimintaa, keskeisiä hankkeita ja painopistealueita. Tilaa uutiskirje sähköpostiisi!

Seuraa uutisia RSS-syötteiden avulla
Voit tilata OPH.fin uutiset RSS-syötteenä suoraan omalle koneelle. RSS-syöte sisältää uutisen otsikon, ingressitekstin ja linkin uutiseen Oph.fi-sivustolla.

FacebookTwitterYouTube