Ajankohtaista

 • 22.5.2015Tiedote

  Koulutyö päättyy 30. toukokuuta

  Lukuvuosi 2014-2015 päättyy peruskouluissa ja lukioissa lauantaina 30. toukokuuta. Peruskoulun päättötodistuksen saa tänä keväänä 58 500 nuorta ja ylioppilaita valmistuu 26 987. Myös ammatillisissa oppilaitoksissa lukuvuosi päättyy viikolla 22. Ammatillisen tutkinnon suorittaa kaikkiaan 68 850 opiskelijaa.

 • 21.5.2015Verkkouutinen

  WorldSkills Europe -järjestön yleiskokous Helsingissä

  Torstaina 21.5. pidettiin Helsingin Paasitornissa WorldSkills Europe -järjestön vuosittainen yleiskokous. Helsingissä on kuluvalla viikolla ollut koolla 70 kansainvälistä vierasta kehittämässä eurooppalaisia ammattitaitokilpailuja.

 • 11.5.2015Tiedote

  Majakka-koulut koolla kehittämiskouluverkoston foorumissa

  Opetushallituksen järjestämässä perusopetuksen kehittämiskouluverkoston foorumissa Helsingin Messukeskuksessa 11.–12.5. on koolla lähes 300 opettajaa, rehtoria ja sivistystoimen johtajaa.

 • 7.5.2015Tiedote

  Ops-työkalu käyttöön ePerusteet-palvelussa

  Opetushallitus on tuottanut uuden työkalun perusopetuksen paikallisen opetussuunnitelman laadintaa varten. Ops-työkalun avulla opetuksen järjestäjä voi laatia, julkaista ja päivittää perusopetuksen opetussuunnitelman sähköisesti.

 • 6.5.2015Verkkouutinen

  Perusopetuksen päättöarviointi lähestyy

  Pian on taas perusopetuksen päättöarvioinnin aika. Monissa kouluissa ja kodeissa pohditaan päättöarvioinnin periaatteita ja käytäntöjä. Millä perusteella päättöarvosana annetaan?

 • 6.5.2015Verkkouutinen

  Ammattitaidon SM-kilpailut Turussa 5.-7.5.

  Valtakunnalliset ammattitaidon SM-kilpailut Taitaja 2015 ovat parhaillaan meneillään Turun Messu- ja Kongressikeskuksessa sekä HK Areenalla. Tiistaina käynnistetyt kilpailut huipentuvat torstaina.

 • 6.5.2015Verkkouutinen

  Aikuisten perusopetus sai ops-perusteet

  Opetushallitus hyväksyi aikuisten perusopetuksen opetussuunnitelman perusteet 4.5.2015. Näiden perusteiden mukainen opetus alkaa kaikilla vuosiluokilla 1.8.2016 alkaen.

 • 5.5.2015Tiedote

  Lukioiden ja ammatillisten oppilaitosten opiskeluhuollossa on eroja

  Lukioissa ja ammatillisissa oppilaitoksissa on aiempaa paremmin käytettävissä psykologi- ja kuraattoripalveluja, mutta palvelut eivät vieläkään ole kaikkien opiskelijoiden saatavilla. Opiskeluhuoltotyö painottuu yksittäisten opiskelijoiden asioiden hoitamiseen yhteisöllisen työn jäädessä vähemmälle.

 • 30.4.2015Verkkouutinen

  Opetushallituksesta varhaiskasvatuksen asiantuntijavirasto

  Hallituksen esitys varhaiskasvatuslain ensimmäiseksi vaiheeksi hyväksyttiin eduskunnassa 13.3.2015. Uuden varhaiskasvatuslain myötä varhaiskasvatuksen asiantuntijakeskusviraston tehtävä siirtyy Opetushallitukselle 1.8.2015 alkaen. Tehtävään sisältyy myös varhaiskasvatussuunnitelman perusteiden laatiminen.

 • 27.4.2015Tiedote

  Joustavan koulupäivän malli leviää kunnissa

  Joustavan koulupäivän rakennemallilla tarkoitetaan koulupäivän organisointia niin, että ohjattua kerhotoimintaa sijoitetaan osaksi koulupäivää. Malli on nopeasti leviämässä paikallisina sovelluksina eri puolille maata.

Näytä kaikki

 

Ajankohtaista

Osallistu keskusteluun blogissa
Blogissa Opetushallituksen asiantuntijat kirjoittavat osaamista ja koulutusta koskevista asioita ja ilmiöistä. Voit osallistua keskusteluun kommentoimalla kirjoituksia.

Tilaa uutiskirje
Opetushallituksen uutiskirje Spektri esittelee Opetushallituksen toimintaa, keskeisiä hankkeita ja painopistealueita. Tilaa uutiskirje sähköpostiisi!

Seuraa uutisia RSS-syötteiden avulla
Voit tilata OPH.fin uutiset RSS-syötteenä suoraan omalle koneelle. RSS-syöte sisältää uutisen otsikon, ingressitekstin ja linkin uutiseen Oph.fi-sivustolla.

FacebookTwitterYouTube