Uutiskirje Spektri

Matematiikan osaaminen kehittyy hyvin – kunnes asenne muuttuu

Peruskoululaiset suhtautuvat innostuneesti matematiikan opiskeluun alaluokilla ja parantavat osaamistaan koko ajan. Yläluokilla asenteet muuttuvat kielteisemmiksi ja tuloksetkin heikkenevät.

Suomen menestys jatkui WorldSkills –kisoissa Saksassa

Suomi toi kotiin kuusi mitalia ja 19 diplomia heinäkuussa Leipzigissä järjestetyistä nuorten ammattitaidon MM-kilpailuista.

Opastusta työssä oppimiseen ja yksilöllisille opintopoluille

Ammatillista peruskoulutusta muokataan yhä työelämälähtöisemmäksi ja opiskelijoille luodaan yksilöllisiä opintopolkuja. Työpaikoilla tapahtuvan opiskelun laatua kehitetään mm. opettajien työelämäjaksoilla, työpaikkaohjaajien koulutuksella ja työturvallisuusoppailla.

Education at a Glance 2013: Talouskriisit lisäävät koulutukseen osallistumista

Viime vuosien eurooppalaiset talouskriisit näkyvät myös koulutustilastoissa. Tämänvuotinen Education at a Glance –vertailu osoittaa, että esimerkiksi Islannissa, Irlannissa ja Kreikassa pysytellään koulutuksessa aiempaa pitempään.

Huoltajat tyytyväisiä aamu- ja iltapäivätoimintaan

Valtaosa huoltajista on tyytyväisiä perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan järjestelyihin, asiakasmaksuihin ja toiminta-aikoihin. Myös ohjaajien toimintaan luotetaan. Kehittämistoiveet liittyvät edelleen tilojen laatuun ja toimivuuteen.

Koulujen työ- ja loma-ajat lukuvuonna 2013-2014

Koulutuksen järjestäjillä on hyvin väljät rajat koulujen työ- ja loma-aikojen järjestämiseksi. Siksi lukuvuoden työ- ja loma-ajat vaihtelevat kunnittain ja koulumuodoittain. Päättäjäispäivä on kuitenkin kaikille yhteinen.

Tavattoman tärkeät tavat kuuluvat kaikille

Valtakunnallista tapakasvatusviikkoa vietetään Suomen kouluissa viikolla 38. Positiivisen ilmapiirin täyttämän ja osallistavan teemaviikon tavoitteena on kiinnittää huomio käytöstapojen ja vuorovaikutustaitojen merkitykseen koulussa, kodeissa ja tulevaisuuden työelämässä.

Papilloomarokotukset 6.-9. -luokkien tytöille marraskuusta lähtien

Marraskuusta 2013 alkaen tarjotaan 6.-9. luokkien 11-15 -vuotiaille tytöille kouluterveydenhuollon kautta papilloomavirus (HPV) –rokotetta osana kansallista rokotusohjelmaa.

 

Tilaa uutiskirje! / Prenumerera på nyhetsbrevet!

Spektri-uutiskirje esittelee Opetushallituksen toimintaa, keskeisiä hankkeita ja painopistealueita.,Spektri-uutiskirje esittelee Opetushallituksen toimintaa, keskeisiä hankkeita ja painopistealueita.

Nyhetsbrevet innehåller information om Utbildningsstyrelsens verksamhet, viktiga projekt och aktuella frågor som har att göra med utbildning. ,Nyhetsbrevet innehåller information om Utbildningsstyrelsens verksamhet, viktiga projekt och aktuella frågor som har att göra med utbildning.

Sähköpostiosoite: