Ajankohtaista

 • 2.12.2016Blogi

  Koulun työrauha luodaan yhdessä

  Matti LahtinenVaikuttavinta työrauhan turvaamisessa on koulun perusasioista huolehtiminen. Näihin kuuluvat muun muassa riittävän pienet ryhmäkoot, toimiva ja riittävästi resursoitu oppilashuolto sekä oppilaan koulunkäynnin ja oppimisen tuki eri muodoissa. Lisäksi on tärkeää panostaa opettajien täydennyskouluttamiseen. Lue lisää

 • 29.11.2016Verkkouutinen

  Ammattitaidon EM-kisat alkavat Göteborgissa

  Nuorten ammattitaidon EM-kilpailu EuroSkills käynnistyy Göteborgissa keskiviikkona 30.11. Suomesta kisaan osallistuu 30 hengen joukkue.

 • 29.11.2016Verkkouutinen

  Neljäsluokkalaisten matematiikan taidot laskussa

  Lähes 50 maan TIMSS-tutkimus vahvistaa PISA-tutkimusten havainnot: notkahdus nuorten osaamisessa näkyy nyt myös neljännellä luokalla. Etenkin poikien tulokset ovat heikentyneet.

 • 25.11.2016Tiedote

  Korkeakoulujen syksyn yhteishaun valintojen tulokset julki

  Korkeakoulujen syksyn 2016 yhteishaussa oli noin 26 400 hakijaa, joista opiskelupaikan sai 23 prosenttia eli 6 062 hyväksyttyä. Valtaosa yhteishaussa mukana olleista 200 koulutuksesta oli tarjolla ammattikorkeakouluissa.

 • 22.11.2016Blogi

  Oma VASU innostaa!

  Arja-Sisko HolappaHyvä varhaiskasvatussuunnitelma on eri ammattilaisia tukeva pedagoginen käsikirja, joka jättää tilaa paikalliselle omaleimaisuudelle. Lue lisää

 • 18.11.2016Verkkouutinen

  Nuoret filosofit kirjoittivat kilpaa

  Unescon kansainvälisen filosofian päivän tilaisuudessa Opetushallituksessa 17.11. pohdittiin arjen filosofisia ongelmia ja palkittiin peruskoulun ja lukion esseekilpailun parhaat.

 • 18.11.2016Verkkouutinen

  Parlamentaarinen ryhmä luomaan teesejä peruskoululle

  Opetus- ja kulttuuriministeriö on asettamassa peruskoulufoorumia,jonka työ käynnistyy Kuopiossa 28.11. ja Seinäjoella 30.11. järjestettävillä työpajoilla.

 • 17.11.2016Verkkouutinen

  Koulutuksen tasa-arvon tulkinnat muutoksessa

  1960-luvun koulutuspolitiikan ohjenuorana oli toimia suurena tasa-arvoistajana. 2010-luvulla koulutuspolitiikkaa tehdään korostamalla yksilön ja perheiden oikeuksia valita ja hankkia itselleen parhaiten sopivia palveluja.

 • 16.11.2016Verkkouutinen

  Valtaosa 6-vuotiaista lapsista voi hyvin

  Suurin osa suomalaisista 6-vuotiaista lapsista voi hyvin. Lähes kaikilla lapsilla on kavereita ja he kokevat aikuisten sekä kotona että päiväkodissa kuuntelevan heitä.

 • 14.11.2016Verkkouutinen

  Luokkakoolla ei selvää yhteyttä oppilaiden osaamiseen

  Liian suuri luokka nähdään usein syynä oppimistulosten laskuun. Tutkimusten perusteella luokkakoko ei kuitenkaan ole yhteydessä oppilaiden osaamiseen tai heidän oppimiseen ja kouluun liittyviin asenteisiinsa.

Näytä kaikki

 

Ajankohtaista

Osallistu keskusteluun blogissa
Blogissa Opetushallituksen asiantuntijat kirjoittavat osaamista ja koulutusta koskevista asioita ja ilmiöistä. Voit osallistua keskusteluun kommentoimalla kirjoituksia.

Tilaa uutiskirje
Opetushallituksen uutiskirje Spektri esittelee Opetushallituksen toimintaa, keskeisiä hankkeita ja painopistealueita. Tilaa uutiskirje sähköpostiisi!

Seuraa uutisia RSS-syötteiden avulla
Voit tilata OPH.fin uutiset RSS-syötteenä suoraan omalle koneelle. RSS-syöte sisältää uutisen otsikon, ingressitekstin ja linkin uutiseen Oph.fi-sivustolla.

FacebookTwitterYouTube