22.12.2016

Maailman suurin vanhempainilta kutsuu mukaan muutokseen

Verkkouutinen 22.12.2016

Maailman suurin vanhempainilta järjestetään kaikissa Suomen kouluissa 18.1.2017 klo 18.00–19.30. Tapahtuman tavoitteena on esitellä koulujen muutoksen haasteita ja muutokseen vastaavia, innostavia toimintamalleja eri puolilta Suomea ja maailmaa.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä opetus- ja kulttuuriministeriö, Suomen Vanhempainliitto ry, Opetusalan Ammattijärjestö ry, Opetushallitus, Suomen Kuntaliitto ry ja HundrED. Järjestäjien toiveena on, että kaikki suomalaiset peruskoulut ja lukiot innostuvat osallistumaan tilaisuuteen.

Tapahtumasta on tarkoitus tehdä jokavuotinen ja se on ensimmäinen laatuaan koko maailmassa.

- Suomessa on yksi maailman hienoimmista koulujärjestelmistä ja siksi meillä on hieno mahdollisuus olla tällaisissa asioissa edelläkävijöitä koko maailman mittakaavassa. Siksi toivon, että mahdollisimman moni koulu osallistuu tähän, kannustaa opetusneuvos Anneli Rautiainen Opetushallituksesta.

Miten vanhempainiltaan voi osallistua?

Maailman suurin vanhempainilta koostuu sekä kaikille yhteisestä, videoidusta sisällöstä että koulukohtaisesta sisällöstä.

Tapahtumaa varten tuotetaan valmis ohjelmarunko, jota kaikkien mukaan lähtevien koulujen on helppo käyttää tilaisuuden järjestämisessä. Valmis ja aikataulutettu ohjelmarunko on kestoltaan 1,5 tuntia. Ohjelma sisältää kolme noin viiden minuutin mittaista videota, selkeät ohjeet koulun itsensä järjestämiin puheenvuoroihin sekä valmiin toiminnallisen luokkahuoneosuuden, jonka tavoitteena on aktivoida vanhempia.

Tarkempi ohjelmarunko ja materiaalit on julkaistu tällä verkkosivulla.

Mitä osallistuvilta kouluilta toivotaan?

- Pyrimme tekemään osallistumisen koulun näkökulmasta mahdollisimman helpoksi. Koululta toivotaan kahta puheenvuoroa, yhtä esimerkiksi rehtorilta ja yhtä muutamalta opettajalta, sanoo Kuntaliiton Leena Pöntynen.

- Lisäksi toivottavaa olisi vanhemman puheenvuoro, lisää Vanhempainliiton Ulla Siimes.

Koulujen tarvitsee varata iltaa varten omasta koulusta yhteinen tila ja kutsua oman koulun vanhemmat omalle koululle 18.1.2017 klo 18.00–19.30 väliseksi ajaksi.

Tilassa tulee olla mahdollisuus näyttää videomateriaalia. Lisäksi rehtorin ja opettajien on hyvä valmistautua illan toteutukseen valmiin ohjelmarungon perusteella.

Lisätietoja Opetushallituksessa:
Opetusneuvos Anneli Rautiainen, puh. 029 533 1264

Maailman suurin vanhempainilta järjestetään kaikissa Suomen kouluissa 18.1.2017 klo 18.00–19.30. Tapahtuman tavoitteena on esitellä koulujen muutoksen haasteita ja muutokseen vastaavia, innostavia toimintamalleja eri puolilta Suomea ja maailmaa.

 

FacebookTwitterYouTube