Ajankohtaista

 • 22.12.2014Tiedote

  Uudet opetussuunnitelmien perusteet päätetty

  Opetushallitus on päättänyt opetussuunnitelman perusteista esiopetusta, oppivelvollisten perusopetusta ja lisäopetusta varten. Pääjohtaja Aulis Pitkälä allekirjoitti määräykset uusista perusteista 22.12.2014. Kaikilla kouluasteilla uudet perusteet korostavat oppimisen iloa ja oppilaiden omaa aktiivista roolia. Tärkeitä ovat vuorovaikutustaidot ja yhdessä tekeminen sekä kasvaminen kestävään elämäntapaan. Tulevaisuuden haasteisiin vastataan laaja-alaista osaamista vahvistamalla.

 • 19.12.2014Verkkouutinen

  Opetushallituksen johtokunnan jouluterveiset

  Vuoden 2014 päättyessä Opetushallituksen johtokunta toivottaa niin opettajille kuin oppilaille kautta maan virkistävää joululomaa ja menestystä koulutyöhön vuonna 2015!

 • 18.12.2014Blogi

  Kehittävää johtamista tarvitaan juuri nyt

  Anneli RautiainenKuulen monesti rehtoreiden sanovan: "Pedagogiselle johtamiselle ei ole aikaa" ja "Kaikki johtaminen on pedagogista johtamista". Molemmat lausahdukset ovat varmasti totta. Mutta toisaalta, voisiko asiaa tarkastella lantin toiselta puolelta? Lue lisää

 • 16.12.2014Verkkouutinen

  Euroopan koulutusbudjetit yksissä kansissa

  Euroopan unionin koulutustiedon verkosto Eurydice on julkaissut Euroopan maiden vuoden 2014 koulutusbudjetit. Julkaisuun on koottu tiedot 29 maan ja 34 alueellisen koulujärjestelmän vuodelle 2014 budjetoiduista varoista.

 • 12.12.2014Tiedote

  Ammatillisen opettajankoulutuksen opetussuunnitelmat varsin yhtenäisiä

  Ammatillisen opettajankoulutuksen opetussuunnitelmien arvopohjat ja osaamistavoitteet ovat hyvin samantyyppisiä eri korkeakouluissa. Opetussuunnitelmat ovat myös tutkimusperustaisia ja niissä ymmärretään opettajaopiskelijat oman alansa asiantuntijoina.

opintopolku.fi

Opintopolku.fi

Opintopolku.fi-palvelu sisältää tietoa tutkinnoista, ammateista sekä opiskelusta eri oppilaitoksissa. Sen kautta voi sekä löytää koulutusvaihtoehtoja että hakea niihin.

Hyvät käytännöt

Hyvät käytännöt

Hyvät käytännöt on Opetushallituksen kaikille avoin palvelu. Kuka tahansa koulutuksen maailmassa työskentelevä voi ehdottaa siihen hyvää käytäntöä julkaistavaksi.

OPS 2016

OPS 2016

OPS 2016 -verkkosivuilla on tietoa perusteiden laadinnan etenemisestä sekä tukiaineistoa paikalliseen opetussuunnitelmatyöhön valmistautumiseen ja työn toteuttamiseen.

Ampe

AMPE

Ampe-verkkosivuilla on tietoa ammatillisten perustutkintojen ja ammatilliseen peruskoulutukseen valmistavien koulutusten perusteiden uudistuksen etenemisestä.