Ajankohtaista

 • 4.9.2015Verkkouutinen

  Uudistunut Valteri tukee oppimista ja koulunkäyntiä

  Valteri on Opetushallituksen toimialaan kuuluva uusi valtakunnallinen oppimis- ja ohjauskeskus, jolla on kuusi toimipistettä eri puolilla Suomea: Mikael, Mäntykangas, Ruskis, Onerva, Skilla (entinen Svenska skolan för synskadade ja SPERES) sekä Tervaväylä. Kaikkien toimipisteiden yhteydessä toimii myös Valteri-koulu.

 • 4.9.2015Verkkouutinen

  Opintopolku rikkoo kävijäennätyksiä

  Opintopolun palvelut ovat tänä vuonna olleet hyvin laajassa kansallisessa käytössä ja kävijämäärät lisääntyneet voimakkaasti. Heinäkuussa käyntien määrä lähes kuusinkertaistui vuoden takaiseen verrattuna.

 • 2.9.2015Tiedote

  Liikenneturvallisuusviikko 7.-13.9.2015

  Tämänvuotisen liikenneturvallisuusviikon teemana on tarkkaamattomuus liikenteessä. Alkusyksyn surullisten onnettomuustapausten johdosta teema on nyt erityisen ajankohtainen.

 • 1.9.2015Verkkouutinen

  Kuukauden tilasto: Lukioiden ja ammatillisten oppilaitosten opiskeluhuollon palveluiden saatavuudessa on alueellisia eroja

  Opiskeluhuollon palvelut ovat kohentuneet lukioissa ja ammatillisissa oppilaitoksissa, mutta alueelliset erot ovat suuria. Käytännössä kaikissa oppilaitoksissa on terveydenhuoltajan palvelut saatavilla, mutta Itä- ja Pohjois-Suomen ammatillisissa oppilaitoksissa psykologipalvelut ovat yhä harvinaisia.

 • 28.8.2015Verkkouutinen

  Varhaiskasvatuksen muutoksissa perheiden tarpeet huomioon

  Varhaiskasvatusoikeus esitetään säädettäväksi niin, että jokaisella lapsella olisi oikeus saada varhaiskasvatusta 20 tuntia viikossa. Lapsella olisi oikeus kokopäiväiseen varhaiskasvatukseen, kun vanhemmat työskentelevät tai opiskelevat kokoaikaisesti.

opintopolku.fi

Opintopolku.fi

Palvelu sisältää tietoa tutkinnoista, ammateista sekä opiskelusta eri oppilaitoksissa. Sen kautta voi sekä löytää koulutusvaihtoehtoja että hakea niihin.

LOPS 2016

LOPS 2016

Verkkosivulla on tietoa nuorten ja aikuisten lukiokoulutuksen opetussuunnitelman perusteiden päivittämisestä.

Ampe

AMPE

Verkkosivuilla on tietoa ammatillisten perustutkintojen ja ammatilliseen peruskoulutukseen valmistavien koulutusten perusteiden uudistuksen etenemisestä.

Vipunen

Vipunen

Opetushallinnon tilastopalvelusta löytyy muun muassa tilasto- ja indikaattoritietoa eri sektoreiden koulutuksesta ja koulutuksen jälkeisestä sijoittumisesta.