Ajankohtaista

 • 22.5.2015Tiedote

  Koulutyö päättyy 30. toukokuuta

  Lukuvuosi 2014-2015 päättyy peruskouluissa ja lukioissa lauantaina 30. toukokuuta. Peruskoulun päättötodistuksen saa tänä keväänä 58 500 nuorta ja ylioppilaita valmistuu 26 987. Myös ammatillisissa oppilaitoksissa lukuvuosi päättyy viikolla 22. Ammatillisen tutkinnon suorittaa kaikkiaan 68 850 opiskelijaa.

 • 21.5.2015Verkkouutinen

  WorldSkills Europe -järjestön yleiskokous Helsingissä

  Torstaina 21.5. pidettiin Helsingin Paasitornissa WorldSkills Europe -järjestön vuosittainen yleiskokous. Helsingissä on kuluvalla viikolla ollut koolla 70 kansainvälistä vierasta kehittämässä eurooppalaisia ammattitaitokilpailuja.

 • 11.5.2015Tiedote

  Majakka-koulut koolla kehittämiskouluverkoston foorumissa

  Opetushallituksen järjestämässä perusopetuksen kehittämiskouluverkoston foorumissa Helsingin Messukeskuksessa 11.–12.5. on koolla lähes 300 opettajaa, rehtoria ja sivistystoimen johtajaa.

 • 7.5.2015Tiedote

  Ops-työkalu käyttöön ePerusteet-palvelussa

  Opetushallitus on tuottanut uuden työkalun perusopetuksen paikallisen opetussuunnitelman laadintaa varten. Ops-työkalun avulla opetuksen järjestäjä voi laatia, julkaista ja päivittää perusopetuksen opetussuunnitelman sähköisesti.

 • 6.5.2015Verkkouutinen

  Perusopetuksen päättöarviointi lähestyy

  Pian on taas perusopetuksen päättöarvioinnin aika. Monissa kouluissa ja kodeissa pohditaan päättöarvioinnin periaatteita ja käytäntöjä. Millä perusteella päättöarvosana annetaan?

opintopolku.fi

Opintopolku.fi

Opintopolku.fi-palvelu sisältää tietoa tutkinnoista, ammateista sekä opiskelusta eri oppilaitoksissa. Sen kautta voi sekä löytää koulutusvaihtoehtoja että hakea niihin.

OPS 2016

OPS 2016

OPS 2016 -verkkosivuilla on tietoa perusteiden laadinnan etenemisestä sekä tukiaineistoa paikalliseen opetussuunnitelmatyöhön valmistautumiseen ja työn toteuttamiseen.

Ampe

AMPE

Ampe-verkkosivuilla on tietoa ammatillisten perustutkintojen ja ammatilliseen peruskoulutukseen valmistavien koulutusten perusteiden uudistuksen etenemisestä.

Vipunen

Vipunen

Vipunen on opetushallinnon tilastopalvelu, josta löytyy muun muassa tilasto- ja indikaattoritietoa eri sektoreiden koulutuksesta ja koulutuksen jälkeisestä sijoittumisesta.