Kansainvälistymispalvelujen sivuille

SEURAA MEITÄ: FacebookTwitterYouTubeLinkedIn

Ajankohtaista

 • 23.11.2017Verkkouutinen

  Euroopan ammattitaitoviikko nostaa esiin ammattitaidon merkitystä globaalissa maailmassa

  Toista kertaa järjestettävä Euroopan ammattitaitoviikko (European Vocational Skills Week) on Euroopan komission aloite, joka nostaa esiin ammatillista osaamista ja sen merkitystä muuttuvassa maailmassa. Viikon tavoitteena on nostaa ammatillisen koulutuksen tarjoamat uramahdollisuudet yhä paremmin nuorten ja heidän vanhempiensa tietoisuuteen sekä korostaa elinikäisen oppimisen merkitystä.

 • 23.11.2017Tiedote

  Korkeakoulujen syksyn yhteishaun valintojen tulokset julkaistaan tänään

  Eniten aloituspaikkoja oli tarjolla ammattikorkeakoulujen sosiaali-, terveys- ja liikunta-alalla, jonne sijoittui yli puolet kaikista hyväksytyistä. Toiseksi eniten opiskelijoita, eli noin 19 % kaikista hyväksytyistä, valittiin yhteiskuntatieteiden, liiketalouden ja hallinnon alalle.

 • 20.11.2017Blogi

  Todistuksellako korkeakouluun?

  YlioppilaslakkiKorkeakoulujen opiskelijavalintojen uudistukset ja erityisesti todistuksen perusteella tehtävien valintojen lisääntyminen ovat olleet viime päivinä esillä niin sosiaalisessa kuin perinteisessäkin mediassa. Mistä oikein on kyse? Lue lisää

 • 17.11.2017Verkkouutinen

  Lukiouudistus puhutti valtakunnallisilla Lukiopäivällä

  XI Valtakunnalliset lukiopäivät kokosi rehtoreita, opettajia, opinto-ohjaajia kuin sivistystoimessa työskenteleviä teeman kestävää osaamista pariin. Keskeisenä esillä oli myös hallituksen käynnistämä lukiouudistus.

 • 15.11.2017Blogi

  Miten päästään yhdenvertaisempaan arviointiin?

  Erja VitikkaKeskustelu perusopetuksen oppimisen arvioinnista käy kiivaana. Pitäisikö meidän luopua numeroarvioinnista kokonaan? Entä jos siirtyisimmekin kansallisiin päättökokeisiin? Erja Vitikka kertoo blogissa, miten Opetushallitus tällä hetkellä ohjeistaa arviointia ja miksi. Lue lisää

opintopolku.fi

Opintopolku.fi

Palvelu sisältää tietoa tutkinnoista, ammateista sekä opiskelusta eri oppilaitoksissa. Sen kautta voi sekä löytää koulutusvaihtoehtoja että hakea niihin.

TPO 2018

TPO 2018

Verkkosivulla on tietoa taiteen perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden perusteiden uudistamisesta.

VASU2017

VASU2017

Verkkosivulla on tietoa varhaiskasvatussuunnitelman perusteiden laadinnasta.

Vipunen

Vipunen

Opetushallinnon tilastopalvelusta löytyy muun muassa tilasto- ja indikaattoritietoa eri sektoreiden koulutuksesta ja koulutuksen jälkeisestä sijoittumisesta.