Matkailu-, ravitsemis- ja talousalan koulutuksen arviointi

Matkailu-, ravitsemis- ja talousalan ammatillista koulutusta uudistettiin vilkkaasti 1980- ja 1990-luvuilla. Ammatillinen peruskoulutus muutettiin kolmevuotiseksi syksyllä 2000 ja alalla on nyt viisi uutta perustutkintoa. Uudistukset ovat merkinneet muutoksia koulutuksen järjestämisessä, ennakoinnissa ja määrällisessä säätelyssä ja sekä valtakunnallisten että oppilaitoskohtaisten opetussuunnitelmien, opetus- ja ohjauskäytäntöjen ja erilaisten yhteistyösuhteiden ja -muotojen kehittämisessä. Tämä raportti on ensimmäinen matkailu-, ravitsemis- ja talousalan koulutuksen kokonaistilaa koskeva arviointi. Siinä arvioitiin matkailu-, ravitsemis- ja talousalan ammatillisen peruskoulutuksen ja aikuiskoulutuksen valtakunnallinen tila vuosina 1999–2000. Tämän raportin tarkoitus on herättää keskustelua arviointituloksista ja koulutuksen kehittämistarpeista sekä ohjata kehittämistyötä.

Tekijät:
Pirjo Nuotio, Heidi Backman, Marja-Leena Pernu, Margareeta Sisättö

Vuosi:
2001

ISBN:
952-13-1177-0
952-13-1215-7(tiivistelmä)

Julkaisu saatavilla seuraavilla kielillä:
suomi

Julkaisu: 
Matkailu-, ravitsemis- ja talousalan koulutuksen arviointi (pdf)
Tiivistelmä matkailu-, ravitsemis- ja talousalan koulutuksen arvioinnista (pdf)