OPO - Opinto-ohjaajan käsikirja

Opinto-ohjaukseen on 2000-luvun kuluessa kohdistettu Suomessa paljon julkista huomiota. Kun PISA-tutkimusten tulokset tekevät Suomea tunnetuksi, myös oppilaan- ja opinto-ohjauksen nimeen vannotaan yhä enemmän. Opinto-ohjaajilla on hyvä koulutus ja he kuuluvat olennaisena osana opettajakuntaan.

Perusopetuksen oppilaanohjauksen toimivuus on suomalaisen koulutusjärjestelmän kulmakivi, myös tulevaisuudessa. Tarvitaan sekä kasvatuksellista että ohjauksellista otetta – huoltajien kanssa kommunikointia unohtamatta. Nivelvaihe toisen asteen koulutukseen on ohjauksen kriittinen kohta. Tarvitaan laajaa ohjauksellista yhteistyötä. Lukion ja ammatillisen koulutuksen ohjauksesta vastaavat työskentelevät vaativassa ympäristössä. Ohjaukseen liittyvät odotukset ovat nopeassa murroksessa, edellytetään kypsiä koulutusratkaisuja ja tehokasta valmistumista.

OPO – opinto-ohjaajan käsikirja on artikkelikokoelma, joka avaa näkymiä ohjauksen mahdollisuuksiin, mutta korostaa myös realiteetteja, joiden kanssa ohjaajat työskentelevät. Teos viestittää: Tätä työtä kannattaa tehdä mahdollisimman hyvin, ylpeänä, suurella sydämellä. Me ohjaajat olemme tulevaisuuden tekijöitä.

Tekijät:
Helena Kasurinen, Erkki Merimaa, Juhani Pirttiniemi (toim.)

Vuosi:
2011

ISBN:
978-952-13-4696-5 (nid.)

Sarja:
Oppaat ja käsikirjat 2011:3

ISSN:
ISSN-L 1798-8950
ISSN 1798-8950 (painettu)

Julkaisu saatavilla seuraavilla kielillä:
suomi

Julkaisu:
Saatavana vain painettuna, tilaa verkkokaupasta.