26.6.2014

Ammattikorkeakoulujen opiskelijavalinnat valmiit – seuraava yhteishaku yhteinen yliopistojen kanssa

Opetushallituksen lehdistötiedote 26.6.2014

OpiskelijatOpiskelupaikka irtosi helpoiten nuorten suomen- ja ruotsinkielisestä yhteishausta

Ammattikorkeakoulujen nuorten, aikuisten sekä vieraskielisten koulutusten yhteishauissa oli tänä keväänä noin 109 500 hakijaa, joista opiskelupaikan sai reilu neljäsosa (noin 28 400 hyväksyttyä). Viime kesään verrattuna tilanne ei muuttunut merkittävästi (hakijoita oli noin 108 200 ja hyväksyttyjä 31 500). Nuorten yhteishaussa opiskelupaikan sai 28 prosenttia hakijoista ja aikuisten ja vieraskielisten koulutusten hauissa 22 prosenttia hakijoista.

Aikuisten ja vieraskielisten koulutusten yhteishakujen opiskelijavalinnat julkaistiin touko-kesäkuussa ja nuorten haun opiskelijavalinnat julkaistaan 30.6. Tällä hetkellä ammattikorkeakoulut tekevät vielä tarkistuksia ja mahdollisia korjauksia.

Korkeakoulupaikka pitää ottaa vastaan viimeistään tiistaina 29.7. klo 16.15. Tänä kesänä vastaanotettu korkeakoulupaikka saattaa vaikuttaa jatkossa mahdollisuuksiin saada uusi opiskelupaikka korkeakoulussa. Osassa koulutuksista varataan jatkossa kiintiö ensimmäistä korkeakoulupaikkaansa hakeville. Näihinkin koulutuksiin voi kuitenkin jatkossa hakea alan vaihtajana tai korkeakoulututkinnon suorittaneena.

Ammattikorkeakoulut järjestävät nuorten koulutuksessa vapaaksi jääneille opiskelupaikoille täydennyshaun 28.–31.7. Koulutuksiin haetaan osoitteessa amkhaku.fi. Haussa olevat koulutukset näkyvät Opintopolku.fi-palvelussa heinäkuun puolenvälin jälkeen.

Uuden korkeakoulujen yhteishaun koulutustarjonta nähtävissä Opintopolussa

Ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen yhteinen korkeakoulujen yhteishaku järjestetään ensimmäisen kerran Opintopolku.fi-palvelussa ensi syksynä. Syksyn yhteishaussa tarjolla olevat koulutukset julkaistaan palvelussa 26.6. ja varsinainen haku on 8.–22.9. Syksyn haussa on mukana 22 ammattikorkeakoulua ja neljä yliopistoa.

Uuden palvelun myötä koulutusten nimeämistapoihin tulee muutoksia. Esimerkiksi ammattikorkeakoulujen nuorille aikuisille suunnattuja koulutuksia kutsutaan jatkossa päivätoteutuksiksi, millä viitataan päätoimiseen opiskeluun. Työn ohessa suoritettavat aikuiskoulutukset ovat monimuotototeutuksia, mikä tarkoittaa käytännössä opetuksessa ja oppimisessa käytettäviä joustavia ja monimuotoisia järjestelyjä.

Myös kansainväliselle hakijaryhmälle avataan 26.6. englanninkielinen Studyinfo.fi-palvelu, joka sisältää mm. korkeakoulujen vieraskieliset koulutukset ja tietoa opiskelusta Suomessa.

Lisätietoja

Erityisasiantuntija Joni Penkari, puh. 029 533 1273,
Suunnittelija Minea Wilo-Tanninen, puh. 029 533 1397,

Ammattikorkeakoulujen nuorten, aikuisten sekä vieraskielisten koulutusten yhteishauissa oli tänä keväänä noin 109 500 hakijaa, joista opiskelupaikan sai reilu neljäsosa (noin 28 400 hyväksyttyä). Nuorten yhteishaussa opiskelupaikan sai 28 prosenttia hakijoista ja aikuisten ja vieraskielisten koulutusten hauissa 22 prosenttia hakijoista.

 

FacebookTwitterYouTube