6.6.2014

Vuoden 2014 Cygnaeus-palkinto rehtori Markku Suortamolle

Opetushallituksen lehdistötiedote 6.6.2014

Opetushallitus on myöntänyt vuoden 2014 Cygnaeus-palkinnon rehtori Markku Suortamolle.

Markku Suortamo on toiminut Jyväskylän kaupungin Puistokoulun perusopetuksen rehtorina vuodesta 2006 lähtien. Sitä ennen hän toimi Jyväskylän kaupungin opetustoimenjohtajana vuosina 1998–2006.

Päätoimiensa ohella hänellä on ollut useita vastuullisia luottamustoimia asiantuntijana ja puheenjohtajana. Näistä merkittävimpänä voidaan pitää Opetus- ja sivistystoimen asiantuntijat Opsia ry:n hallituksen jäsenyyttä vuodesta 2000, varapuheenjohtajuutta vuodesta 2009 ja järjestön puheenjohtajuutta vuodesta 2012 alkaen. Hän on lisäksi toiminut useissa valtakunnallisissa työryhmissä ja asiantuntijaverkostoissa sekä toimittanut useita kasvatuksen ja johtamisen alaan liittyviä kirjoja ja kirjoittanut lukuisia artikkeleita alan julkaisuihin.

Käynnissä oleviin perusopetuksen opetussuunnitelmanperustetyöhön ja erityisesti opetuksen ja koulutuksen järjestäjän kehittämissuunnitelman KuntaKesun kehittämistyöhön Markku Suortamo on antanut arvokkaan panoksensa.

Cygnaeus-palkinnon perusti kouluhallitus vuonna 1981 kunnioittamaan oppivelvollisuuskoulumme isän Uno Cygnaeuksen (12.10.1810–2.1.1888) muistoa. Kouluhallituksen lakkauttamisen 1991 jälkeen tilalle perustettu Opetushallitus on jatkanut palkinnon jakoa lähes vuosittain. Viime vuonna palkinnon sai Vaskivuoren lukion rehtori Erja Kasper. Muita aikaisempia saajia ovat mm. opetusneuvos Matti Kangasoja, rehtori Jorma Lempinen, Espoon kuvataidekoulu, luokanopettaja, opettajakouluttaja Mervi Wäre-von Hedenberg, Roihuvuoren koulu, kuvataiteilija, kirjailija Aleksanteri Ahola-Valo, Koululiikuntaliitto, Kerhokeskus - koulutyön tuki ry ja Oy Yleisradio Ab.

Lisätietoja Opetushallituksessa:
Erityisasiantuntija Petri Keskinen, puh. 029 533 1093,

Opetushallitus on myöntänyt vuoden 2014 Cygnaeus-palkinnon rehtori Markku Suortamolle.

 

FacebookTwitterYouTube