14.9.2017

Yli 700 ammattilaista kokoontuu pohtimaan lasten ja nuorten hyvinvointia

Opetushallituksen lehdistötiedote 14.9.2017

Hyvinvointiareena 2017 – Terveenä opintiellä kokoaa Messukeskukseen 14.–15.9. oppilaiden ja opiskelijoiden hyvinvoinnin ammattilaiset esiopetuksesta korkeakouluihin. Opetushallituksen ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) yhteinen koulutustapahtuma järjestetään ensimmäistä kertaa. Jatkossa tilaisuus toteutetaan joka toinen vuosi.

Hyvinvointiareena on tärkein oppilaiden ja opiskelijoiden hyvinvoinnin ja oppimisen edistämiseksi järjestettävä valtakunnallinen tapahtuma. Uusi tapahtuma on yleisömenestys: paikalla on kaikkiaan 620 osallistujaa, 70 kouluttajaa ja 30 näytteilleasettajaa, joille tilaisuus tarjoaa yhteisen keskustelu- ja oppimisfoorumin.

Tilaisuudessa pohditaan muun muassa oppilaiden ja opiskelijoiden eriarvoistumista uusimman tutkimustiedon valossa sekä keskustellaan sote-uudistuksen myötä muuttuvista lasten ja nuorten palveluista. Lasten ja nuorten ääni pääsee kuuluville päättäjien kyselytunnilla. Lasten kysymyksiin vastaavat ministerit Sanni Grahn-Laasonen ja Annika Saarikko, lapsiasianvaltuutettu Tuomas Kurttila sekä Maria Kaisa Aula Lapset ja perheet -kärkihankkeesta.

THL julkistaa tapahtumassa tuoreimman Kouluterveyskyselyn tulokset. Uudistetussa kyselyssä saadaan ensimmäistä kertaa tietoa myös 4. ja 5. luokan oppilailta ja heidän huoltajiltaan. Kyselyn tulosten mukaan eri koulutusasteiden välillä on eroja hyvinvoinnissa. Lasten ja nuorten elintavoissa on tapahtunut myönteistä kehitystä ja entistä useampi nuori on raitis. Huolestuttavaa puolestaan on, että ns. syrjivää kiusaamista kokee yli 40 prosenttia kodin ulkopuolelle sijoitetuista, toimintarajoitteisista ja ulkomailla syntyneistä nuorista.

Lisätietoja

Opetusneuvos Kristiina Laitinen, Opetushallitus, puh. 029 533 1244,

Hyvinvointiareena 2017 – Terveenä opintiellä kokoaa Messukeskukseen 14.–15.9. oppilaiden ja opiskelijoiden hyvinvoinnin ammattilaiset esiopetuksesta korkeakouluihin. Opetushallituksen ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) yhteinen koulutustapahtuma järjestetään ensimmäistä kertaa.

 

FacebookTwitterYouTube