10.10.2017

14-vuotias Emma Toikkanen astuu Opetushallituksen pääjohtajan saappaisiin

Verkkouutinen 10.10.2017

Emma ToikkanenKeskiviikkona 11.10. vietetään kansainvälistä tyttöjen päivää. Sen kunniaksi 14-vuotias Emma Toikkanen valtaa Opetushallituksen pääjohtajan paikan osana Plan Internationalin Girls Takeover -tempausta.

Girls Takeover -tempauksessa tytöt astuvat poliittisten, yhteiskunnallisten ja taloudellisten johtajien saappaisiin yhden päivän ajaksi. Tavoitteena on, että he pääsevät aidosti ja merkityksellisesti vaikuttamaan yhteiskunnallisiin päätöksiin.

– Yksi Opetushallituksen työkulttuurin periaatteista on "elämme niin kuin opetamme". Uudet opetussuunnitelman perusteet lähtevät siitä, että jokaisella on oikeus kasvaa täyteen mittaansa ihmisenä ja yhteiskunnan jäsenenä, juuri sellaisena kuin hän on. Jokaisella on myös oikeus rakentaa oma polkunsa ilman sukupuoleen sidottuja odotuksia. Esimerkin vaikutus on vahva, ja Emma näyttää tytöille tietä roolien rikkomisessa. On ilo saada olla siinä mukana, Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen toteaa.

Päivän aikana Heinonen ja Toikkanen osallistuvat muun muassa Liikkuva koulu -ohjelman ohjausryhmään ja ammatillisten opettajien koulutuspäiville. Ohjelmaan kuuluu myös tapaaminen Opetushallituksen oppilaanohjauksen asiantuntijan kanssa.

– Olen mukana Girls Takeoverissa, koska haluan kannustaa tyttöjä ympäri maailmaa tavoittelemaan unelmiaan ammatinvalinnan suhteen ja rohkaista useampia tyttöjä pyrkimään johtaviin asemiin. Haluan vaikuttaa niiden puolesta, joilla ei ole siihen mahdollisuutta. Haluan myös, että ihmiset tekevät sitä työtä mitä haluavat sukupuolesta riippumatta, Toikkanen kertoo.

Tempaus toteutuu samanaikaisesti ympäri maailmaa. Suomessa Planin lastenhallituksen tytöt valtaavat symbolisesti johtoasemassa olevien paikat Elinkeinoelämän keskusliitossa, Finlaysonissa, Joensuun kaupungissa, Liigassa, Kotipizzassa, Nokiassa, Opetushallituksessa, Orionissa, Supercellissä, SAK:ssa ja Yleisradiossa. Pääministeri Juha Sipilän työpariksi päivän ajaksi nousee 16-vuotias Katariina Räikkönen.

Lue lisää

Keskiviikkona 11.10. vietetään kansainvälistä tyttöjen päivää. Sen kunniaksi 14-vuotias Emma Toikkanen valtaa Opetushallituksen pääjohtajan paikan osana Plan Internationalin Girls Takeover -tempausta.

 

FacebookTwitterYouTube