4.12.2017

Aikuislukiotoimintaa Suomessa 90 vuotta

Verkkouutinen

Koko olemassaolonsa ajan aikuislukiot ovat vastanneet aikuisten koulutustarpeisiin tarjoamalla yleissivistävää perusopetusta ja lukiokoulutusta syrjäytymisvaarassa oleville ja muille opinhaluisille. Aikuislukioiden 90-vuotisjuhlaseminaari

Elinikäinen oppiminen on sivistysvaltion jäsenen perusoikeus, josta aikuislukiot ovat kantaneet vastuuta. Toimintaa on joustavasti muovattu ajan ja asiakkaiden tarpeiden mukaan. Aikuislukiot ovat olleet usein uranuurtajia koulutusta kehittäessään. Yksi 2000-luvun tärkeistä haasteista on ollut maahanmuuttajien kouluttaminen.

Joulukuun kynnyksellä vietettiin aikuislukioiden 90-vuotisjuhlaa Helsingissä. Juhlaseminaarin järjesti Aikuislukioiden opettajat ry yhteistyössä Iltakoulujen liiton ja Aikuislukioiden rehtoreiden kanssa. Seminaarin suojelija oli presidentti Tarja Halonen. Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen piti koulutuksen tulevaisuutta käsitelleen luennon otsikolla Aikuislukioiden seuraavat 90 vuotta.

Seminaarissa julkistettiin kirja Aikuislukiosta monimuotokouluksi - Kehityslinjoja ja kokemuksia 2002−2017. Iltakoulujen liitto IKLO ry:n kustantama kirja käsittelee monipuolisesti aikuislukioiden nykytilaa, tulevaisuuden näkymiä ja viimeisten 15 vuoden aikana kokemia muutoksia. Se on jatkoa vuonna 2002 ilmestyneelle historiikille Iltaoppikoulusta aikuislukioksi. Juhlaseminaari huipentui iltajuhlaan Töölön Yhteiskoulun aikuislukiossa.

Elinikäinen oppiminen on sivistysvaltion jäsenen perusoikeus, josta aikuislukiot ovat kantaneet vastuuta. Toimintaa on joustavasti muovattu ajan ja opiskelijoiden tarpeiden mukaan. Lue lisää

 

FacebookTwitterYouTube