29.10.2018

Euroopan parhaat eTwinning-projektit palkittu – Suomi jälleen voittajien joukossa

Verkkouutinen

Viime vuoden parhaat eTwinning-projektit on palkittu vuosittaisessa eTwinning-konferenssissa. Parhaimpana projektina ikäsarjassa 12–15 palkittiin projekti ICT World 2017, jonka Havukosken koulu Vantaalta on toteuttanut yhdessä viiden kumppanikoulun kanssa.

eTwinning on EU-ohjelma, joka tarjoaa eurooppalaisille kouluille mahdollisuuden olla yhteydessä toisiinsa ja tehdä kansainvälistä yhteistyötä. Parhaat projektit palkitaan vuosittain suuressa eTwinning konferenssissa, joka tänä vuonna järjestettiin Varsovassa 25.–27.10.


Esa Oila ja Pasi Vuorimaa
ICT World 2017 -projektissa opiskeltiin muun muassa koodausta, graafista kuvantamista, 3D-mallintamista ja robotiikkaa sekä tutustuttiin kumppanuusmaihin ja niiden koulujärjestelmiin. Muut koulut olivat Saksasta, Espanjasta, Tšekistä, Ranskasta ja Latviasta. Projektin vetäjinä Havukosken koulussa toimivat matematiikan opettajat Pasi Vuorimaa ja Esa Oila.

– Projekti oli hyvin suunniteltu. Projektin opintokokonaisuuksissa oli todella mietitty, kuinka hyödynnämme yhteistyötä ja mitä oppilaat saavat siitä. Opiskeltavat tehtävät oli sitten helppo sovittaa kunkin osallistuneen koulun suunnitelmiin, kertoo Pasi Vuorimaa.

Sekä oppilaat että opettajat oppivat projektista paljon. Opettajille kertyi uusia pedagogisia keinoja ja ideoita, esimerkiksi ohjelmoinnin ja TVT-taitojen opettamiseen opetussuunnitelman mukaisesti. Oppilaat oppivat esimerkiksi TVT-työkaluja ja ohjelmointia.

– Oppilaat olivat projektissa todella sitoutuneesti mukana. He myös pääsivät jakamaan ja esittämään osaamistaan muille. Se selvästi nosti oppilaiden motivaatiota, kertoo Esa Oila. eTwinning-palkintoa tavoitteli tänä vuonna yli 700 projektia. Palkinto myönnettiin kolmessa ikäsarjassa ja 8 erikoissarjassa.

Varsovan konferenssiin osallistuivat myös Mirjami Hyttinen ja Sari Lantto Ylitornion yhteiskoulun lukiosta sekä Sari-Hannele Kiviaho ja Annamari Kurki Putaan koulusta Torniosta. Heidän koulujensa projektit palkittiin keväällä kansallisella laatumerkillä. Kokemuksia Varsovan konferenssistä voi lukea Mirjami Hyttisen ja Sari Lanton kirjoituksesta. Paikalla olivat myös Kati Nurmi Kulttuuriperintökasvatuksen seurasta ja Anne Onnela opetus- ja kulttuuriministeriöstä.

Mistä eTwinningissä on kyse?

eTwinning tarjoaa eurooppalaisissa kouluissa työskenteleville mahdollisuuden olla yhteydessä toisiinsa ja tehdä kansainvälistä yhteistyötä. eTwinning edistää koulujen yhteistyötä tieto- ja viestintätekniikan avulla tarjoamalla kouluille tukea, työkaluja ja palveluja. Lisäksi se tarjoaa opettajille mahdollisuuksia ilmaiseen täydennyskoulutukseen verkossa. Suomessa eTwinningiä käyttää noin 6500 opettajaa ja koko Euroopassa noin 607 000 opettajaa.

Lisätietoa:

Erityisasiantuntija Riikka Aminoff, puh. 029 533 1387
Tuottaja Yrjö Hyötyniemi, puh. 029 533 1073

Viime vuoden parhaat eTwinning-projektit on palkittu vuosittaisessa eTwinning-konferenssissa. Parhaimpana projektina ikäsarjassa 12–15 palkittiin projekti ICT World 2017, jonka Havukosken koulu Vantaalta on toteuttanut yhdessä viiden kumppanikoulun kanssa.

 

FacebookTwitterYouTube