28.11.2017

European Schoolnet täytti 20 vuotta

Verkkouutinen

Olli-Pekka Heinonen EMINENT-konferenssin lavallaBrysselissä 15.–17.11. järjestetyssä EMINENT-konferenssissa juhlittiin 20-vuotiasta European Schoolnetiä. European Schoolnet (EUN) on 31 eurooppalaisen opetusministeriön verkosto, jonka tehtävänä on edistää innovatiivista ja digitaalista oppimista. Suomea verkostossa edustaa Opetushallitus.

Vuosittaisen EMINENT-konferenssin teemana oli tämän vuoden juhlakonferenssissa ”Learning Space, Time and Eco-systems”. Näihin aiheisiin liittyen kuultiin kolmen päivän aikana monia mielenkiintoisia puheenvuoroja ja keskusteluja opettajien, oppilaiden, päättäjien ja asiantuntijoiden näkökulmista.

Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen piti kommenttipuheenvuoron konferenssin avauspäivän pääpuhujan William Rankinin esitykseen, painottaen mm. Suomen laadukasta opettajankoulutusta sekä luottamusta opettajien asiantuntemukseen. Konferenssissa oli esillä myös opettajien pedagogisten digitaitojen itsearviointiin liittyvä eurooppalainen MENTEP-hanke, jossa Opetushallitus on mukana suomalaisena partnerina.

Konferenssissa julkistettiin myös European Schoolnetin juhlajulkaisu Open Book of Educational Innovation, johon on koottu innovatiivisia opetukseen ja oppimiseen liittyviä käytäntöjä ja malleja eri puolilta Eurooppaa. Suomesta mukana on kuusi innovaatiota.

Lisäksi konferenssin yhteydessä julkaistiin Driving Innovation in Education -julkaisu, jossa luodaan katsaus European Schoolnetin 20-vuotisen historian kehitysaskelmiin ja saavutuksiin sekä esitellään EUN:n seuraavat kehittämisen painopistealueet.

Lisätietoja European Schoolnetistä

Opetusneuvos Jukka Tulivuori, p. 029 533 4260,
Ylitarkastaja Kimmo Koskinen, p. 029 533 1107 ,

Lisätietoja MENTEP-hankkeesta

Projektikoordinaattori Tuula Nousiainen, p. 029 533 1536,

Brysselissä 15.–17.11. järjestetyssä EMINENT-konferenssissa juhlittiin 20-vuotiasta European Schoolnetiä. European Schoolnet (EUN) on 31 eurooppalaisen opetusministeriön verkosto, jonka tehtävänä on edistää innovatiivista ja digitaalista oppimista. Suomea verkostossa edustaa Opetushallitus.

 

FacebookTwitterYouTube