21.9.2015

Kodin ja Koulun Päivä 25.9.2015

Verkkouutinen 21.9.2015

Joka kolmas koulu viettää tänä vuonna valtakunnallista Kodin ja Koulun Päivää. Mukaan on ilmoittautunut myös päiväkoteja ja toisen asteen oppilaitoksia.

Kodin ja Koulun Päivää on vietetty vuodesta 2011 lähtien. Palaute on ollut alusta saakka myönteistä. Vanhempien ja koulun henkilöstön kumppanuus on vahvistunut yhteisen tekemisen myötä. Oppilaat ja aikuiset ovat tutustuneet toisiinsa ja kaveruus, koulumyönteisyys ja yhteisöllisyys ovat vahvistuneet.

Kodin ja Koulun Päivän idea on yksinkertainen: koulut saavat päivän viettoon vinkkejä ja ideoita, mutta toteuttavat päivän omien tarpeidensa, resurssiensa ja tavoitteidensa mukaan. Suosittuja ovat olleet rehtorin aamukahvit, yhteiset luontoretket sekä liikunnalliset tapahtumat. Monessa koulussa päivä toteutetaan yhteistyössä rehtorin, opettajien ja vanhempainyhdistyksen kesken.

Opetuksen digitalisoiminen ja OPS 2016 -suunnittelu korostuvat vuoden 2015 teemoissa. Monissa kouluissa järjestetään tänä vuonna työpajoja, joissa oppilaat, vanhemmat ja koulun henkilökunta yhdessä pohtivat tulevaisuuden koulua.

Valtakunnallista Kodin ja Koulun Päivää vietetään vuosittain syyskuun viimeisenä perjantaina. Kodin ja Koulun Päivää suunnittelevat ja toteuttavat yhteistyössä Opetushallitus, Opetusalan Ammattijärjestö OAJ, Suomen Rehtorit ry, Finlands Svenska Lärarförbund FSL, Opetus- ja sivistystoimen asiantuntijat OPSIA ry, Förbundet Hem och Skola i Finland ja Suomen Vanhempainliitto. Päivän suojelija on lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila. Kodin ja Koulun Päivää tukee Raha-automaattiyhdistys.

(Lähde: Suomen Vanhempainliiton lehdistötiedote 21.9.2015)

KUVA: Helsingin Koskelan koululla Kodin ja Koulun Päivän ohjelmaan on kuulunut mm. vanhempien ideoima ja vetämä luontopolku.(Kuva: Hannu Ylilehto)

Kodin ja Koulun Päivään ilmoittautuneet koulut

Lisätietoja:
Ulla Siimes, Suomen Vanhempainliitto, 040 553 0981
Micaela Romantschuk-Pietilä, Förbundet Hem och Skola, 050 336 2016

Joka kolmas koulu viettää tänä vuonna valtakunnallista Kodin ja Koulun Päivää. Mukaan on ilmoittautunut myös päiväkoteja ja toisen asteen oppilaitoksia.

 

FacebookTwitterYouTube