16.5.2017

Kotisuomessa.fi-verkkopalvelussa laaja tarjonta opiskelumateriaalia maahanmuuttajille

Verkkouutinen 16.5.2017

Vuonna 2013 avattu kotisuomessa.fi-verkkopalvelu on päivitetty vastaamaan käyttäjien muuttuneita tarpeita. Päivitys mahdollistaa sivuston käytön mobiililaitteilla ja parantaa palvelun käytettävyyttä.

Sivuston ulkoasua on uudistettu ja sivustolle on lisätty uusia ominaisuuksia, kuten tehtävälista-työkalu, jonka avulla käyttäjä voi laatia vapaavalintaisia tehtäväpolkuja.

Alusta alkaen suosittu verkkopalvelu

Kotisuomessa.fi-verkkopalvelu on ensisijaisesti aikuisille maahanmuuttajille suunnattu verkkosivusto. Palvelun sisältöjen käsikirjoittamiseen ja tekniseen tuottamiseen osallistui ensimmäisessä kehitysvaiheessa yli sata asiantuntijaa. Sivuston sisällöt on jaettu viiteen teemaan: luku- ja kirjoitustaito, arkielämä, työelämä, kielitaidon itsearviointi sekä ruotsin kielen opiskelu. Yhteensä palvelussa on yli 20 000 sisältösivua ja yli 8 000 tehtävää.

Palvelu nousi vuoden 2013 ensijulkaisun jälkeen nopeasti maahanmuuttajien suosioon. Kotisuomessa.fi-sivustolla on lähes 20 000 kirjautunutta käyttäjää ja kirjautumattomia käyttäjiä huomattavasti enemmänkin. Säännöllisesti palvelua hyödyntäviä käyttäjiä on arviolta 3 000.

Verkkopalvelun päivitys aloitettiin vuonna 2016 ja sen toteutti helsinkiläinen Ubiikki Oy. Verkkopalvelun ensimmäinen versio tuotettiin ESR-rahoituksella ja se julkaistiin vuonna 2013. Nyt toteutetun uudistuksen rahoitti työ- ja elinkeinoministeriö. Verkkopalvelua ylläpitää Opetushallitus. Uusitun verkkopalvelun julkaisutilaisuuteen Opetushallituksessa 11.5.2017 osallistui lähes sata maahanmuuttajien opettajaa eri puolilta Suomea.

Kotisuomessa.fi-verkkopalvelu

Lisätietoja Opetushallituksessa:
opetusneuvos Leena Nissilä, puh. 029 533 1155
erityisasiantuntija Matti Ranta, puh. 029 533 1537

Vuonna 2013 avattu kotisuomessa.fi-verkkopalvelu on päivitetty vastaamaan käyttäjien muuttuneita tarpeita. Päivitys mahdollistaa sivuston käytön mobiililaitteilla ja parantaa palvelun käytettävyyttä.

 

FacebookTwitterYouTube