27.8.2018

Koulutusvienti vauhdittuu Taiwaniin

Verkkouutinen


Ohjelmajohtaja Lauri Tuomi ja Startlight Foundationin perustaja Joey Wong.
Opetushallitus on allekirjoittanut yhteistyösopimuksen taiwanilaisen Startlight Foundationin kanssa.

Taiwanin koulutussektorin uudistamista tukeva säätiö ylläpitää kansainväliseen IB-järjestelmään kuuluvia päiväkoteja ja alakouluja. Yhteistyön tavoitteena on kehittää opettajia ja johtoa suomalaiseen opettajuuteen ja koulujohtamiseen. Päiväkodit ja koulut toimivat suomalaisen oppimisen, oppimateriaalien ja oppimisteknologioiden näyteikkunoina innostamassa myös muita taiwanilaisia kouluja kehittymään.

Säätiö on tuonut jo ensimmäiset opettaja- ja rehtoriryhmät kouluttautumaan Suomeen sekä vanhempia ja lapsia tutustumaan suomalaiseen kouluun ja oppimaan yhdessä suomalaisten lasten kanssa. Tulokset ovat olleet innostamassa laajempaan yhteistyöhön. Startlight Foundationin edustaja tapasi suomalaisia koulutusteknologiayrityksiä toukokuussa Suomessa ja ensimmäisen kokeilut päiväkodeissa ja kouluissa ovat käynnistymässä.

– Taiwan on kasvava talousalue ja tärkeä kansainvälisen kaupan toimija. Koulutusviennin mahdollisuuksia avaa Suomen maine koulutuksen mallimaana. Taiwanissa pelätään osaavien nuorten lähtöä, siksi koulutusjärjestelmän toimivuus, opettajien osaaminen ja teknologiaa hyödyntävät koulutusinnovaatiot kiinnostavat, kertoo ohjelmajohtaja Lauri Tuomi koulutusviennin kasvuohjelma Education Finlandista.

Koulutusviennin kasvuohjelma Education Finland tukee suomalaisia koulutusviejiä viennin vauhdittamisessa. Opetushallitus koordinoi ohjelmaa, jonka rahoittavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö. Lauri Tuomi osallistui elokuussa alivaltiosihteeri Petri Peltosen johdolla toteutettuun Team Finlandin vienninedistämismatkan viralliseen valtuuskuntaan koulutusdelegaation johtajana. Matkan teemoina olivat energia, ICT ja koulutus. Matkalle osallistui Taiwanin markkinoille tähtääviä korkeakouluja ja yksityisiä koulutusvientiyrityksiä.

Lisätietoja

Ohjelmajohtaja Lauri Tuomi, Education Finland, , puh. 0295 331 667

"Suomalaisen koulutusjärjestelmän toimivuus, opettajien osaaminen ja teknologiaa hyödyntävät koulutusinnovaatiot kiinnostavat Taiwanissa", kertoo ohjelmajohtaja Lauri Tuomi koulutusviennin kasvuohjelma Education Finlandista.

 

FacebookTwitterYouTube