15.5.2017

Maankoodauskurssi etsii ratkaisua nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseen

Verkkouutinen 15.5.2017

Suomen johtavien IT-alan yritysten dataosaajat pureutuvat kolmen viikon ajan yhteiskunnalliseen ongelmaan.

Opetushallituksen ja Teknologiateollisuuden yhteistyössä toteuttamalla maankoodauskurssilla etsitään keinoja siihen, miten syrjäytymisvaarassa oleva nuori voidaan tunnistaa ammatillisen koulutuksen tietovarantojen avulla.

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen avasi maankoodauskurssin maanantaina 15. toukokuuta.

– Ammatillisen koulutuksen reformissa keskeisiä tavoitteita on koulutuksen keskeytyksien vähentäminen. totesi Grahn-Laasonen avaustilaisuudessa.

Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinosen asetti maankodauskurssille haasteeksi ”miten datalla voidaan ehkäistä koulutuksen drop-out ilmiötä ja nuorten syrjäytymistä?” Heinonen korosti teeman ja myös työtavan tärkeyttä Opetushallitukselle.

– Haaste on Suomen tulevaisuuden kokoinen. Se, että saamme huippuosaajia yksityiseltä sektorilta meidän kanssa ratkaisemaan tätä kysymystä edustaa tapaa, jolla haluamme toimia: yhteistyössä ja yhdessä ongelmia ratkoen.

Maankoodauskurssi on Teknologiateollisuuden järjestämä kolmen viikon sprintti, jonka aikana suomen johtavien it-alan yritysten osaajat kehittävät yhtenä ryhmänä digitaalisia ratkaisuja, joiden käynnistämiselle Suomessa on suurta tarvetta. Maankoodauskurssin avulla on mahdollista tuottaa todellisia ratkaisuja todellisiin ongelmiin.

– Tarkoitus on toteuttaa jatkokehitystä varten prototyyppi. Uskon, että tällaisen kokeilevan kulttuurin kautta viedään Suomea eteenpäin, kiteytti Teknologiateollisuuden toimialajohtaja Ville Peltola.

Kurssille osallistuu IBM:ltä, Clanedilta, Accenturelta, Innofactorilta ja CGI:ltä viisi huippuosaajaa, jotka ovat konseptisuunnittelun ja -muotoilun sekä käyttöliittymäsuunnittelun ammattilaisia. Datan työtä varten tarjoaa Omnia.

Dataosaajat työskentelevät Opetushallituksen tiloissa 15.5.–2.6. välillä. Kurssin aikaansaannokset luovutetaan ministeri Grahn-Laasoselle ja pääjohtaja Heinoselle 5. kesäkuuta järjestettävässä päätöstilaisuudessa.

Teknologiateollisuuden tiedote

Lisätiedot:
Yksikön päällikkö, Anneli Rautiainen, puh. 029 533 1264
Opetusneuvos Juhani Pirttiniemi, puh. 029 533 1174

Suomen johtavien IT-alan yritysten dataosaajat pureutuvat kolmen viikon ajan yhteiskunnalliseen ongelmaan.

 

FacebookTwitterYouTube