1.3.2017

Osallistu Monipuolisesti mobiililla -kilpailuun

Verkkouutinen 1.3.2017

Opetushallitus julistaa Koulujen kännykkäkulttuurin parhaat käytännöt -kilpailun, jossa etsitään kuvauksia käytännöistä, jotka parhaiten edistävät ja tukevat toimivaa kännykkäkulttuuria. Kilpailu on avoin kaikille perusopetuksen järjestäjille ja niiden henkilöstölle. Kilpailuaikaa on jatkettu 21.4.2017 asti.

Kännykät ja muut mobiililaitteet ovat koulun arkea. Laitteet edistävät oppimista oikein käytettyinä, mutta niiden käyttö tuo kouluun myös uudenlaisia haasteita. Koulun järjestyssäännöissä voidaan määrätä koulun tietokoneiden, matkapuhelinten ja muiden mobiililaitteiden, internetin ja koulun tietoverkon käytöstä sekä oppilaan omien laitteiden käytöstä oppituntien tai muun opetussuunnitelman mukaisen opetuksen aikana. Perusopetuksen opetussuunnitelmien perusteiden mukaan oppilaiden omia tietoteknisiä laitteita voidaan käyttää oppimisen tukena huoltajien kanssa sovittavilla tavoilla.

Kilpailuun toivotaan hyviä käytäntöjä perusopetuksesta. Hyvien käytäntöjen arvioinnissa kiinnitetään huomiota seuraaviin kriteereihin: toimivuus ja eri osapuolten kokemukset, innovatiivisuus, lainmukaisuus, koulun henkilökunnan, oppilaiden ja vanhempien näkemysten huomioonottaminen toimivuudessa sekä myönteinen vaikutus koulun toimintakulttuuriin.

Voittajat julkistetaan Opetushallituksen nettisivuilla 31.5.2017. Kolme kiinnostavinta ehdotusta palkitaan. Kilpailun parhaat käytännöt julkaistaan Hyvät käytännöt -palvelussa.

Kilpailun tiedot ja osallistumisohjeet

Lisätietoja Opetushallituksessa:
Opetusneuvos Elisa Helin, , 029 533 1280
Erityisasiantuntija Juho Helminen, , 029 533 1064
Lakimies Laura Francke, , 029 533 1303
Lakimies Teemu Tyrkkö, , 029 533 1435

Opetushallitus julistaa Koulujen kännykkäkulttuurin parhaat käytännöt -kilpailun, jossa etsitään kuvauksia käytännöistä, jotka parhaiten edistävät ja tukevat toimivaa kännykkäkulttuuria. Kilpailu on avoin kaikille perusopetuksen järjestäjille ja niiden henkilöstölle. Kilpailuaikaa on jatkettu 21.4. asti.

 

FacebookTwitterYouTube