16.4.2018

Parhaat suomalaiset eTwinning-projektit palkittu – molemmat voittajat Lapista

Verkkouutinen 16.4.2018

Ylitornion yhteiskoulun lukion ja torniolaisen Putaan koulun projektit on palkittu parhaina suomalaisina eTwinningprojekteina. Projektien aiheina oli Epics in Europe ja Our forests - Our future. Voittajat palkittiin ITK-päivillä Hämeenlinnan Aulangolla 12.4.2018.

eTwinning on EU-ohjelma, joka tarjoaa eurooppalaisille kouluille mahdollisuuden olla yhteydessä toisiinsa ja tehdä kansainvälistä yhteistyötä. Parhaat projektit palkitaan vuosittain kansallisella laatumerkillä. Voittajat pääsevät osallistumaan vuotuiseen eurooppalaiseen eTwinning-konferenssiin, joka tänä vuonna järjestetään Varsovassa 25–27.10. Siihen osallistuu noin 600 eurooppalaista opettajaa.

Italialais-suomalaisia kohtaamisia kirjallisuuden tiimoilta

Epics in Europe on italialais-suomalainen yhteistyöprojekti, jossa yhdistyvät kirjallisuus, englannin kieli, tieto- ja viestintätekniikka sekä yhteistyötaidot. Projektiin osallistui 25 italialaista opiskelijaa ja kaksi opettajaa sekä 19 suomalaista lukio-opiskelijaa ja kolme opettajaa. Yhteistyöoppilaitokset olivat milanolainen Instituti de Amicis ja Ylitornion yhteiskoulun lukio.

– eTwinning-projektit ovat hyviä vuorovaikutustaitojen kehittymisen ja kansainvälistymisen kannalta. Samoin teknologiaa on todella tärkeää käyttää yhteistyön luomiseen ja verkostoitumiseen. Tieto- ja viestintätekniikka oli tärkeä, elimellinen osa projektia. Sen avulla pidettiin yhteyttä, tuotettiin sisältöjä ja jaettiin niitä, kertoo Mirjami Hyttinen Ylitornion yhteiskoulun lukiosta.

Metsät yhdistivät 6 koulua

Our forests – Our future on kolme vuotta kestänyt projekti, jossa kuusi eurooppalaista koulua työskenteli yhdessä erilaisten metsiä koskevien teemojen parissa. Putaan koulu Torniosta toimi koordinaattorina ja muut osallistujamaat olivat Espanja, Alankomaat, Portugali, Liettua ja Romania. Projektiin on sisältynyt muun muassa esitelmiä, valokuvakilpailu, tietokilpailu, sanomalehden tekemistä, yhteinen seinämaalaus sekä pelejä ja retkiä vierailujen aikana.

– Jokainen projekti tarvitsee hyvän ja turvallisen alustan missä työskennellä ja jonne laittaa tuotokset esille. eTwinning on loistava juuri tähän tarkoitukseen, sanoo Putaan koulun opettaja Raija Collin.

Collin kokee, että eTwinning-projektien kanssa työskentely tukee opetussuunnitelmaa monin tavoin. Projektit vahvistavat tieto- ja viestintätekniikkaan, yhdessä tekemiseen, yrittäjyyteen ja projektityöskentelyyn liittyviä taitoja sekä käytännön kielitaitoja.

eTwinning edistää koulujen yhteistyötä tieto- ja viestintätekniikan avulla tarjoamalla kouluille tukea, työkaluja ja palveluja. Lisäksi se tarjoaa opettajille mahdollisuuksia ilmaiseen täydennyskoulutukseen. Suomessa eTwinningiä käyttää noin 6 200 opettajaa ja koko Euroopassa noin 570 000 opettajaa.

Lisätietoa:

Tuottaja Yrjö Hyötyniemi, puh. 029 533 1073
Erityisasiantuntija Riikka Aminoff, puh. 029 533 1387

Ylitornion yhteiskoulun lukion ja torniolaisen Putaan koulun projektit on palkittu parhaina suomalaisina eTwinningprojekteina. Projektien aiheina oli Epics in Europe ja Our forests - Our future. Voittajat palkittiin ITK-päivillä Hämeenlinnan Aulangolla 12.4.2018.

 

FacebookTwitterYouTube