6.4.2018

Romanikielen opettajan tunnustus 2018 Tuula Åkerlundille

Verkkouutinen 6.4.2018

Opetushallitus on jakanut romanikielen opettajan tunnustuksen kolmatta kertaa. Valinta tehtiin yleisöltä tulleiden ehdotusten pohjalta ja tunnustus jaettiin romanien kansallispäivän seminaarissa 6.4.

Tuula Åkerlund sai tunnustuksen pitkäaikaisesta työstään romanikielen opettajana. Valintakriteereitä olivat innostuneisuus ja innostavuus sekä monipuoliset ansiot romanikielen kehittämisessä. Opetustyönsä lisäksi Tuula Åkerlund on myös kehittänyt romanikielistä oppimateriaalia sekä toiminut romanikielen kääntäjänä ja tulkkina. Tällä hetkellä Tuula Åkerlund toimii Romano Mission toiminnanjohtajana.

Ensimmäisen kerran tunnustus myönnettiin vuonna 2010, jolloin sen sai romanikielen yliopisto-opettaja Henry Hedman. Tuolloin kunniamaininnan sai Juhani Valentin romanikielen opettamisesta vankiloissa. Vuonna 2016 tunnustus myönnettiin Helena Blomérukselle perusopetuksessa tehdystä opetustyöstä ja kunniamaininta Armas Hagertille perusopetuksessa, romanikielen kesäkouluissa ja kielipesissä tehdystä työstä.

Romanikielen opettajan tunnustuksen 2018 julkistivat Opetushallituksen romaniväestön koulutustiimin ohjausryhmän puheenjohtaja, kansaedustaja Aila Paloniemi ja yksikön päällikkö, opetusneuvos Leena Nissilä Opetushallituksen järjestämässä romanien kansallispäivän seminaarissa 6.4.

Varsinaisesti romanien kansallispäivää vietetään 8.4. Päivä on ollut almanakassa vuodesta 2014 alkaen.

Opetushallitus kehittää romanien koulutusta sekä edistää romanikieltä ja -kulttuuria. Ihmisoikeuskeskuksen videolla Opetushallituksen asiantuntija Satu Blomerus kertoo romaneista ja koulutuksen yhdenvertaisuudesta:

Lisätietoja:
Asiantuntija Satu Blomerus, puh. 029 533 1046,
Opetusneuvos Susanna Rajala, puh. 029 533 1129,

Opetushallitus on jakanut romanikielen opettajan tunnustuksen kolmatta kertaa. Valinta tehtiin yleisöltä tulleiden ehdotusten pohjalta ja tunnustus jaettiin romanien kansallispäivän seminaarissa 6.4.

 

FacebookTwitterYouTube