30.10.2017

Sivistyksen ”maanpuolustuskurssi” käynnistyy ensimmäistä kertaa

Verkkouutinen 30.10.2017

Sivistysakatemia osallistujiaSivistysakatemian ensimmäinen vuosikurssi käynnistyy 30. lokakuuta. Kurssilla 29 päättäjää ja vaikuttajaa yhteiskunnan eri aloilta tutustuu sivistyksen rakennuspalikoihin ja etsii ratkaisuja Suomen sivistystason vahvistamiseen.

Sivistysakatemia on Opetusalan Ammattijärjestö OAJ:n, opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Opetushallituksen koulutuskokonaisuus, johon kutsutaan osallistujiksi yhteiskunnallisia vaikuttajia ja päättäjiä. Tavoitteena on vahvistaa päättäjien tietopohjaa, lisätä koulutuksen arvostusta ja päivittää sivistyksestä käytävää keskustelua.

Sivistysakatemiaan kutsutaan vuosittain noin kolmekymmentä osallistujaa, jotka pääsevät tutustumaan Suomen koulutusjärjestelmään varhaiskasvatuksesta korkeakoulutukseen. Tänä vuonna kurssilla ovat mukana muun muassa Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnasta vastaava päätoimittaja Jouko Jokinen, Helsingin hiippakunnan piispa Teemu Laajasalo, Suomen vanhempainliiton puheenjohtaja Johanna Laisaari, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen sekä kansanedustajat Mikaela Nylander ja Sofia Vikman.

Sivistysakatemian ohjelma on jaettu kolmeen osaan. Kahdella lähijaksolla akatemialaiset ratkovat sivistykseen liittyviä arvoituksia keskustellen ja toiminnallisten pakopelien avulla. Lähijaksoilla työskentelyyn osallistuvat myös opetusministeri Sanni-Grahn Laasonen, Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen ja OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen.

Lähijaksojen välillä Sivistysakatemian osallistujat tutustuvat sivistyksen arkeen esimerkiksi päiväkodeissa, kouluissa ja oppilaitoksissa, joissa he toimivat opettajan apuna ja pitävät myös oman opetustuokion.

Lue lisää

Sivistysakatemian ensimmäinen vuosikurssi käynnistyy 30. lokakuuta. Kurssilla 29 päättäjää ja vaikuttajaa yhteiskunnan eri aloilta tutustuu sivistyksen rakennuspalikoihin ja etsii ratkaisuja Suomen sivistystason vahvistamiseen.

 

FacebookTwitterYouTube