9.5.2018

Suomen koulutusvienti Brasiliaan vauhdittuu

Verkkouutinen

Sopimuksen allekirjoittivat formulakuljettajan Ayrton Sennan muistoksi säätiön perustanut tähden sisar Viviane Senna sekä ohjelmajohtaja Lauri Tuomi Opetushallituksesta. Mukana suurlähettiläs Markku Virri ja säätiön johtaja Emilio Murano.
Sopimuksen allekirjoittivat formulakuljettajan Ayrton Sennan muistoksi säätiön perustanut tähden sisar Viviane Senna sekä ohjelmajohtaja Lauri Tuomi Opetushallituksesta. Mukana suurlähettiläs Markku Virri ja säätiön johtaja Emilio Murano.
Opetushallituksen koulutusviennin kasvuohjelma Education Finland ja Ayrton Senna Institute käynnistävät yhteistyön.

Neuvottelu yhteistyösopimuksesta käynnistettiin syksyllä 2017 elinkeinoministeri Mika Lintilän delegaatiomatkan yhteydessä tehdyn vierailun tuloksena. Nyt allekirjoitettu yhteistyöasiakirja sisältää neljä tavoitetta: uusien teknologisten ja sosiaalisten innovaatioiden edistämisen, opettajien ja johdon kehittämisen, yhteisten tapahtumien ja seminaarien toteuttamisen ja koulutusreformien edistämisen.

Ayrton Senna Institute on Brasilian koulutusjärjestelmää kehittävä yksityinen säätiö, joka on edistänyt 24 vuotta erityisesti maan perusopetuksen kehittämistä. 200 miljoonaa asukkaan Brasiliassa on yli 5000 kuntaa ja 2 miljoonaa opettajaa. Yli 200 000 lasta on osallistunut säätiön toimintaan. Säätiö on valinnut Suomen ja Singaporen ovat maailman parhaan koulutuksen mallimaiksi.

Yhteistyösopimus on yksi konkreettisista keinoista edistää koulutusvientiä keskeisellä Latinalaisen Amerikan kohdemarkkina-alueella. Sopimuksen synnyttyä Seppo-pelialustan kehittänyt Lentävä liitutaulu Oy allekirjoitti sopimuksen pelialustan hyödyntämisestä säätiön toiminnassa. Suunnitteilla on myös ensi syksylle innovatiivisten suomalaisten ja brasilialaisten yritysten kohtaaminen.

Suomi oli vahvasti esillä myös Senna Instituten opettajakoulutusfoorumissa Sao Paulossa, jossa Suomi ja Singapore toivat terveiset Brasilian uuden kansallisen opetussuunnitelman kehittämistyöhön. Kokeilukeskuksen päällikkö Anneli Rautiainen Opetushallituksesta puhui suomalaisen koulutuksen nykytilasta ja opettajien osaamisen kehittämisestä. Keskeiseksi teemaksi nousi maiden opetussuunnitelmien vertailussa taitojen sisällyttäminen osaksi kaikkea oppimista.

Lisätietoja

Yhteistyösopimuksen toteuttamisesta:
ohjelmajohtaja Lauri Tuomi, Education Finland, p. 029 533 1667

Opetussuunnitelmavertailusta:
kokeilukeskuksen päällikkö Anneli Rautiainen, p. 029 533 1264

Education Finland – koulutusviennin kasvuohjelma

Nyt solmitun yhteistyösopimuksen avulla edistetään koulutusvientiä keskeisellä Latinalaisen Amerikan kohdemarkkina-alueella.

 

FacebookTwitterYouTube