22.9.2015

Uusia oppimateriaaleja maahanmuuttajien koulutukseen

Verkkouutinen 22.9.2015

Opetushallitus on viime vuosina tuottanut laajan valikoiman oppimateriaaleja maahanmuuttajien koulutukseen. Tänä syksynä on ilmestynyt kolme uutta tuotetta.

Panttivanki ja muita kertomuksia

Kertomuskokoelma sisältää 34 kaunokirjallista tekstiä, joita yhdistää nuoruus. Tekstit on valinnut lasten- ja nuortenkirjallisuuden asiantuntija Päivi Heikkilä-Halttunen. Tekstien valinnassa on ajateltu erityisesti niitä oppilaita, joille kirjaan tarttuminen on vaikeaa. Alkuperäiset tekstit on mukautettu selkokielelle. Tekstit soveltuvat hyvin yläkouluikäisille tukea tarvitseville oppilaille sekä suomea toisena kielenä opiskeleville oppilaille. Opettajan verkkomateriaali sisältää kirjallisuusaiheisia tehtäviä.

Päivää – suomea aikuisille

Päivää on toiminnallinen oppikirja aikuisille, jotka ovat jo jonkin verran kartuttaneet suomen kielen taitoaan esimerkiksi lukukurssilla. Se sisältää runsaasti harjoituksia arkielämän eri aloilta, kuten työhaastattelusta, asunnon vuokraamisesta, verkkokaupasta, koulun wilma-viesteistä, asioinnista eri paikoissa sekä kodista ja arkipuuhista. Tehtävät liittyvät aikuisoppijan omiin elämänkokemuksiin. Kirjaa täydentää verkkomateriaali.

Kielikarhu – alakoulun suomi toisena kielenä -opetukseen

Kielikarhu on koko alakoulun kattava oppikirjasarja, jonka perustana ovat autenttiset tekstit ja integraatio muihin oppiaineisiin. Sarjan ensimmäinen ja samalla viimeinen osa on valmistunut elokuussa. Osat 2 ja 3 ovat olleet käytössä joitakin vuosia. Tuoteperheessä on julkaistu 5.–6. luokille oppilaan verkkomateriaali, joka sisältää interaktiivisia pelityyppisiä harjoitustehtäviä. Sarjaan kuuluu myös laaja opettajan materiaali.

KUVA: Kielikarhu-sarjan tekijä Elli Saari esitteli työnsä tuloksia uusien oppimateriaalien esittelytilaisuudessa Opetushallituksessa 21.9.

Lisätietoja oppimateriaaleista:
Tuottaja Kaija Pirinen, puh. 029 533 1336,

Tuottaja Salla Peltola, puh. 029 53301441,

Verkkokauppa

Oppimateriaaleja maahanmuuttajien koulutukseen

Opetushallitus on viime vuosina tuottanut laajan valikoiman oppimateriaaleja maahanmuuttajien koulutukseen. Tänä syksynä on ilmestynyt kolme uutta tuotetta.

 

FacebookTwitterYouTube