2023: Innovaatio ja opetus – luovuutta eTwinningissä

Vuositeeman 2023 logo
Kuva: eTwinning CSS

Innovointi luokkahuoneessa ja opetuksessa tarkoittaa muun muassa hyvinvoinnin priorisointia, antamista oppijoille tilaa omien ideoiden keksimiselle ja oppijoiden auttamista omien ajatusten ja ideoiden kehittämisessä.

eTwinningin vuoden 2023 teemana oli eTwinningin vuoden 2023 teemana on Innovaatio ja opetus – luovuutta eTwinningissä (Innovation and Education – Being Creative with eTwinning).

 Innovointi on paljon muutakin kuin teknologian käyttöä opetuksessa: siihen kuuluu myös luovuutta, analyyttistä ajattelua, ongelmanratkaisutaitoja ja yhteistyötä!

 

2022: Kaunis, kestävä ja osallistava tulevaisuutemme: koulut ja uusi eurooppalainen Bauhaus

eTwinningin vuoden 2022 teemana oli kaunis, kestävä ja osallistava tulevaisuutemme: koulut ja uusi eurooppalainen Bauhaus (Our Future Beautiful, Sustainable, Together: Schools and the New European Bauhaus).

Vuositeema kutsui opettajia ja oppilaita pohtimaan yhdessä, millainen on heidän unelmakoulunsa ja mitkä asiat tekisivät heidän oppimisympäristöstään kauniin, kestävän ja osallistavan.

2021: Medialukutaito ja disinformaatio

Vuoden 2021 teemana eTwinningissä oli medialukutaito ja disinformaatio. Teeman myötä edistettiin medialukutaitoa ja torjuttiin disinformaatiota monin eri tavoin: opettajien osaamisen kehittämisen, verkkotapahtumien ja -konferenssien, viestintäkampanjoiden, julkaisujen ja etwinning.net-portaalissa julkaistavien artikkelien avulla.

2020: Ilmastonmuutos ja ympäristöhaasteet

Vuonna 2020 eTwinningissä käsiteltiin ilmastonmuutosta ja ympäristöhaasteita. Tavoitteena oli muun muassa ohjata oppilaita ja opiskelijoita omaksumaan uusia asenteita ja tekemään ympäristöystävällisempiä valintoja. Lisäksi vuositeeman myötä opeteltiin vastuullisena kansalaisena ja yhteiskunnan jäsenenä toimimista.

2019: Demokraattinen osallistuminen

Vuonna 2019 eTwinningissä korostettiin demokraattisen osallistumisen tärkeyttä. Vuoden aikana aihetta käsiteltiin muun muassa kevätkampanjassa, erilaisissa aineistoissa ja materiaaleissa, projektipakeissa ja julkaisuissa.