Mediataitoviikko on vuosittainen mediakasvatuksen teemaviikko, jonka tavoitteena on kehittää lasten, nuorten ja aikuisten mediataitoja sekä vahvistaa aikuisten valmiuksia mediakasvatukseen.

Mediataitoviikkoa vietetään erilaisten kampanjoiden, tempausten ja toimintojen merkeissä. Viikon aikana kouluissa, kirjastoissa, päiväkodeissa, perhepäivähoidossa, nuorisotaloissa, kerhoissa ja harrasteryhmissä käsitellään median ilmiöihin liittyviä aiheita ja kysymyksiä. Mediataitoviikolle tuotetuista materiaaleista ja kampanjoista saadaan vinkkejä myös koko vuoden mediakasvatustyöhön sekä kotien kanssa tehtävään yhteistyöhön esimerkiksi vanhempainiltoihin. Materiaaleista saa vinkkejä myös siihen, miten lasten huoltajien kanssa voi käsitellä mediakasvatukseen liittyviä asioita.

Mediataitoviikkoon ilmoittaudutaan Mediataitokoulu-sivustolla, johon vievä linkki löytyy sivun lopusta. Ilmoittautuminen Mediataitoviikkoon on syksyisin. Kaikki ilmoittautuneet pääsevät halutessaan mukaan interaktiiviselle kartalle, josta voi esimerkiksi tarkistaa oman lähialueen ilmoittautuneet koulut, päiväkodit ja muut tahot. Mediataitokoulun sivuilta löytyy myös muun muassa mediakasvatuksen Tietopankki ja Tehtäväpankki. Ilmoittautumalla mukaan Mediataitoviikkoon voi varmistaa ajankohtaisimmat vinkit ja materiaalit omaan opetus-, kasvatus- tai ohjaustyöhön.

Mediataitoviikkoa koordinoi Kansallinen audiovisuaalinen instituutti KAVI, joka vastaa myös viikon tiedottamisesta. KAVI suunnittelee Teemaviikon toiminnot yhdessä noin 40 kansallisen organisaation kanssa, jotka edustavat pääasiassa koulutusta, lapsi- ja nuorisotyötä, mediakulttuuria, viestintää sekä it-alaa. Mediataitoviikko on myös kansainvälinen: teemaviikon tiistaina vietetään kansainvälistä Safer Internet Daytä, jota juhlitaan EU-maiden lisäksi myös muissa maanosissa.