News

Koronaviruksen vaikutukset Kansalaisten Eurooppa -hankkeisiin

Ohjelmat Kansalaistoiminta Kansalaisten Eurooppa Kansainvälistyminen
Kina

Kiinassa vuoden alussa puhjennut COVID-19-tartuntatautiepidemia ja lukuisissa muissa maissa todetut tautitapaukset voivat vaikuttaa kansainväliseen liikkuvuuteen ja muihin hanketoimintoihin EU:n Kansalaisten Eurooppa -ohjelmassa.  Ohjelman hallinnosta vastaava koulutuksen, audiovisuaalialan ja kulttuurin toimeenpanovirasto EACEA on julkaissut ohjeet hankkeissa toimiville.

Hankkeissa toimivia organisaatioita kehotetaan seuraamaan kansallisten viranomaisten suosituksia ja matkustustiedotteita, kun arvioidaan, onko hankkeeseen liittyviä matkoja syytä perua tai siirtää virusepidemian vuoksi.

Mikäli hankkeen toteuttaminen vaikeutuu koronaviruksen vuoksi -hankkeen toteuttaminen viivästyy tai se estyy kokonaan- ota välittömästi sähköpostitse yhteyttä toimeenpanovirastoon. Linkin yhteystietoihin alaohjelmittain löydät alempaa.

Hankesopimuksissa on force majeure -lauseke, johon voidaan vedota jos suunniteltuja matkoja joudutaan perumaan viranomaisten asettaman matkustusrajoitteen vuoksi. Kaikki force majeure -tapaukset ja peruutuksista aiheutuneiden kustannusten tukikelpoisuus arvioidaan tapauskohtaisesti.