Kansainvälistymispalvelujen sivuille

SEURAA MEITÄ: FacebookTwitterYouTubeLinkedIn

Ajankohtaista

 • 21.2.2019Verkkouutinen

  Sivistystoimi entistä vahvemmin mukaan lapsi- ja perhepalvelujen muutosohjelmaan – kunta-agentit ja LAPE-akatemiat johdon tueksi

  Eri puolilla Suomea on aloittanut kunta-agentteja, joiden tehtävänä on vahvistaa sivistystoimen johdon yhteistyötä ja osaamista lapsi- ja perhepalvelujen muutosohjelmassa. Johtajille järjestetään valmennusta LAPE-akatemioissa, jotka käynnistyvät yhteisellä tilaisuudella 20.3. Helsingissä.

 • 20.2.2019Verkkouutinen

  Kenestä vuoden tutoropettaja 2019?

  Suomen ensimmäinen Vuoden tutoropettaja julkistetaan Hämeenlinnan Aulangolla keskiviikkona 20.3.2019 osana valtakunnallista tutoropettajapäivää. Tunnetko sinä tutoropettajan, joka ansaitsee tämän halutun tittelin?

 • 18.2.2019Verkkouutinen

  Englannin ylivoima jatkuu perusopetuksen oppilaiden kielivalinnoissa

  Suomalaisten kielitaidon kaventuminen on ilmiö, josta on jo pitkään oltu huolissaan. Vipunen-tilastopalvelun tilastot osoittavat, että huoli on aiheellinen: noin 80 % suomalaisten peruskoulujen oppilaista opiskelee toisen kotimaisen kielen lisäksi vain yhtä vierasta kieltä, joka on useimmiten englanti. Vapaaehtoisten kielten opiskelu on parissa kymmenessä vuodessa vähentynyt reippaasti. Tilastot osoittavat myös, että alueelliset erot niiden opiskelussa ovat lisääntyneet.

 • 18.2.2019Tiedote

  Yhteishaku ammatilliseen koulutukseen ja lukioon alkaa

  Ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhteishaku alkaa tiistaina 19.2. ja päättyy tiistaina 12.3. klo 15. Yhteishaussa on tänä keväänä tarjolla noin 80 000 aloituspaikkaa. Hakea voi osoitteessa www.opintopolku.fi. Myös tarjolla olevat koulutukset ja ohjeet hakemiseen löytyvät Opintopolusta.

 • 15.2.2019Verkkouutinen

  Haettavana 70 miljoonaa euroa yleissivistävän koulutuksen ja varhaiskasvatuksen kehittämiseen

  Varhaiskasvatusta, esi- ja perusopetusta sekä lukiokoulutusta koskevien valtionavustusten yhteinen haku on avattu. Kansallinen kehittämisrahoitus on nyt ensimmäistä kertaa koottu yhteen. Koulutuksen järjestäjät voivat hakea avustusta 21.3.2019 saakka.

opintopolku.fi

Opintopolku.fi

Palvelu sisältää tietoa tutkinnoista, ammateista sekä opiskelusta eri oppilaitoksissa. Sen kautta voi sekä löytää koulutusvaihtoehtoja että hakea niihin.

#lops2021LOPS 2021

Verkkosivulla on tietoa lukion opetussuunnitelman perusteiden uudistuksesta.

TPO 2018

TPO 2018

Verkkosivulla on tietoa taiteen perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden perusteiden uudistamisesta.

Vipunen

Vipunen

Opetushallinnon tilastopalvelusta löytyy muun muassa tilasto- ja indikaattoritietoa eri sektoreiden koulutuksesta ja koulutuksen jälkeisestä sijoittumisesta.