Ajankohtaista

 • 8.8.2018Tiedote

  Lapset ja heidän vanhempansa ovat tyytyväisiä koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaan

  Opetushallituksen kyselyn tulokset osoittavat, että lapset ja heidän vanhempansa pitävät koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaa laadukkaana. Valtaosa kyselyyn vastanneista vanhemmista antoi sille erinomaisen tai hyvän yleisarvosanan. Myös lapset, joiden kokemuksia kartoitettiin nyt ensimmäistä kertaa, suhtautuvat toimintaan enimmäkseen positiivisesti. Pieni osa lapsista kokee kuitenkin jäävänsä aamu- ja iltapäivätoiminnassa ulkopuolisen asemaan.

 • 7.8.2018Verkkouutinen

  Ulkomaisten yliopistojen Suomen kielen ja kulttuurin opettajat kokoontuvat Ouluun

  Opetushallituksen järjestämille opintopäiville osallistuu noin 80 opettajaa eri puolilta maailmaa. Opetushallitus edistää monin eri tavoin Suomen kielen ja kulttuurin opintoja ulkomaisissa yliopistoissa.

 • 2.8.2018Tiedote

  Noin 61 000 ekaluokkalaista aloittaa koulun

  Opetushallituksen arvion mukaan noin 61 000 ekaluokkalaista aloittaa koulunkäynnin tänä syksynä. Määrä on hieman pienempi kuin viime vuonna. Esiopetuksessa aloittaa arviolta niin ikään 61 000 lasta.

 • 10.7.2018Blogi

  Tuliaisena kehuja Suomelle

  Anni MiettunenAnni Miettunen sai OECD:n SkillSummit2018-huippukokouksesta kotiin vietäväksi ihailevia terveisiä ja kehuja suomalaisten keskinäisestä yhteistyöstä ja koulutusjärjestelmämme toimivuudesta. Blogissa hän kertoo, miksi kiitokset kannattaa ottaa vakavasti. Lue lisää

 • 2.7.2018Tiedote

  200 ulkomaalaista opiskelijaa opiskelee kesällä suomea Suomessa

  Lähes 200 yliopisto-opiskelijaa eri puolilta maailmaa tulee tänä kesänä Suomeen opiskelemaan Suomen kieltä ja kulttuuria, osa heistä lisäksi tutustumaan kääntämisen perusteisiin. Eniten opiskelijoita tulee Venäjältä, Saksasta ja Puolasta.

opintopolku.fi

Opintopolku.fi

Palvelu sisältää tietoa tutkinnoista, ammateista sekä opiskelusta eri oppilaitoksissa. Sen kautta voi sekä löytää koulutusvaihtoehtoja että hakea niihin.

TPO 2018

TPO 2018

Verkkosivulla on tietoa taiteen perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden perusteiden uudistamisesta.

VASU2017

VASU2017

Verkkosivulla on tietoa varhaiskasvatussuunnitelman perusteiden laadinnasta.

Vipunen

Vipunen

Opetushallinnon tilastopalvelusta löytyy muun muassa tilasto- ja indikaattoritietoa eri sektoreiden koulutuksesta ja koulutuksen jälkeisestä sijoittumisesta.