Miten oppilaan digiosaaminen kehittyy arjen tilanteissa? Miten oppilas löytää itselleen sopivia tapoja edistää tvt-osaamistaan? Jaksossa kaksi helsinkiläistä luokanopettajaa Antti Mettänen ja Lassi Niskanen keskustelevat oppimisesta, johon teknologia kuuluu luontevana osana.

Luokanopettajien Antti Mettäsen ja Lassi Niskasen keskustelu rohkaisee  muita opettajia kokeilemaan ja heittäytymään digimaailmoihin yhdessä oppilaiden kanssa. Keskustelussa lähestytään oppilaan digiosaamista myös vahvuuksien kautta. Opettajat muistuttavat, että myös turvallisia toimintatapoja opitaan yhdessä arjen kokemusten kautta. Jakso konkretisoi oppilaan tvt-osaamisen kuvauksia helposti lähestyttävin esimerkein.

Kuuntele jakso Spotifyissa, jos sinulla on jo tili. Tai Spotifyissa ilman kirjautumista ja siirry jaksoon: Kuuntele jakso Oppilaan digiosaaminen esiin!  Podcast löytyy myös Applen podcasteista.

Uusissa Intohimona oppiminen -podcast-jaksoissa keskustellaan viiden jakson verran digioppimisesta ja tutustutaan samalla Opetushallituksen julkaisemiin tieto- ja viestintäteknologisen osaamisen kuvauksiin. Näiden kuvausten avulla pyritään helpottamaan opettajien ja varhaiskasvatuksen henkilöstön työtä ja lisäämään oppijoiden tasa-arvoa digiosaamisessa.

Tutustu tarkemmin aiheeseen Uudet lukutaidot -verkkosivuilla. Sivuilta löydät myös medialukutaidon ja ohjelmointiosaamisen kuvaukset, joiden julkaisusta Uudet lukutaidot -ohjelmassa vastaa Kansallinen audiovisuaalinen instituutti.