Miten tuetaan itsesäätelyä ja strategista oppimista digitaalisissa ympäristöissä? Tässä podcast-jakossa luvassa on tutkijoiden keskustelua aiheesta.

Miten teknologiasta saadaan irti sellaisia ominaisuuksia, jotka edistävät oppimista parhaalla tavalla? Millaisin keinoin opettaja voi edistää oppimista ja vuorovaikutusta? Mikä merkitys oppilaan tunteilla on oppimiselle ja miten tunteita voidaan säädellä? Näistä kysymyksistä jaksossa keskustelevat oppimisen tenure-professori Jonna Malmberg ja tutkija Heikki Kontturi. Jakson juontaa Päivi Leppänen.

Kuuntele jakso Spotifyissa, jos sinulla on jo tili. Tai kuuntele jakso Spotifyissa ilman kirjautumista ja siirry jaksoon: Oppimisen taidot korostuvat digioppimisessa – tuloksia ja tukea tutkimuksesta. Podcast löytyy myös Applen podcasteista.

Uusissa Intohimona oppiminen -podcast-jaksoissa keskustellaan viiden jakson verran digioppimisesta ja tutustutaan samalla Opetushallituksen julkaisemiin tieto- ja viestintäteknologisen osaamisen kuvauksiin. Näiden kuvausten avulla pyritään helpottamaan opettajien ja varhaiskasvatuksen henkilöstön työtä ja lisäämään oppijoiden tasa-arvoa digiosaamisessa.

Tutustu tarkemmin aiheeseen Uudet lukutaidot -verkkosivuilla. Sivuilta löydät myös medialukutaidon ja ohjelmointiosaamisen kuvaukset, joiden julkaisusta Uudet lukutaidot -ohjelmassa vastaa Kansallinen audiovisuaalinen instituutti.

Kuuntele kaikki jaksot tästä