Palveluesittely: Desku

Blogi
MPASSid Digitaalisuus

Oppilaiden, opettajien ja koulun muun henkilökunnan arkeen ovat viime vuosien aikana tulleet useat digitaaliset sovellukset. Koulun arjessa sovellusten kirjo on suuri, sillä koulussa on monia erilaisia tarpeita. Eri luokka-asteet ja aineet asettavat vaatimuksia, joihin on hankala vastata yhdellä palvelulla.

Viime aikoina on tullut erittäin laadukkaita pedagogisia erikoissovelluksia. Toisia sovelluksia ja palveluja ja niiden dokumentteja käytetään päivittäin, toisia taas huomattavasti harvemmin. Tämä aiheuttaa loppukäyttäjälle haasteen hallita tunnuksia, palvelujen kirjautumisosoitteita ja yhteisiin dokumentteihin pääsyä.

Deskun tavoite on sama mihin MPASSid:kin osaltaan pyrkii, että oppilaat, opettajat ja muu henkilökunta voi keskittyä perustehtäviin: opettamiseen, oppimiseen ja niiden tukemiseen.

Desku-verkkotyöpöytä on kunnille hallittu ja edullinen ratkaisu tähän haasteeseen. Deskun avulla helpotetaan loppukäyttäjien arkea. Kaikki arjessa olevat oleelliset asiat löytyvät työpöydältä yhden tunnuksen takaa sijainnista tai laitteesta riippumatta.  Desku on nopea ja helppokäyttöinen väylä sovelluksiin, palveluihin ja dokumentteihin. Deskun tavoite on sama mihin MPASSid:kin osaltaan pyrkii, että oppilaat, opettajat ja muu henkilökunta voi keskittyä perustehtäviin: opettamiseen, oppimiseen ja niiden tukemiseen.

Desku on enemmän kuin työpöytä.  Deskussa yhdistyvät olennaiset kertakirjautumisen mahdollistavat rajapinnat: MPASSid, Edustore, Wilma, O365 ja GSE. Kaikki näihin liittyvä monimutkainen teknologia on piilotettu siististi konepellin alle. Loppukäyttäjälle näkyy vain oleellinen. Yksi kirjautuminen Deskuun ja sieltä löytyvät tarvittavat linkit palveluihin, sovelluksiin ja dokumentteihin.

Desku on siis ekosysteemi, joka liittää yhteen kunnan omat palvelut ja kunnalle hankitut palvelut. Desku osaa huomioida kunnan, koulun, oppilaan, opettajan ja muun henkilökunnan tarpeet. Desku tarjoaa helpotusta opettajille arviointien kirjaamisessa. Moni opettaja tuskaillee mekaanista kokeiden, testien tai muun jatkuvan arvioinnin kirjaamista Wilmaan. Deskusta löytyy jo nyt esimerkiksi O365 Teamsiin tehtyjen arviointien siirtäminen Wilmaan parilla klikkauksella ja lisää palveluja integroidaan jatkuvasti.

MPASSid on oleellinen osa Deskun moottoria.

Desku tuo lisäarvoa kunnalle. Deskun avulla kunta voi joustavasti hallinnoida eri käyttäjäryhmille suunnattuja linkkejä. Kaiken ei tarvitse liittyä kertakirjautumiseen, vaan Deskun kautta voidaan mm. jakaa henkilökunnalle helppo väylä kokousmuistioihin tai vaikkapa jakaa oppilaille linkki kyselyyn. Tarvittavat linkit saadaan parilla klikkauksella halutuille käyttäjille.

MPASSid on oleellinen osa Deskun moottoria. MPASSid mahdollistaa MPASSid-yhteensopivien palvelujen käyttöönoton Deskussa todella nopeasti. Uusi MPASSid:tä tukeva palvelu on Deskun kautta käytössä parhaimmillaan alle minuutissa kunnassa halutuilla käyttäjillä. Toimia kunnan ja palvelun toimittajan välillä ei enää tarvita. MPASSid:tä tukevan palvelun tilaus, sopimukset ja käyttöönotto voidaan tehdä samana päivänä. Näin myös nopeat kokeilut ovat mahdollisia. Kannustamme kaikkia opetusteknologian toimittajia liittymään MPASSid-luottamusverkostoon.

Deskua tuottaa Opentunti Ry, joka on yleishyödyllinen yhdistys. Sen tavoitteena on helpottaa suomalaisten koulujen, oppilaiden, opettajien ja muun koulutoimen henkilökunnan arkea. Me yhdistyksessä emme neuvo kuntia, kouluja, rehtoreita ja opettajia pedagogiikassa, vaan tarjoamme aikaa ammattilaisille sen kehittämiseen. Deskun lisäksi Opentunti Ry:n on tuottanut myös toisen tuotteen opetussuunnitelmien luomiseen ja jakamiseen, lisätietoja saat Opentunnin verkkopalvelusta.

Jokainen uusi yhteisöön liittyvä kunta, pieni tai suuri, on meille yhtä tärkeä. Yhteisön jäsenillä on mahdollisuus vaikuttaa palvelun kehittämiseen.

Opentunti ry:n yhteisö laajenee mukavalla tahdilla. Jokainen uusi yhteisöön liittyvä kunta, pieni tai suuri, on meille yhtä tärkeä. Yhteisön jäsenillä on mahdollisuus vaikuttaa palvelun kehittämiseen. Kaikki kehitystyö on yhteistä ja uudet ominaisuudet nousevat suoraan koulujen arkityöstä. Meitä on jo yli 50 000 yhteisön jäsentä. Jos kiinnostuit Deskusta ja haluat mukaan maailman parhaaseen yhteisöön, ota yhteyttä janne [at] opentunti.fi.

Haluamme olla luomassa maailman parasta hyvinvoivaa yhteisöä, joka yhdessä nostaa suomalaisen koulutuksen ylivertaiseksi maailmassa. Opentunti ry toivottaa yhteisöön mukaan kunnat, koulut, koulujen henkilökunnan, oppilaat ja kaikki opetusteknologiatoimijat.