Hanke tuo yhteen eurooppalaisia museoita, yliopistoja ja muita toimijoita, joita yhdistää keramiikka. Hankkeen tarkoituksena on katsoa eurooppalaista keramiikkaa ja sen monialaisia ulottuvuuksia menneisyydestä kohti tulevaisuuden mahdollisuuksia.
Ceramics and its Dimensions -hanke, Luova Eurooppa

Keramiikan matka tälle vuosituhannelle ja 3D-tulostukseen

Hankkeessa järjestetään tapaamisia ja konferensseja kansainvälisen yhteistyön vahvistamiseksi ja luodaan kattava katsaus keramiikan historiaan ja sen suunnittelu- ja tuotantovaiheisiin. Työpajoissa tutkitaan esimerkiksi 3D-tulostamisen mahdollisuuksia keramiikassa.

Kiertävä näyttely tuo keramiikkaa näkyvämmäksi laajemmalle yleisölle ja vahvistaa kuvaa keramiikasta universaalina kielenä, jolla on omat paikalliset murteensa.

Hankkeen tavoitteet:

  • muovata keramiikan käsitettä ja tuoda se taidemuotona 2000-luvulle
  • vahvistaa keramiikan parissa toimivien organisaatioiden kansainvälistä yhteistyötä
  • taata keramiikan säilyvyys tulevaisuuden taidemuotona, yhdistäen perinteiseen kulttuuritraditioon taiteellisia ja teknisiä innovaatioita.

Perustiedot:

Rahoitusohjelma: Kulttuurin alaohjelma, EU:n Luova Eurooppa (2014-2020)

Hankeaika: 01.11.2014–30.11.2018

EU-tuki: 1 934 309 euroa

Hanketyyppi: Suuri yhteistyöhanke

Hankkeen verkkosivut: https://ceramicsanditsdimensions.eu/

Hanketta koordinoi Porzellanikon – Staatsliches Museum für Porzellan Saksasta

Hankepartnereina ovat University of Ulster Iso-Britanniasta, Staffordshire University Iso-Britanniasta, Rigas Tehniska Universitate Latviasta, Ministerio de Educación, Cultura y Deporte Espanjasta, Crafts Council of Ireland Irlannista, Museum of Applied Art Serbiasta, MIC, Museo Internazionale delle Ceramiche in Faenza Italiasta, Uměleckoprůmyslové museum v Praze Tsekistä, Eesti Tarbekunsti ja Disainimuuseum Virosta, British Ceramics Biennal Iso-Britanniasta, Narodni Muzej Slovenije Sloveniasta, Stoke-on-Trent City Council Iso-Britanniasta, Kunsthochschule Berlin-Weißensee Hochschule für Gestaltung Saksasta, Aalto-yliopiston muotoilun laitos Suomesta, Rigas Domes Izglitibas Kulturas un Sporta Departaments Latviasta ja Technische Universität Ilmenau Saksasta.

EU-lippu, Luova Eurooppa