DanceMe UP keskittyy nykytanssiin, tanssinopetukseen ja digitaaliseen mediaan. Se kehittää ja parantaa yhteistyömalleja tanssijoiden, yleisöjen ja kulttuurialan organisaatioiden välillä sekä paikallisesti että kansainvälisesti.
Dance Me UP -hanke, Luova Eurooppa

Virtuaalisuus osaksi tanssin esittämistä ja kokemista

Hankkeessa kehitetään digitaalinen DanceMe-sovellus, jolla mahdollistetaan virtuaalinen liikkuvuus tanssijoiden ja heidän yleisönsä välillä. Lisäksi hanke koostuu kuudesta yhteisesti tuotetusta uudesta tanssiesityksestä ja vähintään kuudesta videovälitteisestä tanssiteoksesta, joita esitetään hankekumppanien esitystiloissa.

Residenssit ja viisi luovaa työpajaa kannustavat esiintyjiä ja katsojia oppimaan ja kehittymään aiemmin luodun sovelluksen käytössä ja kehitystyössä.

Hankkeen tavoitteet:

  • rakentaa uudenlainen, virtuaalinen työkalu tanssin esittämiseen
  • kannustaa esiintyjiä ja yleisöä käyttämään DanceMe-sovellusta
  • kehittää yhteistyömalleja tanssijoiden, organisaatioiden ja yleisöjen välillä.

Perustiedot:

Rahoitusohjelma: Kulttuurin alaohjelma, EU:n Luova Eurooppa (2014-2020)

Hankeaika: 07.10.2019 - 06.09.2022

EU-tuki: 200 000 euroa

Hanketyyppi: pieni yhteistyöhanke

Hankkeen verkkosivut: www.danceme.eu

Hanketta koordinoi Perypezye Urbane Italiasta.

Hankepartnereina ovat Mediagrammi Saksasta, C.I.M.D Centro Internazionale di Movimento e Danza Italiasta, Hurja Piruetti Suomesta, Listaskóli Rögnvaldar Ólafssonar Islannista, WAM Associazione di Promozione Sociale Italiasta, Associazione Culturale Muxarte Italiasta, Synesthesies Ranskasta, Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemia Suomesta ja Boris in Berlin GmbH Saksasta.
EU:n lippu, Luova Eurooppa