Hyppää pääsisältöön
iloisia nuoria aikuisia keskustelemassa tapahtumassa

Opetus- ja kasvatusalan suurin vuosittainen tapahtuma, Educa-messut, toteutettiin perjantaina 27.1. ja lauantaina 28.1. Helsingin Messukeskuksessa. Tapahtuman pääteemana oli Tulevaisuuden sivistys – kasvatuksen, opetuksen ja tutkimuksen merkitys. Olimme mukana messuilla kahdella osastolla sekä kotimaisella että kansainvälisellä ohjelmalla. 

Tarjosimme molempina Educa-messupäivinä esityksiä, joissa syvennyttiin kasvatuksen, koulutuksen, jatkuvan oppimisen sekä kansainvälisyyden päivänpolttaviin näkökulmiin. Voit tutustua puheenvuoroihin tällä sivulla. Saat sivulta tietoa myös OPH Oppimateriaalit -kustantamomme oppimateriaaleista sekä koulujen ja oppilaitosten kansainvälistymismahdollisuuksista, joita esittelimme messujen pääosastollamme. 

Kiitämme kaikkia messukävijöitä merkityksellisistä kohtaamisista, arvokkaista keskusteluista ja terveisistä. Nähdään messuilla taas 26.27.1.2024!

Uudistuva tuki varhaiskasvatuksessa
Kaksivuotisen esiopetuksen kokeilu

Kaksivuotisen esiopetuksen kokeilu


Opetus- ja kulttuuriministeriö toteuttaa kokeilun kaksivuotisesta esiopetuksesta. Kokeilu kestää elokuun 2021 alusta toukokuun 2024 loppuun. Opetushallitus on laatinut opetussuunnitelman perusteet kaksivuotisen esiopetuksen kokeilua varten.

Lue lisää
Arvioinnin yhdenvertaisuuden kehittäminen

Arvioinnin yhdenvertaisuuden kehittäminen

Opetushallitus on jatkanut vuonna 2018 aloitettua oppimisen ja osaamisen arvioinnin kehittämistyötä. Uudistuksen tavoitteena on lisätä koulutuksellista tasa-arvoa ja oppilaiden yhdenvertaisuutta vahvistamalla arvosanojen vertailukelpoisuutta koulujen ja kuntien välillä sekä kansallisesti. Siksi Opetushallitus on valmistellut arvosanoille 5, 7 ja 9 arviointikriteerit 6. vuosiluokan lukuvuosiarviointia varten. Samalla arvosanan 8 aikaisempia kriteerejä on täsmennetty. 

OPH Oppimateriaalit

OPH Oppimateriaalit

OPH Oppimateriaalit tuottaa monipuolisesti oppimateriaaleja erilaisille kohderyhmille. Opetushallituksen messuosastolla pääset tutustumaan uusimpiin tuotteisiimme. 

Valikoimastamme löytyy yli 400 tuotetta kieliin ja katsomusaineisiin, pienille ammattialoille, erityisopetukseen ja maahanmuuttajien koulutukseen. Kustannamme materiaalia sekä suomeksi että ruotsiksi.

Esittelyssä on myös digitaalisia materiaaleja opettajan aineistoista oppijoiden digiharjoituksiin, jotka ovat käytössä maksutta Opetushallituksen verkkosivuilla. Kaikki tuotteet ovat ostettavissa Opetushallituksen verkkokaupasta.

Oppimateriaalit-banneri
Ammatillinen koulutus työelämän kumppanina

Ammatillinen koulutus työelämän kumppanina

Työelämän nopea muutos koskettaa nuoria ja aikuisia. Työpaikalla voi joustavasti oppia uuteen ammattiin ja päivittää ammattitaitoa läpi työuran. Opintopolut suunnitellaan yksilöllisesti opiskelijan ja työelämän tarpeista lähtien. Yksilöllisesti suunnitelluilla opintopoluilla osaamista voi kartuttaa myös ulkomailla. Opetushallitus tukee työelämässä oppimista ja kansainvälistä liikkuvuutta. Alle on koottu teemaan liittyvää tietoa ja aineistoa.

Kansainvälisyys – avarra maailmaasi!

Erasmus+ -ohjelma yleissivistävälle koulutukselle tukee eurooppalaisten koulujen ja päiväkotien yhteistyötä ja niiden välistä oppilas- ja henkilöstövaihtoa.
Nordplus-ohjelmat mahdollistavat kehittämistoimintaa varhaiskasvatuksesta korkeakoulutukseen Pohjoismaissa, Baltiassa ja itsehallintoalueilla.
Ohjaa nuori maailmalle
Ohjaa nuori maailmalle – lyhytkin ulkomaankokemus voi vahvistaa nuoren itseluottamusta ja lisätä hyvinvointia. Maailmalta hankittu osaaminen auttaa elämässä eteenpäin.
Maailmalle.net on nuorille ja ohjausalan ammattilaisille suunnattu verkkopalvelu. Sivustolla on tietoa opiskelusta, työharjoittelusta, vapaaehtoistyöstä ja nuorisovaihdoista ulkomailla.
Opetusalan kehitysyhteistyön osaamiskeskus (FinCEED)

Opetusalan kehitysyhteistyön osaamiskeskus (FinCEED)


Opetusalan kehitysyhteistyön osaamiskeskus (FinCEED) vahvistaa suomalaista asiantuntemusta koulutuksessa ja kehityksessä. FinCEED kouluttaa, verkostoi ja rekrytoi opetusalan kansainvälisiin tehtäviin. FinCEEDin tavoitteena on myös lisätä Suomen näkyvyyttä koulutuksen globaalien haasteiden ratkaisijana ja edistää yritysten, julkisen sektorin, oppilaitosten ja järjestöjen vaikuttavuutta opetusalan kehitysyhteistyössä.

Lue lisää FinCEEDin verkkosivuilta