Hyppää pääsisältöön
Euroopan ammattitaitoviikko 2022

Euroopan laajuinen ammattitaidon teemaviikko (European Vocational Skills Week) on yksi keino vahvistaa ammatillisen koulutuksen tunnettuutta. Euroopan ammattitaitoviikko kannustaa koulutuksen järjestäjiä ja muita organisaatioita, opettajia, työelämän kumppaneita ja opiskelijoita tuomaan esille ammatillisen koulutuksen tarjoamia mahdollisuuksia.  

Euroopan ammattitaitoviikkoa vietetään Euroopan komission aloitteesta 16.–20.5.2022. Viikon teemana on ammatillinen koulutus ja vihreä siirtymä.

Ilmoita tapahtumasi

Ilmoita tapahtumasi

Järjestättekö kuluvan vuoden aikana ammatillisen koulutuksen kansallisia, alueellisia tai paikallisia tapahtumia, kuten avoimien ovien päiviä, verkottumistapahtumia tai info- ja keskustelutilaisuuksia? Kun järjestämänne tilaisuus edistää ammatillisen koulutuksen tunnettuutta, se kannattaa ilmoittaa Euroopan komissiolle. Rekisteröitynä tilaisuudestanne tulee virallisesti yksi Euroopan ammattitaitoviikon tapahtumista. Rekisteröitäväksi otetaan vuoden 2022 aikana järjestettäviä tapahtumia.

Kerro tarinasi

Euroopan komissio kerää tarinoita ammatillisen koulutuksen myönteisistä vaikutuksista yksittäisten ihmisten tai työpaikkojen arjessa. Vaikka tarinoiden toivotaan olevan opiskelijalähtöisiä, niiden kautta voidaan tuoda esiin myös koulutuksen järjestäjien toimintaa ja osaamista sekä toimivaa työelämäyhteistyötä.
Kerro tarinasi
Päätapahtuma Pariisissa

Päätapahtuma Pariisissa


Euroopan komission organisoimaa Euroopan ammattitaitoviikkoa on vietetty vuodesta 2016 alkaen. Korona-tilanteen vuoksi ammattitaitoviikko peruttiin vuoden 2021 syksyltä ja siirtyi pidettäväksi 16. – 20.5.2022. Viikon päätapahtumasta Pariisissa vastaa Euroopan unionin neuvoston puheenjohtajamaana toimiva Ranska.

Tutustu ohjelmaan ja osallistu online-tapahtumiin