Erasmus+ aikuiskoulutus: Akkreditointihaku (KA120-ADU) päättyy 19.10.2021

Aikuiskoulutus Erasmus+ Erasmus+ aikuiskoulutukselle
Hakuaika: 17.7.2021 – 19.10.2021 klo 13:00

Akkreditointihakemus perustuu selkeään strategiaan siitä, miten oppijoiden ja henkilökunnan liikkuvuus nivotaan organisaation kehittämistyöhön sekä opetussuunnitelmiin. Hakemuksessa valmistellaan organisaation oma Erasmus+ -suunnitelma, jossa määritellään pitkäntähtäimen tavoitteet. Liikkuvuuksissa on huomioitava Erasmus+ -laatukriteeristö, joka on osa hakemusta. Se sisältää hanketyön aihealueet, kuten hankehallinto, tuki osallistujille, oppimistulokset ja kokemusten jako.

Akkreditoidut hakevat vuosittain rahoitustukea sekä henkilökunnan että oppijoiden liikkuvuuteen. Haku on helppo sillä akkreditoidut tahot ilmoittavat rahoitushakemuksessaan ainoastaan oman Erasmus+ -suunnitelmansa mukaisen liikkuvuustoiveen. 

  • Akkreditoiduille rahoitus on varmaa, ainoastaan sen määrä voi poiketa haetusta. Perusteluja rahoitushakemuksessa ei tarvita koska akkreditoidut tahot ovat jo todentaneet toimintansa laadun Erasmus+ -suunnitelmassaan

Akkreditointia kannattaa hakea sillä se takaa liikkuvuusrahoituksen vuoteen 2027 saakka. Syksyn 2020  ensimmäisen kierroksen Erasmus+ aikuiskoulutukselle akkreditointia haki yhteensä 11 organisaatiota. Näistä laatukriteerit (vähintään 70 pistettä) savutti yhdeksän organisaatiota, joka on 82 % hakemuksista. Hyväksytyt organisaatiot löydät listattuna alla olevasta linkistä.