Erasmus+ korkeakoulutus: Erasmus Mundus -toiminnon haku päättyy 16.2.2022

Korkeakoulutus Erasmus+ Erasmus+ korkeakoulutukselle Kansainvälistyminen
Hakuaika: 15.12.2021 – 16.2.2022 klo 18:00

Erasmus Mundus -maisteriohjelmat ovat korkeatasoisia useamman korkeakoulun järjestämiä kansainvälisiä yhteistutkinto-ohjelmia. Erasmus Mundus -toimintoihin kuuluvat Erasmus Mundus -maisteriohjelmat (Erasmus Mundus Joint Masters, EMJM) sekä Erasmus Mundus -maisteriohjelmien valmistelu (Erasmus Mundus Design Measures, EMDM). 

EMJM-rahoitus koostuu korkeakoulujen ja opiskelijoiden kustannusyksiköistä (unit costs). Korkeakoulujen osio muodostuu ohjelman järjestämiseen liittyvistä kustannuksista (institutional costs) sekä yksilöllisistä kustannuksista (special needs).  Vuoden 2022 haussa rahoitetaan arviolta 27 EMJM-hanketta ja kokonaisbudjetti noin 145 miljoonaa euroa.  

Lyhytkestoista EMDM-rahoitusta voi hakea yksi ohjelma- tai kumppanimaan korkeakoulu, jonka tavoitteena on muodostaa yhteistutkinto-ohjelman konsortio. Rahoitus myönnetään 15 kuukauden määräajaksi, ja sen suuruus on 55 000 euroa. Vuoden 2022 haussa rahoitetaan arviolta 55 EMDM-hanketta ja kokonaisbudjetti on noin 3 miljoonaa euroa. 

Avustukset molempiin toimintoihin ovat haettavissa suoraan Euroopan komission toimeenpanovirastosta.