Kansainvälistymisrahoitus

Erasmus+ aikuiskoulutus: Akkreditointihaku päättyy 1.10.2024

Aikuiskoulutus Erasmus+
Tila
Haettavissa
Hakuaika
29.4.2024 – 1.10.2024 klo 13:00
Hakulomake

Erasmus+ -liikkuvuustoiminnoissa tarjotaan mahdollisuutta siirtyä yksittäisistä hankkeista kohti suunnitelmallista, monivuotista ja strategista kansainvälisyystoimintaa ohjelmakaudella 2021-2027. Tämä tapahtuu hakemalla Erasmus+ akkreditointia, mikä tarkoittaa laatuvarmistettua Erasmus+ -jäsenyyttä.  Akkreditointihakemuksessa hakija laatii Erasmus+ -suunnitelman korkealaatuisten oppimiseen liittyvien liikkuvuustoimintojen toteuttamiseen. Liikkuvuuksien on jatkossa tarkoitus olla aiempaa kiinteämpi osa yleissivistävän koulutuksen organisaation laajempaa pyrkimystä kehittää toimintaansa.

Vuoden 2024 hakukierroksella akkreditoitavien aikuiskoulutus- ja aikuisoppimisorganisaatioiden enimmäismäärä on 10 organisaatiota tai konsortiota. Konsortio on suomalaisten hakijoiden yhteenliittymä hankkeen valmistelua, toteutusta ja seurantaa varten. Akkreditointihakemuksessa konsortion jäseniä ei nimetä ja jäsenet voivat vaihtua eri vuosien rahoitushakemuksissa. 

Akkreditoinnin jälkeen tapahtuvassa rahoitushaussa keväällä 2025 avustusta voivat hakea akkreditoidut organisaatiot tai konsortion koordinaattorit. Hakemuksessa ilmoitetaan sekä henkilöstön että oppijoiden liikkuvuustoiveet, jotka tapahtuvat Erasmus+ -ohjelmaan osallistuvassa maassa. Akkreditoiduille rahoitus on varmaa, mutta sen hyväksytty määrä voi poiketa haetusta.

Järjestämme hakijoille hakuinfon 26.8.2024  ja kyselytunteja torstaisin syyskuussa.