OECD-vertailu: Sosioekonominen tausta vaikuttaa yhä voimakkaasti koulutusvalintoihin – alueelliset vaihtelut Suomessa pieniä

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestö OECD on julkaissut vuosittaisen koulutusjärjestelmiä vertailevan indikaattorijulkaisunsa Education at a Glancen. Tämän vuoden julkaisun erityisteemana oli koulutuksen tasa-arvo. Tarkastelu kohdistui pääosin vuoteen 2019.

OECD-vertailu: suomalaisten nuorten koulutustaso laskenut keskitason alapuolelle

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestö OECD on julkaissut vuosittaisen koulutusjärjestelmiä vertailevan indikaattorijulkaisunsa Education at a Glancen. Tämän vuoden julkaisun erityisteemana oli korkea-asteen koulutus. Tarkastelu kohdistui pääosin vuoteen 2020.

EU:n koulutuksen seurantakatsaus 2020: Suomi kuuluu vertailun mallioppilaisiin, mutta myös parannettavaa on 

Education and Training Monitor vertailee EU-maiden koulutusjärjestelmiä ja niiden kehitystä. Seurantakatsauksen tavoitteena on edistää keskustelua koulutuksen avainteemoista ja tuottaa tietoa...

Education at a Glance: Ammatillinen koulutus Suomessa suositumpaa kuin OECD-maissa

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestö OECD on julkaissut vuosittaisen koulutusjärjestelmiä vertailevan indikaattorijulkaisunsa Education at a Glancen (EAG). Vuoden 2023 julkaisun painopiste on ammatillisessa koulutuksessa. Tarkastelu kohdistui pääosin vuoteen 2021.

EU:n uusin koulutuksen seurantaraportti ei tarjoa yllätyksiä

Euroopan komission vuosittainen Education and Training Monitor seuraa koulutukselle asetettujen EU-tason tavoitteiden saavuttamista. Tuore vuoden 2022 raportti ei sisällä yllätyksiä: Suomi on monella mittarilla edelleen mallioppilas.

Eurooppalainen selvitys: Ukrainasta paenneiden kouluikäisten määrä vaihtelee suuresti Euroopan eri maissa

Venäjän hyökkäys Ukrainaan on aiheuttanut vakavan uhkan miljoonille ihmisille, jotka ovat joutuneet pakenemaan kotoaan ja etsimään turvaa Euroopan maista. Euroopan komission Eurydice-verkosto selvitti loppukeväällä, paljonko Ukrainasta paenneita kouluikäisiä eri maissa oli ja millaisia opintojen jatkamiseen liittyviä tukitoimia heille oli tarjolla.

Euroopan korkeakoulut tukevat monin tavoin Ukrainasta paenneita opiskelijoita ja tutkijoita

Euroopan komission Eurydice-verkosto selvitti loppukeväästä, millaisia tukitoimia eurooppalaiset korkeakoulut Ukrainasta paenneille tarjosivat. Suomessa tulijoiden vastaanottamiseen on valmistauduttu muun muassa kansallisella toimenpideohjelmalla. Myös Euroopan unionin Erasmus+ -ohjelmalla on omat tukimuotonsa.

Suomessa verrattain iso osa korkeakouluopiskelijoista saa opintotukea - opintojen maksullisuudessa ja opiskelijoiden taloudellisessa tuessa eroja ja yhtäläisyyksiä Euroopan maiden välillä

EU:n Eurydice-verkoston raportissa verrattiin korkeakouluopintojen maksullisuutta ja opiskelijoiden taloudellista tukea Euroopan eri maissa. Korkeakouluopiskelijoita tuetaan taloudellisesti kaikissa vertailun maissa, mutta tuen tavat vaihtelevat.

Luupin alla: Oppivelvollisuus kestää Euroopassa keskimäärin 10 vuotta

Oppivelvollisuuteen sisältyy ainakin peruskoulun suorittaminen ja vajaalla puolella EU:n Eurydice-verkoston vertailussa mukana olleista maista lisäksi toisen asteen opintoja. Myös esiopetus on monessa maassa velvoittavaa.

Eurydice-raportti: Suomella on verrattain hyvät edellytykset edistää maahanmuuttajaoppilaiden oppimista ja integroitumista kouluun

Eurydice selvitti, mitä Euroopan eri maissa on tehty maahanmuuttajataustaisten lasten ja nuorten opiskelun ja oppimisen edellytysten parantamiseksi sekä heidän integroimisekseen uuden kotimaan kouluun...
Näytetään 1-10/1048