Tuloksia Nordplus-ohjelman hakukierrokselta 2021

Kaiken kaikkiaan 1.906 koulutuksen parissa toimivaa organisaatiota Pohjolasta ja Baltiasta aloittaa Nordplus-yhteistyön 2021. Yhteistyötä tuetaan n. 8,5 miljoonalla eurolla. Osa Nordplus-tuesta...

Suomi luotsaa mielen hyvinvointiin ja digitaaliseen nuorisotyöhön keskittyviä eurooppalaisia nuorisoalan kehittämishankkeita

EU:n nuoriso-ohjelmien uuden ohjelmakauden myötä käynnistyi kaksi Suomen koordinoimaa yhteistyöhanketta. Molempien hankkeiden teemat ovat ajankohtaistakin ajankohtaisempia ja iskevät suoraan pandemia-ajan arkitodellisuuteen. Mutta mitä ovat kansallisten toimistojen yhteistyöhankkeet?

Tutustu vuosina 2014-2020 rahoitettuihin Erasmus+ -hankkeisiin

Kiinnostaisiko sinua tietää, minkä verran Erasmus+ -rahoitusta kuntaasi on tullut? Tai millaisia Erasmus+ -hankkeita alueesi koulut ovat toteuttaneet? Nyt voit tarkastella tällaista tietoa yhdestä paikasta, sillä vuosina 2014-2020 rahoitettujen Erasmus+ -hankkeiden tiedot ja myönnetty rahoitus on koottu Opetushallituksen verkkosivuille.

Uusi Luova Eurooppa -ohjelma julkaistu, haut auki kesäkuussa

Luova Eurooppa on Euroopan unionin kulttuurin, luovien alojen ja audiovisuaalialan rahoitusohjelma vuosille 2021-2027. Se tarjoaa kulttuurin, av-alan ja luovien alojen organisaatioille ja ammattilaisille mahdollisuuksia eurooppalaiseen yhteistyöhön ja toiminnan kehittämiseen. Lisäksi ohjelman toimilla edistetään tiedotusvälineiden moniarvoisuutta ja sananvapautta sekä medialukutaitoa. Sen kokonaisbudjetti on 2,44 miljardia euroa. Ohjelman ensimmäiset rahoitushaut käynnistyvät keskäkuussa 2021. Suomessa Opetushallitus toimii ohjelman yhteyspisteenä.

Uuden Luova Eurooppa -ohjelmakauden ensimmäiset hakukierrokset on avattu

Euroopan komissio on avannut Luova Eurooppa -ohjelmakauden 2021-2027 ensimmäiset rahoitushaut 8.6.2021. Kulttuurin alaohjelman yhteistyöhankkeiden, kirjallisuuden vientihankkeiden ja foorumien hakuajat ovat syyskuussa, eurooppalaisten verkostojen elokuussa. Jo edelliseltä ohjelmakaudelta (2014-2020) tuttujen toimintojen lisäksi ohjelma tukee nyt myös hyvin pieniä hankkeita ja entistä kohdennetumpaa rahoitusta on tarjolla tietyille sektoreille. Jaossa on lähes 126 miljoonaa euroa kulttuuri- ja luovien alojen eurooppalaiseen yhteistyöhön.

EU:n nuoriso-ohjelmia tutkimustiedolla kehittävää RAY-verkostoa koordinoidaan nyt Suomesta käsin

Vuoden 2021 alusta eurooppalaisen RAY-tutkimusverkoston koordinointi on tullut osaksi Opetushallituksen tonttia. Vaikka koronatilanne koettelee reilussa vuosikymmenessä kasvanutta verkostoa, tarkoittaa se myös tilausta tutkimustiedolle. Tulevaisuuden visio tutkimuksesta entistä parempien EU:n nuoriso-ohjelmien tueksi on kirkas.

Kansainvälinen yhteistyö kiinnostaa ammatillisessa koulutuksessa haastavista ajoista huolimatta

Uuden Erasmus+ -ohjelmakauden ensimmäiset hakukierrokset päättyivät toukokuussa. Haettavana oli sekä yhteistyöhankkeet että liikkuvuusavustukset. Yhteistyöhankkeita haettiin yhteensä 32 kappaletta ja liikkuvuusavustusta haki 42 akkreditoitua koulutuksenjärjestäjää. Haasteellinen vuosi näkyy vielä hieman hakemustilastoissa, mutta yhteistyöhankkeita haettiin ilahduttavan runsaasti.

Oulu on Euroopan kulttuuripääkaupunki 2026

Suomen seuraavaksi Euroopan kulttuuripääkaupungiksi on valittu Oulu. Hakijakaupunkeja arvioinut eurooppalainen raati julkisti 2.6.2021 suosituksensa vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupungin tittelin saajaksi. Oulun kulttuuripääkaupunkivuoden teema on kulttuuri-ilmastonmuutos. Oulun mukana vuotta toteuttamassa on 32 pohjoisen Suomen kuntaa. Euroopan kulttuuripääkaupunkeja on nimetty vuodesta 1985 lähtien ja aloitteesta on kehittynyt yksi Euroopan kunnianhimoisimmista kulttuuriprojekteista ja yksi EU:n arvostetuimmista toiminnoista. Aloitetta rahoitetaan EU:n Luova Eurooppa -ohjelmasta.

Perform Europe -kiertue- ja levitystukihaun 1. vaihe käynnistyy

Perform Europe on Luova Eurooppa -ohjelman rahoittama eurooppalainen pilottihanke, jonka avulla esittävän taiteen kenttä (teatteri, tanssi, sirkus ja katutaide) pääsee testaamaan innovatiivisia kansainvälisiä kiertuemalleja ja pohtimaan parhaita tapoja levittää esittävän taiteen teoksia yli rajojen kestävällä ja inklusiivisella tavalla. 15.6. käynnistyy pilotin kaksivaiheinen rahoitushaku kentän toimijoille. Se pohjautuu kentältä kerättyyn tarvekartoitukseen ja alan toimijoiden yhteiseen ideointiin.

Heritage Hubs -hanke voitti EU:n Europa Nostra -kulttuuriperintöpalkinnon

Euroopan komissio ja Europa Nostra julkistivat 25.5.2021 vuoden 2021 EU:n ja Europa Nostran kulttuuriperintöpalkintojen voittajat. Yksi voittajista on suomalaisvetoinen Luova Eurooppa -hanke Heritage Hubs ja sen kehittämä kulttuuriperintökasvatuksen menetelmä, jossa nuoret ovat aktiivisia kulttuuriperintötoimijoita.
Näytetään 1-10/181