Vuoden 2020 Nordplus Junior -hakukierroksella jaettiin 3 miljoonaa euroa

Nordplus Junior -ohjelma jakoi vuoden 2020 hakukierroksella koulujen yhteishankkeille Pohjolassa ja Baltiassa yhteensä 3 miljoonaa euroa. Hakemuksia vastaanotettiin 132, joista tukea myönnettiin jopa 105 hankkeelle. Suomalaisia ja Ahvenanmaalaisia organisaatioita hankkeissa on 38.

Sektoreiden välinen koulutusyhteistyö kiinnostaa – Nordplus Horisontal -ohjelmasta rahoitusta 19 uudelle hankkeelle

Ohjelman vuosittainen rahoitus on noin miljoona euroa. Hanketuki kattaa enimmillään 50% yhteistyön kokonaiskustannuksista. Suomalaisia organisaatioita on mukana jopa 14 hankkeessa . Kaikissa tuetuissa...

Tuloksia Nordplus-ohjelman hakukierrokselta 2021

Kaiken kaikkiaan 1.906 koulutuksen parissa toimivaa organisaatiota Pohjolasta ja Baltiasta aloittaa Nordplus-yhteistyön 2021. Yhteistyötä tuetaan n. 8,5 miljoonalla eurolla. Osa Nordplus-tuesta...

Tuloksia Nordplus-ohjelman hakukierrokselta 2020

Rahoitusta saaneiden hankkeiden lyhyet kuvaukset löytyvät nordplusonline.org-projektitietokannasta eri hakukriteerein. Nordplus Junior -ohjelmassa suomalaisia oppilaitoksia hyväksyttyjen joukossa on...

Teacher Academies -verkostot rakentavat opettajankoulutuksen tulevaisuutta Euroopassa

Erasmus+ Teacher Academies -toiminnossa on vuoden 2022 haussa myönnetty rahoitusta 16 uudelle verkostolle. Toiminto tukee opettajien ammatillista kehittymistä ympäri Eurooppaa. Lue lisää suomalaisten menestyksestä ja suomalaisten hankekoordinaattorien ajatuksista liittyen kansainväliseen yhteistyöhön.

Neljä suomalaista hanketta palkitaan eurooppalaisella innovatiivisen opetuksen EITA-palkinnolla

Eurooppalainen innovatiivisen opetuksen palkinto (EITA) myönnetään vuonna 2023 kolmatta kertaa. Palkinnolla tuodaan esille parhaita Erasmus+ -ohjelmassa toteutettuja opetuskäytänteitä. Suomesta palkinnon saa neljä Erasmus+ -hanketta.

FIRST+ - ja Aasia-ohjelmat tarjosivat opiskelijoille ja henkilöstölle ainutlaatuisia mahdollisuuksia ja kokemuksia

Opetushallitus on selvittänyt FIRST+- ja Aasia-ohjelmaan osallistuneiden hankkeiden tuloksia ja pitkäaikaista vaikuttavuutta kyselyn avulla. Tuloksia ohjelmien vaikutuksista on kerätty myös ohjelmien loppuraporteista. Opetushallituksen selvityksen mukaan yhteistyö on ollut onnistunutta ja suurimmalla osalla verkostoista yhteistyö on jatkunut hankkeiden päättymisen jälkeen.

TFK-ohjelman erillisessä Ukraina-haussa rahoitusta myönnettiin 7 koulutusyhteistyöhankkeelle

Osana Team Finland Knowledge-ohjelman (TFK) kolmatta rahoituskierrosta järjestettiin erillinen haku, jonka tavoitteena oli tukea suomalaisten korkeakoulujen koulutusyhteistyötä ukrainalaisten partnereiden kanssa. Opetushallitus myönsi rahoitusta 7 hankkeelle yhteensä 485 875 euroa. Yksittäisten hankkeiden saama hanketuki vaihtelee 57 010 ja 79 590 euron välillä ja hankekausi on 1.8.2023-31.12.2025.

TFK-ohjelman kolmannella hakukierroksella rahoitusta myönnettiin 33 koulutusyhteistyöhankkeelle

TFK-ohjelman kolmas rahoituskierros ja sen kohdealueet Eteläinen Afrikka, Latinalainen Amerikka, Intia, ja Kaakkois-Aasia herättivät laajaa kiinnostusta korkeakouluissa. Opetushallitus myönsi rahoitusta yhteensä 1 591 008 euroa 26 hankkeelle. Yksittäisten hankkeiden saama hanketuki vaihtelee 40 290 ja 72 000 euron välillä ja hankekausi on 1.8.2023-31.12.2025.

Vuonna 2024 Luova Eurooppa on entistä vihreämpi ja osallistavampi – isot yhteistyöhankkeet tauolle

Luovan Euroopan vuosittain hyväksyttävä työohjelma linjaa ohjelman seuraavat haut ja painopisteet. Vuonna 2024 ohjelma tukee Euroopan kulttuuria ja luovia aloja yli 320 miljoonalla eurolla. Syksyllä 2023 avautuvat haut eurooppalaisille yhteistyöhankkeille, verkostoille ja foorumeille. Myös suosittu Culture Moves Europe jatkuu. Ohjelmassa korostuvat vihreät toimintamallit, kulttuuri osallisuuden edistäjänä sekä Ukrainan sodan vaikutuksiin vastaaminen.
Näytetään 1-10/350