Ammattimaisuutta vaaditaan jo vapaaehtoistyöltäkin ꟷ järjestöille luodaan tulevaisuuden hallinnan työkaluja

Kolmannen sektorin ja vapaaehtoistyön paikka on demokratian ytimessä, mutta vaatimukset niiden ammattimaisuudelle ovat kasvaneet. Asiantuntija Marion Fields koordinoi kahta Erasmus+ -ohjelman hanketta, joissa eurooppalaisille järjestöille luotiin valmiuksia tulevaisuuden kohtaamiseen.

Osaamista kestävän elämäntavan edistämiseen kansainvälisten koulutusten avulla

SKEY:n eli Suomen kestävän elämäntavan yhteisöt ry:n kaksi vuotta kestäneen Erasmus+ -hankkeen tavoitteena oli lisätä kouluttajien osaamista eri puolella Eurooppaa järjestettävien kurssien avulla ja tukea kouluttajaverkoston kehittymistä. Onnistuneet kansainväliset kokemukset ovat saaneet SKEY:n lähtemään mukaan uusiin kansainvälisiin hankkeisiin.

Vammaisten oikeudet vaativat jatkuvaa edistämistä

Improving the Skills and Competencies in Self-Directed Support (SKILLS) -hankkeessa keskityttiin parantamaan vammaisten oikeuksia muun muassa henkilökohtaisen budjetoinnin kautta. Sen avulla mahdollistetaan sopivan avun ja tuen tarjoaminen sitä tarvitsevalle.

Tanssijat ja sirkustaiteilijat ottavat loikan digimaailmaan

Miten muokata verkkoon taiteellinen kokemus, joka on vahvasti sidottu paikkaan, aikaan ja ihmisten kohtaamiseen? Miten saada työlleen näkyvyyttä sosiaalisen median kautta? Muun muassa näitä taitoja tanssi- ja sirkusalan taiteilijat opettelevat Digital Leap -hankkeessa.

Uusia menetelmiä maahanmuuttajien osaamisen tunnistamiseen

Maahanmuuttajien osaamista voidaan tunnistaa esimerkiksi osaamiskorttien ja videotyökalujen avulla, OsTu-oppia Euroopasta -hankkeessa havaittiin. Hankkeen ansiosta menetelmiä voidaan hyödyntää muun muassa työllistämisessä.

Käsitöiden ja taiteen tekemisestä hyvinvointia ikääntyneille

Handmade Wellbeing – Käsitöistä hyvinvointia Erasmus+ -hanke syntyi tarpeesta tarjota ikäihmisille enemmän mahdollisuuksia harrastaa taidetta ja käsitöitä. Konkreettisten tuotosten ohella merkittävää oli aiheeseen liittyvän tietotaidon lisääntyminen hankkeeseen osallistuneiden keskuudessa.

Ystäviä, itsevarmuutta ja uuden oppimista – kansainvälistymisen into ryöpsähti Oulu-opiston liikkuvuushankkeessa

Kansainvälistymisen ensiaskeleet muuttuivat harppauksiksi, kun Oulu-opiston opettajat innostuivat oppilaitoksen ensimmäisestä EU-hankkeesta. Hanke sai aikaan ammatillista kasvua ja ulkomailta opittiin myös uusia sisältöjä omaan opetukseen.

Erasmus+ osallistaa aikuisia –video: Kehitysvammaisten Palvelusäätiö (KVPS)

Katso video Kehitysvammaisten Palvelusäätiön (KVPS) hanketoiminnasta ja inspiroidu heidän kokemuksistaan. Video on osa Erasmus+ osallistaa aikuisia -videosarjaa.

Erasmus+ osallistaa aikuisia -video: Valo-Valmennusyhdistys ry

Valo-Valmennusyhdistys ry työskentelee osallisuuden, osaamisen, työllisyyden ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistämiseksi. Heidän kohderyhmänsä koostuu ihmisistä, jotka syystä tai toisesta ovat...

Eurooppalaiset museot tarjosivat inspiraatiota, näkemystä ja oppia

Arkkitehtuurimuseon asiantuntijat tutustuivat eurooppalaiseen museotyöhön yhteensä 11 eri museossa eri puolilla Eurooppaa vuoden 2019 aikana. Matkat mahdollisti Erasmus+ -hanke. Kohteista saatiin konkreettista oppia omaan työhön ja työkaluja tulevaan.
Näytetään 1-10/14