Erasmus+ -liikkuvuushankkeiden hakemusmäärät ovat palanneet pandemiaa edeltävälle tasolle

Erasmus+ -liikkuvuushankkeiden hakemusmäärät kasvoivat reilusti viime vuodesta. Uutena toimintona olivat nyt haettavissa urheiluhenkilöstön ulkomaanjaksot, jotka kiinnostivatkin urheilualan toimijoita. Vuoden 2023 hakukierroksella liikkuvuushankkeiden rahoitusta on jaossa noin 46,7 miljoonaa euroa.

European Platform for Urban Greening -hanke tarttuu viheralan tulevaisuuden haasteisiin

Tamperelainen AhlmanEdu on mukana hollantilaisvetoisessa European Platform for Urban Greening (EPLUG) -hankkeessa. Centres of Vocational Excellence (CoVE) -rahoitteisen Erasmus + -hankkeen tavoitteena...

Lisää uusia mahdollisuuksia oppimiseen toisessa EU-maassa? - Anna palautetta Euroopan komissiolle! 

Euroopan komissio valmistelee tänä vuonna ehdotusta uudeksi suositukseksi oppimiseen liittyvästä liikkuvuudesta. Suosituksen tavoitteena on taata kaikille eurooppalaisille mahdollisuus oppimisjaksoon toisessa EU-maassa.

Kestävästä yrittäjyydestä puuttui oppimateriaali – ammattioppilaitos tarttui tarpeesta toimeen

Harvalle lienee epäselvää, että kestävän kehityksen ja vastuullisuuden megatrendeillä on jatkuvasti voimistuva vaikutus talouden ja siten myös ammatillisten osaamistarpeiden suuntaviivoihin. Tämä...

Suomalaiset korkeakoulut kehittävät tulevaisuuden ratkaisuja digitalisaation, kestävän kehityksen ja meriteollisuuden aloilla

Erasmus+ -ohjelman tulevaisuuteen suuntautuvien hankkeiden (Forward-looking projects) tavoitteena on edistää innovointia, luovuutta, virtuaalista osallistumista sekä sosiaalista yrittäjyyttä. Vuonna 2022 haettavana oli rahoitusta kolmessa eri hankekategoriassa, joissa rahoitetaan ammatillisen koulutuksen, aikuiskoulutuksen sekä monialaisten painopisteiden hankkeita. Kolme suomalaista korkeakoulua menestyi hakukierroksella.

Kestävää kehitystä edistetään parhaiten yhteistyössä ja kädet savessa

Ilmastonmuutos ja luonnon monimuotoisuuden väheneminen ovat ihmiskunnan suuria haasteita, joiden ratkaisemiseen tarvitaan yhteistyötä eri tasoilla. Komission julkaisema raportti esittelee Erasmus+ -hankkeissa hyviksi todettuja lähestymistapoja ympäristökasvatuksen kehittämiseksi.

Focus on Africa -tilaisuus saavutti suuren määrän osallistujia

Afrikan maiden kanssa tehtävän yhteistyön merkitys kasvaa nuorisoalan ja koulutuksen kentällä. Opetushallitus järjesti 9.12.2021 Focus on Africa -webinaarin, joka keskittyi Afrikan maiden kanssa tehtävän yhteistyön kasvavaan strategiseen painoarvoon ja laajentuviin yhteistyömahdollisuuksiin eri koulutussektoreilla ja nuorisoalalla.

Akkreditointi kiinnostaa edelleen

Akkreditointi kiinnostaa edelleen vahvasti suomalaisia organisaatioita. Hakijoita on paljon sekä yleissivistävän että aikuiskoulutuksen puolella. Ammatillisessa koulutuksessa hakijoiden määrä on vähentynyt.

EU-ohjelmissa rajoitetaan EU-rahoituksen myöntämistä tietyille unkarilaisille organisaatioille

EU-ohjelmissa rajoitetaan EU-rahoituksen myöntämistä tietyille unkarilaisille julkisten säätiöiden ylläpitämille korkeakouluille ja muille organisaatioille johtuen Unkarin rikkomuksista EU:n oikeusvaltioperiaatteita vastaan.

14 suomalaisorganisaatiolle rahoitusta Erasmus+ Innovaatioyhteenliittymät -toiminnosta

Erasmus+ innovaatioyhteenliittymien hakukierros päättyi 7.9.2021. Hakemuksia jätettiin yhteensä 317 kappaletta koko Euroopassa. Suomesta rahoituksen sai 14 organisaatiota, joista kaksi hankkeen koordinaattorina ja muut hankepartnerin roolissa.
Näytetään 1-10/154