Uuden Erasmus+ -ohjelman valmistelut jatkuvat monella rintamalla

Uusi Erasmus+ -ohjelmakausi alkaa tammikuussa 2021. Ohjelmaneuvottelut ovat kuitenkin vielä kesken, ja lopullista päätöstä ohjelma-asetuksesta odotetaan marraskuussa. Yksityiskohtaisemmat tiedot kevään 2021 hakukierroksista saadaan aikaisintaan joulukuun alussa.

Koronaviruksen vaikutukset Erasmus+ ja Euroopan solidaarisuusjoukot -ohjelmiin

Koronaviruksen vaikutukset Erasmus+ -liikkuvuuteen

Vuoden 2019 tilastot: Ammatillisen koulutuksen opiskelijat lähtevät entistä harvemmin ulkomaanjaksoille, mutta kokevat jaksonsa hyödyllisiksi

Opetushallituksen keräämien tilastojen mukaan ammatillisen koulutuksen opiskelijaliikkuvuus laski vuonna 2019 miltei viidenneksellä edellisestä vuodesta. Vaikka ulkomaille lähteneiden suomalaisopiskelijoiden määrä on vähenemään päin, tuore selvitys osoittaa opiskelijoiden kokevan ulkomaanjaksonsa monella tavalla hyödyllisiksi. Koronaepidemia tulee pudottamaan liikkuvuuslukuja entisestään. Tänä vuonna virtuaalinen yhteistyö onkin nousemassa aikaisempaa tärkeämmäksi osaksi oppilaitosten kansainvälisyyttä. Opetushallitus tekee parhaillaan kartoitusta siitä, miten virtuaalista yhteistyötä oppilaitoksissa tehdään ja millaista osaamista niillä siinä on.

Tehdään yhdessä ammatillinen koulutus näkyväksi Euroopan ammattitaitoviikolla!

Euroopan ammattitaitoviikko (European Vocational Skills Week 2020) järjestetään tänä vuonna 9.-13.11.

Erasmus+ ammatillisen koulutuksen asiakas- ja kehittämispaneelissa uusia jäseniä

Opetushallituksessa kahden vuoden ajan toimineeseen asiakas- ja kehittämispaneeliin haettiin loppukesällä uusia jäseniä vaihtovuorossa olevien tilalle. Panelistin tehtävät kiinnostivat suuresti ja 18...

Ylimääräinen Erasmus+ KA2 strategisten kumppanuushankkeiden hakukierros avattu

Euroopan komissio on avannut ylimääräisen hakukierroksen osana koronakriisistä toipumista tukevia toimenpiteitä. Hakukierroksen lisärahoitus myönnetään Erasmus+ KA2 strategisille kumppanuushankkeille. Hakuaika päättyy 29.10.2020.

Ammatillisen koulutuksen uudet liikkuvuushankkeet käynnistävät viimeisen vuosikerran nykyisessä Erasmus+ -ohjelmassa

Yhteensä 50 ammatillisen koulutuksen hanketta on saanut tukea opiskelijoiden ja henkilöstön liikkuvuuteen Erasmus+ -ohjelmasta. Rahoitusta saaneiden joukossa on myös viisi verkostohanketta. Kaikkiaan ammatillisen koulutukseen kansainväliseen liikkuvuuteen myönnettiin tänä vuonna 7,6 miljoonaa euroa. Tänä syksynä käynnistyvät nykyisen Erasmus+ -ohjelman viimeiset liikkuvuushankkeet – ainakin osittain virtuaalisina.

Erasmus+ ammatillisen koulutuksen asiakas- ja kehittämispaneeliin haetaan uusia jäseniä

Opetushallituksen ammatillisen koulutuksen kansainvälistymispalveluiden asiakas ja -kehittämispaneeliin haetaan uusia jäseniä. Asiakas- ja kehittämispaneelin toiminta tukee ammatillisen koulutuksen kansainvälistä yhteistyötä Erasmus+ -ohjelmassa. Kuusihenkiseen paneeliin haetaan nyt kolmea uutta jäsentä vuosiksi 2020-2022. Haku jäseneksi päättyy 8.9.2020.

Lyhytkin kansainvälinen hanke tuo paljon piristystä arkeen

Hankejuttu Omnian ASTEL - A STep towards new European Learning: a digital and personalized approach -hankkeesta. Omnia kokeili vuosina 2018–2020 Erasmus+ kevyempää kehittämishanketta, hyvien käytäntöjen vaihtoa. Tavoitteena oli laajentaa yhteistyötä uusien kumppanimaiden ja -oppilaitosten kanssa, jakaa ideoita, käytäntöjä ja menetelmiä.

DigiVET4All-hankkeessa kehitetään parempaa opiskelijakokemusta

Digitalisaatiosta ja sen paremmasta hyödyntämisestä myös ammatillisessa opetuksessa on puhuttu jo vuosikausia. Koronapandemian iskettyä keväällä 2020 aihe on kuitenkin ajankohtaisempi kuin hanketta suunniteltaessa kukaan olisi osannut kuvitellakaan. Lue kokemuksia Erasmus+ -ohjelman rahoittamasta DigiVET4All -hankkeesta.
Näytetään 1-10/63