Lokakuussa juhlitaan kansainvälistä yhteistyötä ja eurooppalaisuutta

#ErasmusDays on kolme päivää kestävä tapahtuma, jonka aikana eri puolilla Eurooppaa levitetään tietoa Erasmus+ -ohjelmaan kuuluvien koulutus-, nuoriso- ja liikuntahankkeiden kokemuksista ja opeista....

Eurooppalainen yhteistyö innostaa ammatillisen koulutuksen kentällä

Erasmus+ -ohjelman vuoden 2019 strategisten kumppanuushankkeiden haussa jätettiin ennätysmäärä hakemuksia. Rahoitusta sai 13 hanketta: 6 hyvien käytäntöjen vaihtamiseen tähtäävää hanketta (exchange of good practices) ja 7 innovaatioiden kehittämishanketta (development of innovation).

First Things First – työhyvinvoinnin ja työterveyden osaamista hius- ja kauneusalan ammattilaisille ja opiskelijoille

Porvoon ammattioppilaitos Careeriassa oli Eurooppa-päivänä 9.5.2019 aistittavissa kansainvälisen juhlan tuntua. Erasmus+ -ohjelman kautta rahoitettu First Things First – Health and Well Being in Hairdressing and Beauty Care Field -hankkeen loppusuoralla hius- ja kauneudenhoitoalan ammattilaiset Suomesta, Iso-Britanniasta, Virosta, Espanjasta ja Alankomaista kokoontuivat viidettä ja viimeistä kertaa hankkeen huipentumaan ja tulostenlevitystilaisuuteen. Tilaisuuden odotetuin vieras, parturi-kampaamo Q Hairin Creative director Piatu Puhakka esitteli uusia, vähemmän allergisoivia hiusvärejä sekä puhui vaikuttavasti työhyvinvoinnista omien kokemustensa kautta: ”Suurimmassa vastuussa omasta työhyvinvoinnista olen minä itse”. Päivän aikana kuultiin puheenvuorot lisäksi Teknokemian yhdistyksen Eeva-Mari Karine-Galambosilta, SIM Finlandin Kaisa Leppälältä sekä Naviter Oy:n Emelie Raittiselta.

Brexit-sopimuksen hylkääminen vaikuttaa EU-ohjelmiin, mutta vielä ei tiedetä miten

Britannian parlamentti päätyi äänestyksessä 15.1.2019 hylkäämään EU-erosta neuvotellun sopimuksen. Vielä ei ole tiedossa, mitä seuraavaksi tapahtuu: siirretäänkö ilmoitettua eroaikaa, jonka alun perin...

Euroopan komissiolta ehdotus siitä, miten Erasmus+ -ohjelmassa varaudutaan sopimuksettomaan Brexitiin

Komission esityksen mukaan henkilöt, joiden Erasmus+ -vaihto Britanniassa on alkanut viimeistään 29.3.2019, voivat viedä ulkomaanjaksonsa loppuun ja ovat oikeutettuja siihen liittyviin apurahoihin....

Ammatillisen koulutuksen uusissa liikuvuushankkeissa työelämälähtöisyys vahvasti mukana

Erasmus+ ohjelman hakukierroksella 2019 myönnettiin ammatillisen koulutuksen kansainväliseen liikkuvuuteen tukea yhteensä 7,6 miljoonaa euroa. Kaikkiaan 49 ammatillisen koulutuksen organisaatiota ja neljä verkostoa saivat tukea opiskelijoiden ja henkilöstön liikkuvuuteen ja voivat näin lähettää ulkomaanjaksoille yhteensä reilut 4 100 henkilöä. Työelämäyhteistyö ja joustavat henkilökohtaiset oppimispolut korostuivat liikkuvuushankkeiden suunnitelmissa monin eri tavoin.

Kohtaamisia kansainvälisissä karnevaalitunnelmissa

Ammatillisen koulutuksen kansainvälisyys on innostavaa arkea, mutta välillä tarvitaan vähän karnevaaliakin. Molempia oli tiedossa Jyväskylässä 6. –7. toukokuuta 2019, kun kansainvälisyyden toimijat kokoontuivat tiedon, kokemuksien ja keskustelun pariin.

Sovellukset tukena työssäoppimisjaksolla

Erasmus+ -hanke AppMentor testasi sovellusten tehoa työssäoppimisjaksojen tukiviestinnässä. Hankkeessa selvisi, että työssäoppimispaikalla syntyneiden tilanteiden nopea ratkominen tukee oppilaiden työssäoppimista ja tarjoaa tukea myös työnohjaajille.

Kuukauden tilasto: Ammattiin opiskelevien kansainvälisen liikkuvuuden lasku on taittumassa

Vuonna 2018 ammatillisesta koulutuksesta lähti ulkomaanjaksolle yhteensä 5 334 opiskelijaa, mikä on 4 % vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Vähintään 2 viikkoa kestäviä jaksoja tehtiin nyt 4,8 % vähemmän ja alle 2 viikkoa kestäviä jaksoja 2,6 % vähemmän. Lasku oli kuitenkin selvästi maltillisempaa kuin edellisenä tilastointivuonna.

Erasmus+ ammatillisen koulutuksen strategisten kumppanuushankkeiden haussa ennätysmäärä hakemuksia

Suurin osa (28 kpl) jätetyistä hakemuksista oli Innovaatioiden kehittämishankkeita (development of innovation). Hyvien käytäntöjen vaihtamiseen (exchange of good practices) keskittyviä hankkeita oli...
Näytetään 1-10/28