Koronaviruksen vaikutukset Erasmus+ ja Euroopan solidaarisuusjoukot -ohjelmiin

Koronaviruksen vaikutukset Erasmus+ -liikkuvuuteen

DigiVET4All-hankkeessa kehitetään parempaa opiskelijakokemusta

Digitalisaatiosta ja sen paremmasta hyödyntämisestä myös ammatillisessa opetuksessa on puhuttu jo vuosikausia. Koronapandemian iskettyä keväällä 2020 aihe on kuitenkin ajankohtaisempi kuin hanketta suunniteltaessa kukaan olisi osannut kuvitellakaan. Lue kokemuksia Erasmus+ -ohjelman rahoittamasta DigiVET4All -hankkeesta.

Euroopan komissio ottaa käyttöön kaksivaiheisen tunnistautumisen järjestelmissään

Euroopan komissio ottaa käyttöön kaksivaiheisen tunnistautumisen (two-factor authentication 2FA). EU Login -tunnuksen lisäksi tarvitset tunnistautumiseen myös puhelimeen asennettavan EU Login Mobile -sovelluksen.

Akkreditointihaut suuntaavat kohti uutta Erasmus+ -ohjelmakautta

Akkreditointi mahdollistaa suunnitelmallisen ja pitkäjänteisen kansainvälisen liikkuvuuden sekä vuosittaisen rahoituksen uudella ohjelmakaudella 2021-2027.

Media-alalla etätyö on itsestäänselvyys

SASKY koulutuskuntayhtymän Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksessa graafista suunnittelua opiskeleva Elisa Niskala oli ehtinyt työskennellä koulutussopimuspaikassaan vain kaksi viikkoa, kun globaalisti jylläävä koronavirus laittoi kuviot uusiksi.

Ammatillisen koulutuksen liikkuvuuden akkreditointi laajenee uudessa Erasmus+ -ohjelmassa (2021-2027)

Euroopan komissio on yhteistyössä kansallisten toimistojen kanssa valmistellut uutta seitsenvuotista ohjelmakautta pitkälti nykyisen ohjelman tuttua rakennetta ja avaintoimintoja jatkaen, mutta paljon uuttakin on luvassa! Uusi ohjelma avaa akkreditoinnin entistä laajemmalle toimijajoukolle ja ohjelmaesityksessä painottuvat tasavertaisuus, eurooppalaiset arvot, kestävä kehitys ja virtuaalinen yhteistyö. Uudessa ohjelmassa pyritään varmistamaan oppilaitosten kansainvälisen toiminnan rahoitus ja kehittäminen pitkäjänteisesti akkreditointia hyödyntäen.

Erasmus+ KA101-, KA102-, KA103- ja KA104-valintapäätökset viivästyvät

Koronakriisistä johtuen vuoden 2020 Erasmus+ KA101-, KA102-, KA103- ja KA104 -hakujen valinnat tapahtuvat tänä vuonna myöhemmin kuin normaalisti.

#ErasmusDays tulee taas!

Lokakuussa juhlitaan jälleen Erasmus+-ohjelmaa! #ErasmusDays-tapahtuma järjestetään tänä vuonna 15.-17.10. ja se on oiva mahdollisuus tehdä näkyväksi kansainvälistä toimintaa paikallisesti ja kansainvälisesti!

Osallistu kansainväliseen yhteistyöhön kotonasi: digitaalisia mahdollisuuksia eTwinningin ja EPALEn avulla

Haluatko osallistua kansainväliseen yhteistyöhön siellä, missä olet? Digitaalisten verkkofoorumien eTwinning ja EPALE avulla kehität digitaitojasi ja luot itsellesi kansainvälisiä, ammatillisia verkostoja vaikka kotoa tai kesämökin laiturilta.

Erasmus+ ammatillisen strategisissa kumppanuushankkeissa ohjelmakauden viimeinen vuosi houkutteli hakijoita

Erasmus+ ammatillisen strategisten kumppanuushankkeiden hakuaika päättyi 23.4.2020. Vaikka oppilaitoksia ympäri Eurooppaa oli suljettuna, hakemusten työstäminen jatkui ahkerasti ja hakemuksia saapui lopulta ennätysmäärä, 37 kpl.
Näytetään 1-10/55