Parempaa elämänhallintaa pelaamalla

Tietokonepelaamiseen liitetään usein haitallisia elintapoja, kuten liikkumattomuutta, unen puutetta ja tasapainoisen ruokavalion korvaamista sipseillä ja kokiksella. Jos pelaaminen on nuorelle...

First Things First – työhyvinvoinnin ja työterveyden osaamista hius- ja kauneusalan ammattilaisille ja opiskelijoille

Porvoon ammattioppilaitos Careeriassa oli Eurooppa-päivänä 9.5.2019 aistittavissa kansainvälisen juhlan tuntua. Erasmus+ -ohjelman kautta rahoitettu First Things First – Health and Well Being in Hairdressing and Beauty Care Field -hankkeen loppusuoralla hius- ja kauneudenhoitoalan ammattilaiset Suomesta, Iso-Britanniasta, Virosta, Espanjasta ja Alankomaista kokoontuivat viidettä ja viimeistä kertaa hankkeen huipentumaan ja tulostenlevitystilaisuuteen. Tilaisuuden odotetuin vieras, parturi-kampaamo Q Hairin Creative director Piatu Puhakka esitteli uusia, vähemmän allergisoivia hiusvärejä sekä puhui vaikuttavasti työhyvinvoinnista omien kokemustensa kautta: ”Suurimmassa vastuussa omasta työhyvinvoinnista olen minä itse”. Päivän aikana kuultiin puheenvuorot lisäksi Teknokemian yhdistyksen Eeva-Mari Karine-Galambosilta, SIM Finlandin Kaisa Leppälältä sekä Naviter Oy:n Emelie Raittiselta.

Sovellukset tukena työssäoppimisjaksolla

Erasmus+ -hanke AppMentor testasi sovellusten tehoa työssäoppimisjaksojen tukiviestinnässä. Hankkeessa selvisi, että työssäoppimispaikalla syntyneiden tilanteiden nopea ratkominen tukee oppilaiden työssäoppimista ja tarjoaa tukea myös työnohjaajille.

Musicreates: kansainvälisiä workshopeja ja virtuaalista yhteistyötä

Hankkeessa kehitettiin yhteinen opintokokonaisuus ja järjestettiin opiskelijoille viikon mittaisia työpajoja Virossa, Skotlannissa, Pohjois-Irlannissa ja Suomessa. Lisäksi hankkeen aikana kokeiltiin...

GRIT-hanke kehitti vuorovaikutusta työelämälähtöisessä oppimisessa

Työelämälähtöinen oppiminen on olennainen osa sekä ammatillista että ammattikorkeakoulussa annettavaa koulutusta, vaikka niissä käytetäänkin siitä hieman eri nimitystä. Myös toteutustavat vaihtelevat ja se, millainen rooli opiskelijalla on vuorovaikutusprosessissa. Viime lokakuussa päättyneessä GRIT-hankkeessa kehitettiin osapuolten keskinäistä vuorovaikutusta palvelumuotoilun keinoin tiiviissä yhteistyössä yritysten kanssa.

Ranskasta löytyy muutakin hyvää kuin sipulikeittoa

Keväällä 2017 päättynyt kaksivuotinen Erasmus+ -hanke oli Ahlmanin ammattiopistolle ensimmäinen laatuaan. Se sujui niin hyvin, että käynnissä on jo jatkohanke. Se laajentaa tämän yli 100 vuotta vanhan, entisen maamies- ja emäntäkoulun kansainvälistä yhteistyötä entisestään.

Kokemuksia alakohtaiseen osaamisyhteenliittymään osallistumisesta

CARESS-hanke selvittää kotihoidontyöntekijöiden osaamisvaatimuksia ja tulevaisuuden tarpeita.

Lucky You – onnellista vanhuutta kehittämässä

Mistä vanhusväestön hyvinvointi ylipäätään koostuu ja miten heitä voidaan tukea sen säilyttämisessä? Näihin suuriin kysymyksiin etsittiin vastauksia Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradian koordinoimassa ”Lucky You – Getting Older in Europe” –hankkeessa. Suomesta oli mukana myös ammattiopisto Hyria, ja partnerimaita olivat Belgia, Espanja, Tsekki ja Latvia.

Kalakukkoja ja kansainvälisyyttä

Sotenet on hyvinvointialan kansainvälinen verkosto, joka mahdollistaa opiskelijoiden ja henkilöstön ulkomaanjaksoja Euroopan eri maissa. Verkosto sai alkunsa vuonna 2000 Opetushallituksen ja CIMO:n kannustaessa oppilaitoksia verkostoitumaan

Erasmus+ EBBD-diplomi tarjoaa työkalun liiketalouden opetuksen kehittämiseen

European Business Baccalaureate Diploma for All (EBBD+) -hankkeessa jatkokehitettiin aiemmassa hankkeessa tuotettua eurooppalaista liiketalouden alan diplomia erityisesti aikuisopiskelijoille soveltuvaksi huomioiden epävirallisen ja arkioppimisen tunnistaminen ja tunnustaminen. Diplomin opetussuunnitelman rakennetta virtaviivaistettiin ja työnantajien arvostamien ”pehmeiden taitojen” kuten ongelmanratkaisun, tiimityön ja viestinnän tärkeys nostettiin esille.
Näytetään 1-10/18