Tulevaisuuden kokki on yrittäjähenkinen moniosaaja

Uudet teknologiat, luovuus, sosiaalisen median taidot, kasvipohjainen ruokavalio ja kestävä gastronomia, tiimityö sekä intohimo ruuan tekemiseen. Muun muassa nämä osaamisalueet nousivat esiin, kun neljän maan ravintola-alan ammattilaisilta kysyttiin, millaista osaamista kokeilta vaaditaan tulevaisuudessa. Omnian koordinoimassa Cooking for the Future (CORE) -hankkeessa on mukana viisi partneria Suomesta, Espanjasta, Virosta ja Irlannista. Hanke sai rahoitusta vuoden 2018 Joint Qualifications -haussa, jonka tavoitteena on kehittää yhteisiä tutkintoja tai opintokokonaisuuksia vastaamaan työelämän muuttuviin tarpeisiin.

DIHUB – uudenlaista oppimista ja pilvipalveluiden osaajia yritysten tarpeisiin

Helsinki Business Collegen koordinoiman DIHUB-hankkeen teemana on tekoälyä hyödyntävien pilvipalveluiden kehittäminen. Hanke on saanut rahoituksensa Centres of Vocational Excellence -pilottihaussa 2019.

Kansainvälisiä kokemuksia positiivisen pedagogiikan keinoin

Erityistä tukea tarvitsevien opiskelijoiden osallistuminen kansainvälisiin liikkuvuuksiin on aiemmin ollut hyvin vähäistä. Sen vuoksi Suomen Diakoniaopiston koordinoiman hankkeen yhtenä keskeisenä...

Hyvinvoinnin monialainen kehittäminen on Mission Possible

Stadin ammatti- ja aikuisopiston koordinoimassa hankkeessa kehitetään opiskelijoiden hyvinvoinnin parantamiseen tähtäävää kokonaisvaltaista lähestymistapaa, jossa heillä itsellään on aktiivinen rooli. Samalla media-alan opiskelijoiden työelämä- ja yrittäjyysvalmiudet vahvistuvat.

Vaihtojaksolta itseluottamusta ja eväitä tulevaan ammattiin

Lue Susannan ja Jennin kokemuksista turvallisuusalan yrityksessä Sloveniassa ja päiväkodissa Saksassa.

Parempaa elämänhallintaa pelaamalla

Tietokonepelaamiseen liitetään usein haitallisia elintapoja, kuten liikkumattomuutta, unen puutetta ja tasapainoisen ruokavalion korvaamista sipseillä ja kokiksella. Jos pelaaminen on nuorelle...

First Things First – työhyvinvoinnin ja työterveyden osaamista hius- ja kauneusalan ammattilaisille ja opiskelijoille

Porvoon ammattioppilaitos Careeriassa oli Eurooppa-päivänä 9.5.2019 aistittavissa kansainvälisen juhlan tuntua. Erasmus+ -ohjelman kautta rahoitettu First Things First – Health and Well Being in Hairdressing and Beauty Care Field -hankkeen loppusuoralla hius- ja kauneudenhoitoalan ammattilaiset Suomesta, Iso-Britanniasta, Virosta, Espanjasta ja Alankomaista kokoontuivat viidettä ja viimeistä kertaa hankkeen huipentumaan ja tulostenlevitystilaisuuteen. Tilaisuuden odotetuin vieras, parturi-kampaamo Q Hairin Creative director Piatu Puhakka esitteli uusia, vähemmän allergisoivia hiusvärejä sekä puhui vaikuttavasti työhyvinvoinnista omien kokemustensa kautta: ”Suurimmassa vastuussa omasta työhyvinvoinnista olen minä itse”. Päivän aikana kuultiin puheenvuorot lisäksi Teknokemian yhdistyksen Eeva-Mari Karine-Galambosilta, SIM Finlandin Kaisa Leppälältä sekä Naviter Oy:n Emelie Raittiselta.

Sovellukset tukena työssäoppimisjaksolla

Erasmus+ -hanke AppMentor testasi sovellusten tehoa työssäoppimisjaksojen tukiviestinnässä. Hankkeessa selvisi, että työssäoppimispaikalla syntyneiden tilanteiden nopea ratkominen tukee oppilaiden työssäoppimista ja tarjoaa tukea myös työnohjaajille.

Musicreates: kansainvälisiä workshopeja ja virtuaalista yhteistyötä

Hankkeessa kehitettiin yhteinen opintokokonaisuus ja järjestettiin opiskelijoille viikon mittaisia työpajoja Virossa, Skotlannissa, Pohjois-Irlannissa ja Suomessa. Lisäksi hankkeen aikana kokeiltiin...

GRIT-hanke kehitti vuorovaikutusta työelämälähtöisessä oppimisessa

Työelämälähtöinen oppiminen on olennainen osa sekä ammatillista että ammattikorkeakoulussa annettavaa koulutusta, vaikka niissä käytetäänkin siitä hieman eri nimitystä. Myös toteutustavat vaihtelevat ja se, millainen rooli opiskelijalla on vuorovaikutusprosessissa. Viime lokakuussa päättyneessä GRIT-hankkeessa kehitettiin osapuolten keskinäistä vuorovaikutusta palvelumuotoilun keinoin tiiviissä yhteistyössä yritysten kanssa.
Näytetään 1-10/23