Kokemustarina: Egyptistä Erasmus+ -vaihtoon Jyväskylään

Egyptiläinen Mohamed Hamdi opiskeli neljä kuukautta Jyväskylän ammattikorkeakoulussa osana Erasmus+ -ohjelmaa. Vaihto oli kasvattava kokemus monella tapaa.

Sirkuspedagogiikka – innovatiivisen ja osallistavan opetuksen tulevaisuus Euroopassa

Erasmus+ -ohjelman strategisessa kumppanuushankkeessa kehitettiin korkeakoulutuksen nuoriso- ja sosiaalisen sirkuksen yhteinen opetussuunnitelma. Tampereen yliopisto toimi kansainvälisen hankkeen koordinaattorina.

Raiteita pitkin opiskelijavaihtoon

Matkustin ensimmäistä kertaa vaihtoon Saksan Mainziin vuonna 2019. Koin jonkinlaisen heräämisen ympäristökansalaisuuteen paikallisen Real-hypermarketin hyllyrivien välissä, kun kaupan hyllyt notkuivat...

Verkko-oppimisella laatua lastensuojeluun

Eurooppalaiset korkeakoulut totesivat, ettei lastensuojeluyksiköiden työntekijöille ole tarjolla kohdennettua koulutusohjelmaa tai erikoistumisopintoja. ERCCI-hanke loi verkko-opintokokonaisuuden juuri heille.

My Global Story – Lapin yliopisto kehittää opiskelijoiden kansainvälistymistä palvelumuotoilun keinoin

Kohderyhmän kuuleminen ja jatkuva arviointi ovat palvelumuotoilun eväät korkeakoulun kansainvälistymistyöhön. Samalla toiminnan ydin selkiytyy niin työntekijöille kuin opiskelijoillekin.

Yritysvierailijat avaavat kansainvälisen näkökulman kauppatieteen opetukseen

Itä-Suomen yliopiston kauppatieteen laitos alkoi kymmenisen sitten kutsua yritysvierailijoita monipuolistamaan opetusta. Toiminta vakiintui pian ja tuo joka vuosi innostavan lisän opintoihin.

Opiskelijavaihto avaa Euroopan myös perheelliselle

Miikka Kurunlahti ja Vappu Väisänen oppivat Erasmus+ -vaihtojaksojensa aikana, että perheen kanssa pärjää ulkomailla yhtä hyvin kuin kotonakin.

“Hanke oli odotettua työläämpi, mutta oikeasti vaikuttava”

Karelia-ammattikorkeakouluun kehitettiin Erasmus+-hankkeissa lukukauden mittainen kansainvälinen opintokokonaisuus ja kansainvälinen intensiiviopintojakso. – Hankkeilla on oikeasti vaikuttavutta ja merkitystä, kansainvälisten asioiden päällikkö Liisa Timonen toteaa.

”Suomessa on paljon sitä, mitä rahalla ei voi ostaa” – vaihto-opiskeluvuosi teki Lejla Cardzicille Suomesta toisen kotimaan

Metallimusiikkia fanittanut Lejla Cardzic saapui Suomeen vaihto-oppilaaksi ja ihastui maahan perin pohjin. Nykyisin Jyväskylässä koneinsinöörinä työskentelevän Lejlan suhde uuteen kotimaahan on syventynyt tosirakkaudeksi.

Kansainvälisellä yhteistyöllä uusia ideoita hoitotyön opetukseen ja oppimiseen

Vaikka terveydenhuollon asiakkaat tietävät terveydestään enemmän kuin aiemmin, hoitotyön ammattilaista tarvitaan opastamaan oikean tiedon löytämisessä, laitteiden käytössä ja tiedon käytäntöön viemisessä. DigiNurse-mallin ja -yhteisön ansiosta tulevat hoitotyön ammattilaiset saavat uusia valmiuksia potilaan digitaaliseen ohjaamiseen.
Näytetään 1-10/23