Yritysvierailijat avaavat kansainvälisen näkökulman kauppatieteen opetukseen

Itä-Suomen yliopiston kauppatieteen laitos alkoi kymmenisen sitten kutsua yritysvierailijoita monipuolistamaan opetusta. Toiminta vakiintui pian ja tuo joka vuosi innostavan lisän opintoihin.

Opiskelijavaihto avaa Euroopan myös perheelliselle

Miikka Kurunlahti ja Vappu Väisänen oppivat Erasmus+ -vaihtojaksojensa aikana, että perheen kanssa pärjää ulkomailla yhtä hyvin kuin kotonakin.

“Hanke oli odotettua työläämpi, mutta oikeasti vaikuttava”

Karelia-ammattikorkeakouluun kehitettiin Erasmus+-hankkeissa lukukauden mittainen kansainvälinen opintokokonaisuus ja kansainvälinen intensiiviopintojakso. – Hankkeilla on oikeasti vaikuttavutta ja merkitystä, kansainvälisten asioiden päällikkö Liisa Timonen toteaa.

”Suomessa on paljon sitä, mitä rahalla ei voi ostaa” – vaihto-opiskeluvuosi teki Lejla Cardzicille Suomesta toisen kotimaan

Metallimusiikkia fanittanut Lejla Cardzic saapui Suomeen vaihto-oppilaaksi ja ihastui maahan perin pohjin. Nykyisin Jyväskylässä koneinsinöörinä työskentelevän Lejlan suhde uuteen kotimaahan on syventynyt tosirakkaudeksi.

Kansainvälisellä yhteistyöllä uusia ideoita hoitotyön opetukseen ja oppimiseen

Vaikka terveydenhuollon asiakkaat tietävät terveydestään enemmän kuin aiemmin, hoitotyön ammattilaista tarvitaan opastamaan oikean tiedon löytämisessä, laitteiden käytössä ja tiedon käytäntöön viemisessä. DigiNurse-mallin ja -yhteisön ansiosta tulevat hoitotyön ammattilaiset saavat uusia valmiuksia potilaan digitaaliseen ohjaamiseen.

Opiskelijavaihdosta virisi pidempiaikainen yhteistyö

Irène Charbonneaun Erasmus+ -opiskelijavaihto Suomessa sujui hyvin, joten vaihdon jälkeen hän jäi Erasmus+ -harjoittelijaksi, tehtävänään suunnitella, kerätä ja analysoida opiskelijapalaute yliopiston verkkokurssilla. Kurssin vastuuopettajana oli professori Elina Lehtomäki. Charbonneaun ja Lehtomäen hyvin sujunut yhteistyö jatkuu yhä kurssin päätyttyä.

Kansainväliset hankkeet tuovat tuoreita työkaluja maantieteen opetukseen

Itä-Suomen yliopiston yhteistyö opetuksen kehittämisessä on tuottanut kansainvälisiä pilottikursseja ja uutta opetussisältöä. Arvokasta on sekin, että se on avannut laajempia eurooppalaisia näköaloja niin opettajille kuin opiskelijoille.

Kokemustarina: Kansainvälinen yhteistyö terveydenhoitoalalla kehittää ohjaamistaitoja

Diginurse-hankkeen projektipäällikkönä toimiva Raija Kokko sai kipinän hakea Erasmus+ -rahoitusta hankkeelle ollessaan kansainvälisessä opettajavaihdossa Isossa-Britanniassa. Hänen mielestään...

Experiences: Exchange in JAMK made me stay in Finland for good

My name is Lejla Cardzic. I come from Bosnia and Herzegovina. But now I live and work in Finland. I have graduated, as a Mechanical Engineer, a year ago. During my study exchange period in JAMK in 2017, I fell in love with the country and decided to look for work and stay.

Kokemustarina: Egyptistä Erasmus+ -vaihtoon Jyväskylään

Egyptiläinen Mohamed Hamdi opiskeli neljä kuukautta Jyväskylän ammattikorkeakoulussa osana Erasmus+ -ohjelmaa. Vaihto oli kasvattava kokemus monella tapaa.
Näytetään 1-10/17