Maaseudun tulisielut - paikallistason kokemuksilla ja kansainvälisellä yhteistyöllä eväitä liikunnan ilon ja hyvinvoinnin edistämiseen

Tulisielut ovat pikkupaikkakuntien voimanpesiä, jotka innostavat kyläläiset liikkumaan ja saavat harrastusunelmat toteutumaan. Jotta muutkin voisivat löytää sisäisen palonsa tulevaisuuden haasteiden kohtaamiseen, niin urheiluseuroissa kuin työelämässäkin. XAMK ja ESLi ovat valjastaneet avukseen kansainvälisyyshankkeet Erasmus+ Sport -rahoituksella - tulisielujen opit edellä.

”Tasa-arvotyö ei ole loppumassa” – Erasmus+ Sport -hankkeessa selvitettiin liikunnan voimaa kotoutumisen tukena

Vantaan kaupungin liikuntapalvelut koordinoi kaksivuotisen EU-hankkeen ensimmäistä kertaa. Projektisuunnittelija Anni Romolle oli iloinen yllätys, kuinka hankkeen vetovastuusta selvisi arkijärjellä ja hankekumppanien tuella.

”Urheilija nähdään kokonaisvaltaisesti ihmisenä, ei vain urheilijana” - SCORES-hanke valmistaa urheilijoita ja heidän valmentajiaan kaksoisuraan

Varalan Urheiluopisto ja Tampereen Urheiluakatemia ovat partnerina 2,5 vuotta kestävässä urheilijan kaksoisuraan ja urheilu-uran aikana syntyvään osaamiseen syventyvässä Erasmus+ Sport SCORES -hankkeessa (Developing Skills & Competences resulting in Employability Through Sport in Europe).

Seniorit pois paitsiosta! -kuntojalkapallohanke teki senioreista futiskentän tähtiä

Julin tarttui tuumasta toimeen ja ehdotti työnantajansa Laurean eurooppalaisille kumppaneille yhteistä hanketta, jossa ikäihmiset pääsisivät pelaamaan jalkapalloa. Idea otettiin kiinnostuksella...

Erasmus+ Sport -hanke kokosi yhteen kuntodopingin asiantuntijat

A-Klinikkasäätiön Delts-hanke on ollut täynnä oppimiskokemuksia ja innostavaa verkostoitumista. Erasmus+ -hankkeen avulla suomalaisen kuntoilun antidopingtyön koulutusosaaminen on saavuttanut tunnettavuutta Euroopassa.

Globaali futisperhe oppii yhdessä

Suomalainen jalkapallo on ottanut viime vuosina askeleita kohti kansainvälisiä parrasvaloja. Huipennuksena sekä naisten että miesten maajoukkueet pelaavat tulevissa EM-kisoissa, miehet ensimmäistä ja...

Liikunta mielenterveyden edistäjänä – eurooppalaisesta yhteistyöstä uusia ideoita

Seurakehittäjä Sampsa Kivistö ideoi eurooppalaisessa yhteistyössä Hämeen Liikunnan ja Urheilun (HLU:n) mukaan kehittämään toimintatapoja mielenterveyskuntoutujien liikuntaharrastusten lisäämiseksi Erasmus+ Sport -tuella. Hankkeen osallistujat kokeilivat uusia urheilulajeja ja liikkuvat yhä yhdessä, vaikka hanke on päättynyt. Jatkohankkeessa tiivistetään urheiluseurojen ja psykiatrian ammattilaisten välistä yhteistyötä.

Asiat muuttuu, kun muutetaan

Pieni toive vammaisten lasten ja nuorten elämän kohentamisesta liikuntaharrastuksella paransi lasten elämänlaatua ympäri Eurooppaa.

Liikunnanohjaajasta elämäntaitovalmentajaksi

Erasmus+ Sport -tuella FIMUlaiset valmennettiin ratkomaan pieniä ja suuria ongelmia. Hankkeen päätavoitteena oli edistää syrjäytymisvaarassa olevien lasten ja nuorten sosiaalista osallisuutta ja koulunkäyntimotivaatiota ruohonjuuritason liikunnan ja urheilun avulla.

Nuorten aktiivisen elämäntavan jatkumisen tähden

Kemin kaupungin liikuntapalveluiden Erasmus+ Sport -yhteistyöhanke Block Out Dropout etsi ratkaisumalleja liikunnan harrastamisen dropout-ilmiön ehkäisemiseksi. Liikunnan drop out -ilmiö, liikuntaharrastuneisuuden väheneminen murrosiässä, on Suomessa kansainvälisesti verrattuna poikkeuksellisen suurta. Eri hankepartnerien vahvuudet käyttöön ottamalla saatiin aikaan vaikuttava ja vakuuttava hanke.
Näytetään 1-10/18