Ryhmäytyminen kävi hetkessä! Virtuaalivaihto hitsasi urheilulliset nuorisotyöntekijät yhteen

Erään työpäivänsä päätteeksi Helsingin NMKY:n nuorisotyöntekijä Ville Ahonen osallistui 8 muun nuorisotyöntekijän kanssa fasilitoituun virtuaalikeskusteluun. – Tarvitsin vain ajan, paikan ja älylaitteen sekä jonkin verran digitaitoja. Se oli yllättyvän yksinkertaista, Ahonen kuvailee osallistumisen edellytyksiä.

Ihmisoikeudet ja turvallisemmat tilat kokosivat nuorisoalan toimijoita Helsinkiin

Tähän yhdenlaisen vastauksen tarjosi Helsingissä 2.-5.3.2020 EU:n nuoriso-ohjelmien tuella järjestetty koulutus Creating Safer Spaces – Human Rights and Diversity as Foundations in Youth Work...

Nuorten Suomen Vaikuta! -kampanja purki muurin nuorten ja vaikutusmahdollisuuksien välistä

Nuorten Suomen Vaikuta! -kampanjaa tuettiin lähes 50 000 eurolla. Kampanjan aikana selvisi, että nuoria kiinnostaa kyllä, jos vain heitä ollaan valmiita kuulemaan.

Sataedun oikea naru

Jo nyt on kumma, kun ei minkään kunnan nuorisotoimi tartu vapaaehtoispalveluun tai muihin loistaviin kansainvälistymisideoihin! ihmetteli Riitta Hirsikoski. Valkea alue kartalla Satakunnan...

Meillä on projektit, heillä välineet!

Opetushallituksen järjestämän opintovierailun aikana 23.–26.4.2019 kaksitoista nuorisotyöntekijää Romaniasta tutustuivat suomalaiseen nuorisotyöhön. Vierailua tuettiin Erasmus+ Youth in Action -rahoituksella.

Sospedin lähtö Erasmus+ -hankkeisiin moninkertaisti hyvät käytännöt

Miksi lähteä merta edemmäs kalaan, kun yhdistyksellä on rahoitus kunnossa kotimaan toiminnalle? Moni näkee Erasmus+ -ohjelmaa miettiessään sielunsa silmillä vain vuorellisen pelottavia hakemuksia. Sosped-säätiö päätti kuitenkin tarttua Erasmus+ -ohjelman ojentamaan käteen. Eikä vain siksi, että säätiön työntekijät ja toiminnassa mukana olevat nuoret aikuiset pääsisivät ulkomaille.

Empaattisempaa jälkihuoltoa, kiitos!

Erasmus+ auttoi Pesäpuuta keräämään nuorten muutosehdotukset lastensuojelun jälkihuoltoon

Milja Kaijanen: Lastensuojelussa liian monella on kokemus siitä, että on tullut hiljennetyksi.

Milja Kaijanen ja Emmi-Juulia Männistö toimivat lastensuojelun kokemusasiantuntijoina. Heille on tärkeää, että nuorten ääni kuuluu myös lastensuojelutyössä.

Liban Sheikh: On paljon nuoria, jotka kokevat, etteivät he pääse yhteiskuntaan osallisiksi.

Suomalaiset nuoret ovat parinkymmenen vuoden perspektiivillä katsottuna innostuneempia politiikasta ja aktiivisempia yhteiskunnallisesti kuin kertaakaan aikaisemmin. Enemmistö nuorista uskoo perinteisiin vaikuttamisen muotoihin ja luottaa vahvasti yhteiskunnallisiin instituutioihin. Nuorisovaltuustoissa ja järjestöissä toimiminen nähdään hyvinä keinoina vaikuttaa. Nämä ovat tuloksia vuoden 2018 nuorisobarometrissä, jonka teemana oli vaikuttaminen ja Eurooppa.

Arvi Martikainen: Nuorilla on ihan mielettömästi mahdollisuuksia tehdä, mitä he haluavat

13-vuotias Arvi Martikainen on perustanut oman yrityksen ja kiertää kouluissa puhumassa hevosharrastuksen puolesta. Hän on Korumies Arvi.
Näytetään 1-10/14