Strateginen kansainvälisyys vie organisaatioita eteenpäin

Sosped-säätiöllä on kokemusta erilaisista Erasmus+ -hankkeista. Parhaimmillaan yhden hankkeen pohjalta on havaittu uusi tarve ja työstetty uusi hanke. Näin hanketoimintaa on ollut mahdollista käyttää osana tavoitteellista ja suunnitelmallista kansainvälisyyden ja organisaation tavoitteiden edistämistä.

Vaikuta! -hankkeesta tuli Nuorten Suomelle ykkösjuttu ja menestystuote

Nuorten Suomen Erasmus+ -hankkeesta lähtenyt Vaikuta! -teemapäivä kouluille sai nuoret kiinnostumaan vaikuttamisesta ja ideoiden jakamisesta päättäjien kanssa pelaten. Teemapäivää levitetään nyt ympäri Suomea yliopistotutkijoiden suosituksesta. Jatkohankkeessa Vaikuta! -teemapäivää kehitetään edelleen.

Jotta yliopisto ei olisi valkoisten klubi

Yliopiston ovet aukenivat Jenny Kasongolle, kun hän kävi Euroopan solidaarisuusjoukkojen tukeman, näkyvien vähemmistöjen edustajille suunnatun Equality as Preparation -valmennuskurssin. Valmennuskurssi- ja mentorointihanke syntyi reaktiona koulutuksen periytyvyyteen, maahanmuuttajien aliedustukseen ja rakenteelliseen rasisimiin yliopistossa.

Matkakumppanina Tourette – ja parikymmentä kivaa kaveria

Matkailu avartaa. Mutta kun sisäisiin matkatavaroihin kuuluu pakkoliikkeitä ja -puheita aiheuttava Touretten syndrooma, kynnys matkustaa saattaa olla aika korkealla. Varsinkin kun stressi pahentaa...

Star of Europe -koulutus tarjoaa eväät nuorisovaihtohankkeen suunnitteluun yhdessä nuorten kanssa

Jyväskyläläinen kulttuuripajaohjaaja Janne Moilanen osallistui Prahassa Star of Europe -koulutukseen ja toi sieltä kotiintuomisina työkaluja nuorisovaihtohankkeen suunnitteluun, vinkkejä hankehakemuksen kirjoittamiseen sekä uusia ideoita ja näkökulmia omaan työhön – ja elämään.

Ryhmäytyminen kävi hetkessä! Virtuaalivaihto hitsasi urheilulliset nuorisotyöntekijät yhteen

Erään työpäivänsä päätteeksi Helsingin NMKY:n nuorisotyöntekijä Ville Ahonen osallistui 8 muun nuorisotyöntekijän kanssa fasilitoituun virtuaalikeskusteluun. – Tarvitsin vain ajan, paikan ja älylaitteen sekä jonkin verran digitaitoja. Se oli yllättyvän yksinkertaista, Ahonen kuvailee osallistumisen edellytyksiä.

Ihmisoikeudet ja turvallisemmat tilat kokosivat nuorisoalan toimijoita Helsinkiin

Tähän yhdenlaisen vastauksen tarjosi Helsingissä 2.-5.3.2020 EU:n nuoriso-ohjelmien tuella järjestetty koulutus Creating Safer Spaces – Human Rights and Diversity as Foundations in Youth Work...

Nuorten Suomen Vaikuta! -kampanja purki muurin nuorten ja vaikutusmahdollisuuksien välistä

Nuorten Suomen Vaikuta! -kampanjaa tuettiin lähes 50 000 eurolla. Kampanjan aikana selvisi, että nuoria kiinnostaa kyllä, jos vain heitä ollaan valmiita kuulemaan.

Sataedun oikea naru

Jo nyt on kumma, kun ei minkään kunnan nuorisotoimi tartu vapaaehtoispalveluun tai muihin loistaviin kansainvälistymisideoihin! ihmetteli Riitta Hirsikoski. Valkea alue kartalla Satakunnan...

Meillä on projektit, heillä välineet!

Opetushallituksen järjestämän opintovierailun aikana 23.–26.4.2019 kaksitoista nuorisotyöntekijää Romaniasta tutustuivat suomalaiseen nuorisotyöhön. Vierailua tuettiin Erasmus+ Youth in Action -rahoituksella.
Näytetään 1-10/19