Opetushallitus kilpailuttaa DiscoverEU Learning Cyclen hankinnan – etsimme nuorten parissa toimivia tahoja toteuttamaan DiscoverEU -lähtijäinfoja ja kansainvälisiä Meet up -tapaamisia

Opetushallitus kilpailuttaa DiscoverEU Learning Cycleen liittyvän hankinnan.

"Opimme oppimaan yhdessä" – Nuoret viettivät ikimuistoisia öitä junan kolinassa ja maistelivat gelatoa Italiassa

DiscoverEU-osallisuustoimesta toteutettu matka kiidätti Nicehearts ry:n kokoaman ryhmän raiteita pitkin Italiaan asti. Yöjunissa ja asemahalleissa opittiin yhtä ja toista ryhmänä toimimisesta, etäisyyksistä, empatiasta ja siitä, mitä on olla 18-vuotias.

Suomalaisille organisaatioille myönnettiin yli 10 miljoonaa euroa Erasmus+ -ohjelman kansainvälisiin yhteistyöhankkeisiin

Erasmus+ -yhteistyöhankkeiden kevään hakukierroksen rahoituspäätökset on tehty. Suomalaisille organisaatioille myönnettiin rahoitusta yhteensä 10,4 miljoonaa euroa. Avustuksilla rahoitetaan koulutuksen kehittämistä ja muun muassa kestävää kehitystä edistäviä hankkeita.

Nuorten vahva osallisuus ja kuntarajat ylittävä alueellinen nuorisotyö vakuuttivat toukokuun hakukierroksella

Toukokuun hakukierroksella myönnettiin vajaa 600 000 euron rahoituspotti Erasmus+ nuorisoalalle ja Euroopan solidaarisuusjoukkojen hankkeille. Hienoja pistemääriä ja onnistuneita hankesuunnitelmia löytyi jokaisesta toiminnosta. Teemoissa näkyy edelleen muun muassa hyvinvointi- ja ympäristöaiheiden suosio sekä ajankohtaisuus.

Erasmus+ -ohjelman liikkuvuushakujen kevään 2023 rahoitukset on myönnetty

Kansainvälinen liikkuvuus on alkanut jälleen kiinnostaa organisaatioita pandemian hiljentämien vuosien jälkeen. Myös uusia hakijoita on ollut ilahduttavan runsaasti. Tällä hakukierroksella liikkuvuusrahoitusta myönnettiin yhteensä 40,8 miljoonaa euroa.

Arpa heitti 150 eurooppalaista kansalaispaneeliin Brysseliin – tehtävänä purkaa liikkuvuuden esteitä Euroopassa

Puhelin pirahti ja pian oululaisopiskelija Niko Ranta istui EU:n komission kansalaispaneelissa ideoimassa oppimiseen liittyvän liikkuvuuden tulevaisuutta. Kansalaispaneelit ovat EU:ssa uusi osallistavan demokratian toimintatapa.

Joukko eurooppalaisia nuorisotyöntekijöitä vieraili Lapin takamailla

Miltä näyttää nuorisotyö Lapin syrjäseuduilla? Sitä selvitti joukko eurooppalaisia nuorisotyöntekijöitä osana ”Meeting and Job Shadowing of Rural Youth Workers” -opintovierailua. Mukana oli kuusi lappilaista kuntaa. Alle 1000 asukkaan Pelkosenniemi sai vieraita Turkista, Espanjasta ja Unkarista.

Rauhankasvatus osaksi eurooppalaista nuorisotyötä, räppiä yli Suomenlahden ja sateenkaarevaa vertaisuutta – yhteistyöhankkeiden hakukierros ilahdutti korkeatasoisuudellaan

Maaliskuussa haettavana olivat nuorisoalan Erasmus+ -yhteistyöhankkeet. Suositulla hakukierroksella näkyivät ajankohtaiset teemat kuten sodan ja rauhan kysymykset sekä mielenterveys. Yhteensä avustusta myönnettiin 1,5 miljoonan euron edestä.

Alkuvuoden hakukierroksella akkreditoitujen organisaatioiden ja vapaaehtoistoiminnan hakemusten ennätysluvut, hankkeissa suunnataan huomio mielen hyvinvointiin

Vuoden 2023 ensimmäinen hakukierros osoittautui myös ensimmäiseksi isoksi hauksi pandemiavuosien jälkeen. Erasmus+ -ohjelmasta myönnettiin reilut 3,1 miljoonaa euroa nuorisoalan liikkuvuus- ja osallistumishankkeisiin. Lisäksi haussa olivat Euroopan solidaarisuusjoukoista rahoitetut solidaarisuushankkeet ja vapaaehtoishankkeet, joiden avustussumma oli sekin yli 2,2 miljoonaa euroa

Erasmus+ -ohjelman yhteistyöhankkeet kiinnostivat kevään 2023 hakukierroksella

Kevään 2023 hakukierroksella haettiin innokkaasti rahoitusta Erasmus+ -yhteistyöhankkeisiin. Hakemusten määrä kasvoi kaikilla sektoreilla. Yhtenä syynä voi olla kevyempi hallintomalli ja tehostettu tuki uusille toimijoille.
Näytetään 1-10/132