Rauhankasvatus osaksi eurooppalaista nuorisotyötä, räppiä yli Suomenlahden ja sateenkaarevaa vertaisuutta – yhteistyöhankkeiden hakukierros ilahdutti korkeatasoisuudellaan

Maaliskuussa haettavana olivat nuorisoalan Erasmus+ -yhteistyöhankkeet. Suositulla hakukierroksella näkyivät ajankohtaiset teemat kuten sodan ja rauhan kysymykset sekä mielenterveys. Yhteensä avustusta myönnettiin 1,5 miljoonan euron edestä.

Alkuvuoden hakukierroksella akkreditoitujen organisaatioiden ja vapaaehtoistoiminnan hakemusten ennätysluvut, hankkeissa suunnataan huomio mielen hyvinvointiin

Vuoden 2023 ensimmäinen hakukierros osoittautui myös ensimmäiseksi isoksi hauksi pandemiavuosien jälkeen. Erasmus+ -ohjelmasta myönnettiin reilut 3,1 miljoonaa euroa nuorisoalan liikkuvuus- ja osallistumishankkeisiin. Lisäksi haussa olivat Euroopan solidaarisuusjoukoista rahoitetut solidaarisuushankkeet ja vapaaehtoishankkeet, joiden avustussumma oli sekin yli 2,2 miljoonaa euroa

Erasmus+ -ohjelman yhteistyöhankkeet kiinnostivat kevään 2023 hakukierroksella

Kevään 2023 hakukierroksella haettiin innokkaasti rahoitusta Erasmus+ -yhteistyöhankkeisiin. Hakemusten määrä kasvoi kaikilla sektoreilla. Yhtenä syynä voi olla kevyempi hallintomalli ja tehostettu tuki uusille toimijoille.

Itämeren vastarannalla ahkeroi suomalaisen nuorisotyön suurin fani unelmanaan paremmat puolalaiset nuorisopalvelut

Puolalaisen Eliza Bujalskan urapolku on tarina kansainvälisen vertaisoppimisen voimasta – eikä vähiten suomalaisesta nuorisosektorista inspiroituen! Bujalska ponnisti ruohonjuuritason nuorisotyöstä Mińsk Mazowieckin kaupungin apulaispormestariksi. Pestissä toimiessaan hän nosti ö-mapissa pölyttyneet nuorten osallisuusasiat pinkan päällimmäiseksi.

”On tämä niin once in a lifetime” – monta mahdollisuutta kansainvälisyyteen etsivässä nuorisotyössä

Kun arjen palikat ovat hukassa ja tulevaisuus vaikuttaa sumealta, kansainvälisyydestä on turha haaveilla. Vai sittenkin – unelmointi ja kansainvälisyys kuuluvat kaikille, ja juuri uusiin tilanteisiin hyppäämällä pääsee ylittämään itsensä. Lahden nuorisopalveluiden etsivässä nuorisotyössä ja Vamos Tampereen Linja20-hankkeessa on koettu onnistumisia nuorisovaihtojen suunnittelussa. Myös Diakonissalaitoksen Vamoksella on sukellettu kansainväliseen yhteistyöhön.

Erasmus+ -liikkuvuushankkeiden hakemusmäärät ovat palanneet pandemiaa edeltävälle tasolle

Erasmus+ -liikkuvuushankkeiden hakemusmäärät kasvoivat reilusti viime vuodesta. Uutena toimintona olivat nyt haettavissa urheiluhenkilöstön ulkomaanjaksot, jotka kiinnostivatkin urheilualan toimijoita. Vuoden 2023 hakukierroksella liikkuvuushankkeiden rahoitusta on jaossa noin 46,7 miljoonaa euroa.

Lisää uusia mahdollisuuksia oppimiseen toisessa EU-maassa? - Anna palautetta Euroopan komissiolle! 

Euroopan komissio valmistelee tänä vuonna ehdotusta uudeksi suositukseksi oppimiseen liittyvästä liikkuvuudesta. Suosituksen tavoitteena on taata kaikille eurooppalaisille mahdollisuus oppimisjaksoon toisessa EU-maassa.

Suomi luotsaa mielen hyvinvointiin ja digitaaliseen nuorisotyöhön keskittyviä eurooppalaisia nuorisoalan kehittämishankkeita

EU:n nuoriso-ohjelmien uuden ohjelmakauden myötä käynnistyi kaksi Suomen koordinoimaa yhteistyöhanketta. Molempien hankkeiden teemat ovat ajankohtaistakin ajankohtaisempia ja iskevät suoraan pandemia-ajan arkitodellisuuteen. Mutta mitä ovat kansallisten toimistojen yhteistyöhankkeet?

Nuorten mielenterveys puhuttaa kaikkialla Euroopassa – nuorisotyöntekijät päivittivät osaamistaan Helsingissä

Nuorten parissa toimivien edessä on pandemian jäljiltä mittava mielenterveystyömaa. Sen selättämiseen etsittiin keinoja Helsingissä pidetystä Mental Health in Youth Work -koulutuksesta. Haastattelimme kolmea osallistujaa, joista jokainen tuo aiheeseen oman, tärkeän näkökulmansa.

Kestävää kehitystä edistetään parhaiten yhteistyössä ja kädet savessa

Ilmastonmuutos ja luonnon monimuotoisuuden väheneminen ovat ihmiskunnan suuria haasteita, joiden ratkaisemiseen tarvitaan yhteistyötä eri tasoilla. Komission julkaisema raportti esittelee Erasmus+ -hankkeissa hyviksi todettuja lähestymistapoja ympäristökasvatuksen kehittämiseksi.
Näytetään 1-10/125