"Opimme oppimaan yhdessä" – Nuoret viettivät ikimuistoisia öitä junan kolinassa ja maistelivat gelatoa Italiassa

DiscoverEU-osallisuustoimesta toteutettu matka kiidätti Nicehearts ry:n kokoaman ryhmän raiteita pitkin Italiaan asti. Yöjunissa ja asemahalleissa opittiin yhtä ja toista ryhmänä toimimisesta, etäisyyksistä, empatiasta ja siitä, mitä on olla 18-vuotias.

Joukko eurooppalaisia nuorisotyöntekijöitä vieraili Lapin takamailla

Miltä näyttää nuorisotyö Lapin syrjäseuduilla? Sitä selvitti joukko eurooppalaisia nuorisotyöntekijöitä osana ”Meeting and Job Shadowing of Rural Youth Workers” -opintovierailua. Mukana oli kuusi lappilaista kuntaa. Alle 1000 asukkaan Pelkosenniemi sai vieraita Turkista, Espanjasta ja Unkarista.

Itämeren vastarannalla ahkeroi suomalaisen nuorisotyön suurin fani unelmanaan paremmat puolalaiset nuorisopalvelut

Puolalaisen Eliza Bujalskan urapolku on tarina kansainvälisen vertaisoppimisen voimasta – eikä vähiten suomalaisesta nuorisosektorista inspiroituen! Bujalska ponnisti ruohonjuuritason nuorisotyöstä Mińsk Mazowieckin kaupungin apulaispormestariksi. Pestissä toimiessaan hän nosti ö-mapissa pölyttyneet nuorten osallisuusasiat pinkan päällimmäiseksi.

”On tämä niin once in a lifetime” – monta mahdollisuutta kansainvälisyyteen etsivässä nuorisotyössä

Kun arjen palikat ovat hukassa ja tulevaisuus vaikuttaa sumealta, kansainvälisyydestä on turha haaveilla. Vai sittenkin – unelmointi ja kansainvälisyys kuuluvat kaikille, ja juuri uusiin tilanteisiin hyppäämällä pääsee ylittämään itsensä. Lahden nuorisopalveluiden etsivässä nuorisotyössä ja Vamos Tampereen Linja20-hankkeessa on koettu onnistumisia nuorisovaihtojen suunnittelussa. Myös Diakonissalaitoksen Vamoksella on sukellettu kansainväliseen yhteistyöhön.

Interaktiiviset infografiikat tukevat päihdetyötä viidellä eri kielellä

Ehkäisevän huumetyön järjestö Youth Against Drugs lähti Erasmus+ -hankkeeseen ensi kertaa ja päätyi saman tien hankekoordinaattorin vetovastuuseen. Monipuolista osaamista omaavien kumppaneiden ansiosta hanke etenee aikataulussa koronapandemiasta huolimatta.

Belgian opintovierailulta imettiin kunnalliseen nuorisotyöhön positiivista anarkismia

Lahden kulttuurisen nuorisotyön kehittämistyöryhmä pyörähti Belgiassa pari vuotta sitten ja soveltaa oppeja työssään edelleen. Lahtelaiset ihmettelevät, miksi esimerkiksi opintovierailumahdollisuutta ei hyödynnetä enemmän – kansainväliset kohtaamiset kun auttavat ajattelemaan laatikon ulkopuolelta.

Eye Opener -koulutuksesta eväät nuorisovaihtojen toteuttamiseen

Tiia Laine ja Sanni Suovanen istuvat rennosti jutellen Kokemäen koulukeskuksen ruokalassa. Tiia työskentelee Kokemäellä etsivänä nuorisotyöntekijänä ja toimii myös Satakunnan etsivän nuorisotyön...

Youth@work -opintovierailu Jyväskylässä teki suomalaisen Ohjaamo-mallin tutuksi kansainvälisille vieraille

Ohjaamo-konsepti on kansainvälisestikin tunnistettu ja tunnustettu nuorten palvelumalli, joka tuo saman katon alle nuoriso-, työllisyys-, sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten osaamisen ja työpanoksen. Halusimme Opetushallituksessa mahdollistaa teemaan liittyvän opintovierailun yhteistyössä Jyväskylän kaupungin kanssa ja siten luoda mahdollisuuksia uudenlaiselle kansainväliselle yhteistyölle ja hankkeille. Jussi Lehtonen Jyväskylän Nuorten Talolta raportoi, kuinka opintovierailu touko-kesäkuisessa Jyväskylässä sujui.

”Maailma on auki maaseudun nuorille”, rohkaisi ministerikin, kun eurooppalaiset nuoret pohtivat maaseudun olemusta Kauhavalla

Maaseudun mahdollisuuksissa on nuorten mielestä parannettavaa, mutta myös käsitykset maaseudusta kaipaavat oikaisua. Kansainvälisen nuorisovaihdon teemat rakennettiin asioista, jotka askarruttavat saksalaisia, ruotsalaisia ja suomalaisia maaseudun nuoria itseään.

Nuoret eläinsuojeluyhdistysten voimavaraksi

Konkreettinen toiminta eläinten hyvinvoinnin puolesta on ykkösenä, kun nuoret kertovat Suomen eläinsuojelun kyselyissä odotuksistaan. Uusi Erasmus+ –hanke edistää nuorten osallistumista liiton vapaaehtoistoimintaan ja tarjoaa vaikuttamismahdollisuuksia.
Näytetään 1-10/47