Meren yli ja maata pitkin – Star of Europe odottaa

Ulla Pötsönen raportoi eurooppalaisilta rautateiltä matkastaan Prahaan kansainväliseen Star of Europe -koulutukseen. Kokenut maata pitkin matkaaja haluaa matkapäiväkirjallaan kannustaa muitakin kokeilemaan ekologisempia ja elämyksellisempia matkustusmuotoja. Sitä silmällä pitäen hän lupautui jakamaan meille parhaat vinkkinsä hitaampaan matkustamiseen - tervetuloa Pötsönen kanssa laivan, junan ja potkurikoneen kyytiin!

Henkilökuvassa #kvosaaja: Kaikki irti EU:n nuoriso-ohjelmista

Riikka Jalonen, #kvosaaja-juttusarjamme seitsemäs vieras, työskentelee Rauhankasvatusinstituutin toiminnanjohtajana ja on kansainvälisenä osaajana EU:n nuoriso-ohjelmien kasvatti. Oman maailmankuvansa Jalonen on koonnut eri puolilta maailmaa poimimistaan palasista. Nyt hän hyödyntää järjestökentällä samaa kansainvälisen vertaisoppimisen periaatetta pysyäkseen maailman pulssilla.

Matkakumppanina Tourette – ja parikymmentä kivaa kaveria

Touretten oireyhtymä voi lisätä yksinäisyyttä sekä vähentää matkustushaluja ja tulevaisuuden toivoa. Suomen Tourette ja OCD -yhdistys keksi oivan tavan ratkoa näitä nuorten jäsentensä ongelmia: nuorisovaihto!

Nuorisovaihdoista ikimuistoisia kokemuksia ja rohkeutta hypätä uuteen

Nina Myllylän nimi on tuttu monelle EU-ohjelmien kansainvälisessä toiminnassa mukana olevalle. Hän on osallistunut Kokkolan Villa Elban kautta lukuisiin nuorisovaihtoihin ja seminaareihin ja toimii lisäksi EuroPeerinä, eli EU-ohjelmiin osallistuneena nuorena, joka haluaa omalla esimerkillään kannustaa muita nuoria rohkeuteen, avoimuuteen ja kansainvälisyyteen.

Interaktiiviset infografiikat tukevat päihdetyötä viidellä eri kielellä

Ehkäisevän huumetyön järjestö Youth Against Drugs lähti Erasmus+ -hankkeeseen ensi kertaa ja päätyi saman tien hankekoordinaattorin vetovastuuseen. Monipuolista osaamista omaavien kumppaneiden ansiosta hanke etenee aikataulussa koronapandemiasta huolimatta.

Mobiilisovellus vie harrastuksia sinne, missä nuori niitä tarvitsee

Monikäyttöistä Youth Card -nuorisokorttia on rakennettu Erasmus+ -hankkeessa Joensuun nuorisopalvelujen johdolla. Yhteistyökumppanit ovat valjastaneet teknologian avuksi tilanteessa, jossa tavoitteena on tuottaa sekä nuorten tarpeita vastaavia palveluja että tietoa päätöksenteon tueksi.

Henkilökuvassa #kvosaaja: Kansainvälistymisen ja nuorten asialla, oli titteli nuorisotyöntekijä tai päällikkö

Merja Tervo, #kvosaaja-juttusarjamme kuudes vieras, on ollut EU:n nuoriso-ohjelmien matkassa Suomen EU-jäsenyydestä ja ensimmäisestä hakukierroksesta alkaen. Pitkä ura on kuljettanut Rovaniemen kaupungin nuorisotyöntekijästä hankeosaajaksi ja vapaa-ajan palveluiden palvelualuepäälliköksi. Lopulta mieleen ovat painuneet ennen kaikkea ”ihan vain ihmiset”.

Henkilökuvassa #kvosaaja: Maailmoja avaavassa unelmatyössä sietää myös takaiskuja

Ekaterina Sysoeva, Hyvärilän nuorisokeskuksen kansainvälinen koordinaattori, on #kvosaaja-juttusarjamme viides vieras. Sysoeva on löytänyt kansainvälisen yhteistyön parista jo teinivuosinaan haaveilemansa unelmien työn. ”Kantapään kautta” hän on oppinut kansainvälisen nuorisotyön muotoja perinteisestä digitaaliseen.

Inkeri Kettunen: Tärkeitä ja innostavia oppeja elämää ja työelämää varten kartuttavat myös mahdollisuudet koulun ulkopuolella

Inkeri Kettunen innostui 4H-toiminnasta seiskaluokkalaisena. Nuorisovaihdoilla hän tunsi oppimisen tapahtuvan itselleen mieluisalla tavalla, tekemisen kautta ja kaverien tukemana. Inkeri peräänkuuluttaa erilaisia oppimismahdollisuuksia kaikkien nuorten ulottuville.

#kvosaaja 1: Kansainvälistymisen potkurina ovat tarve ja tahto

Jaana Fedotoff, Osaamiskeskus Koordinaatin kehittämispäällikkö, on EU:n nuoriso-ohjelmien #kvosaaja-juttusarjan ensimmäinen vieras. (Uutiskirje 1/2020)
Näytetään 1-10/20