Itämeren vastarannalla ahkeroi suomalaisen nuorisotyön suurin fani unelmanaan paremmat puolalaiset nuorisopalvelut

Puolalaisen Eliza Buljaskan urapolku on tarina kansainvälisen vertaisoppimisen voimasta – eikä vähiten suomalaisesta nuorisosektorista inspiroituen! Buljaska ponnisti ruohonjuuritason nuorisotyöstä Mińsk Mazowieckin kaupungin apulaispormestariksi. Pestissä toimiessaan hän nosti ö-mapissa pölyttyneet nuorten osallisuusasiat pinkan päällimmäiseksi.

Interaktiiviset infografiikat tukevat päihdetyötä viidellä eri kielellä

Ehkäisevän huumetyön järjestö Youth Against Drugs lähti Erasmus+ -hankkeeseen ensi kertaa ja päätyi saman tien hankekoordinaattorin vetovastuuseen. Monipuolista osaamista omaavien kumppaneiden ansiosta hanke etenee aikataulussa koronapandemiasta huolimatta.

Belgian opintovierailulta imettiin kunnalliseen nuorisotyöhön positiivista anarkismia

Lahden kulttuurisen nuorisotyön kehittämistyöryhmä pyörähti Belgiassa pari vuotta sitten ja soveltaa oppeja työssään edelleen. Lahtelaiset ihmettelevät, miksi esimerkiksi opintovierailumahdollisuutta ei hyödynnetä enemmän – kansainväliset kohtaamiset kun auttavat ajattelemaan laatikon ulkopuolelta.

Eye Opener -koulutuksesta eväät nuorisovaihtojen toteuttamiseen

Tiia Laine ja Sanni Suovanen istuvat rennosti jutellen Kokemäen koulukeskuksen ruokalassa. Tiia työskentelee Kokemäellä etsivänä nuorisotyöntekijänä ja toimii myös Satakunnan etsivän nuorisotyön...

Youth@work -opintovierailu Jyväskylässä teki suomalaisen Ohjaamo-mallin tutuksi kansainvälisille vieraille

Ohjaamo-konsepti on kansainvälisestikin tunnistettu ja tunnustettu nuorten palvelumalli, joka tuo saman katon alle nuoriso-, työllisyys-, sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten osaamisen ja työpanoksen. Halusimme Opetushallituksessa mahdollistaa teemaan liittyvän opintovierailun yhteistyössä Jyväskylän kaupungin kanssa ja siten luoda mahdollisuuksia uudenlaiselle kansainväliselle yhteistyölle ja hankkeille. Jussi Lehtonen Jyväskylän Nuorten Talolta raportoi, kuinka opintovierailu touko-kesäkuisessa Jyväskylässä sujui.

”Maailma on auki maaseudun nuorille”, rohkaisi ministerikin, kun eurooppalaiset nuoret pohtivat maaseudun olemusta Kauhavalla

Maaseudun mahdollisuuksissa on nuorten mielestä parannettavaa, mutta myös käsitykset maaseudusta kaipaavat oikaisua. Kansainvälisen nuorisovaihdon teemat rakennettiin asioista, jotka askarruttavat saksalaisia, ruotsalaisia ja suomalaisia maaseudun nuoria itseään.

Nuoret eläinsuojeluyhdistysten voimavaraksi

Konkreettinen toiminta eläinten hyvinvoinnin puolesta on ykkösenä, kun nuoret kertovat Suomen eläinsuojelun kyselyissä odotuksistaan. Uusi Erasmus+ –hanke edistää nuorten osallistumista liiton vapaaehtoistoimintaan ja tarjoaa vaikuttamismahdollisuuksia.

Tykkylumen ääreltä Kuusamosta löytyi laaja kirjo seikkailukasvatuksellisia menetelmiä sekä uudenlaista uskallusta

Joulukuussa joukko nuorisotyöntekijöitä eri puolilta Eurooppaa kokoontui seikkailukasvatuksellisen prosessin ja reflektion – sekä lumikenkien ja letkajenkan – äärelle Oivangin Nuoriso- ja luontomatkailukeskukseen. Vertaisoppisen ilmapiirissä lujittuivat sekä usko omaan tekemiseen että työntekijöiden väliset kansainväliset verkostot.

Henkilökuvassa #kvosaaja: Kuinka tuoda maailma kylään maaseudulle

#Kvosaaja-juttusarjamme päätökseensä tuova vieras on Länsi-Saimaan 4H-toiminnanjohtaja Merja Kuukka. Kuukka tietää ja tuntee tekevänsä merkityksellistä työtä edistäessään yhdenvertaisuutta, kansainvälisyyttä ja kotikansainvälisyyttä harvaan asutulla seudulla. Kuukan mukaan maaseutukontekstissa valttia ovat kärsivällisyys, nuorten tukeminen sekä pitkien välimatkojen huomioon ottaminen.

Arman Zafari ja Aimal Hakimi: Mielenterveys tarvitsee tuekseen yhteisöä ja pakolaisilla on sanottavaa muustakin kuin pakolaisuudesta

Arman Zafaria ja Aimal Hakimia hämmentänyt havainto "maailman onnellisimman maan" asukkaiden ahdistuneisuudesta on poikimassa dokumenttielokuvan, jonka avitti alkuun solidaarisuusprojektirahoitus. Kaksikko pohtii yhteisöllisyyden puuttumisen vaikutusta hyvinvointiin sekä pakolaisten tai maahanmuuttajien osallistumisen ja vaikuttamisen tiellä olevia esteitä.
Näytetään 1-10/44