Yhdessä ja osallistumalla voimme vaikuttaa

Erasmus+ -ja Euroopan solidaarisuusjoukot -ohjelmilla pyritään edistämään kansalaisten yhteiskunnallista osallistumista ja lisäämään heidän tietämystään Euroopan unionista. Yhteiskunnallisen osallistumisen ja vaikuttamismahdollisuuksien vahvistaminen on erityisen tärkeää juuri nyt, kun kesäkuun 2024 EU-vaalit lähestyvät.

Etsimme korkeakouluharjoittelijaa EU-ohjelmaviestintään

Harjoittelussasi pääset hyödyntämään jo oppimaasi ja kehittämään osaamistasi. Työtehtävät liittyvät erityisesti EU:n rahoitusohjelmien Luova Eurooppa, Erasmus+ nuorisoalalle ja Euroopan...

Laatuvarmistettu Erasmus+ -jäsenyys eli akkreditointi kiinnostaa yhä opetuksen järjestäjiä

Yhä useampi suomalainen koulutusorganisaatio on akkreditoitu Erasmus+ -ohjelmassa. Ammatillisessa koulutuksessa kattavuus on jo yli yhdeksänkymmentä prosenttia.

Nuorten ääni: Mitä kansainvälisyys on meille?

Kirjoittaja: Martta Sergeeva (TET-harjoittelija, EU-ohjelmien koordinaatio, Opetushallitus) Monille nuorille kansainvälisyys on enemmän kuin vain matkoja ja vieraita kulttuureja tai kieliä – se on...

Tule arvioimaan EU:n nuoriso-ohjelmien hakemuksia ja raportteja

EU:n nuoriso-ohjelmat etsii asiantuntijoita arvioimaan hankehakemuksia ja hankkeiden loppuraportteja. Pystyt tekemään arviointityötä suurelta osin itsenäisesti verkossa.

Opetushallitus kilpailuttaa DiscoverEU Learning Cyclen hankinnan – etsimme nuorten parissa toimivia tahoja toteuttamaan DiscoverEU -lähtijäinfoja ja kansainvälisiä Meet up -tapaamisia

Opetushallitus kilpailuttaa DiscoverEU Learning Cycleen liittyvän hankinnan.

Suomalaisille organisaatioille myönnettiin yli 10 miljoonaa euroa Erasmus+ -ohjelman kansainvälisiin yhteistyöhankkeisiin

Erasmus+ -yhteistyöhankkeiden kevään hakukierroksen rahoituspäätökset on tehty. Suomalaisille organisaatioille myönnettiin rahoitusta yhteensä 10,4 miljoonaa euroa. Avustuksilla rahoitetaan koulutuksen kehittämistä ja muun muassa kestävää kehitystä edistäviä hankkeita.

Nuorten vahva osallisuus ja kuntarajat ylittävä alueellinen nuorisotyö vakuuttivat toukokuun hakukierroksella

Toukokuun hakukierroksella myönnettiin vajaa 600 000 euron rahoituspotti Erasmus+ nuorisoalalle ja Euroopan solidaarisuusjoukkojen hankkeille. Hienoja pistemääriä ja onnistuneita hankesuunnitelmia löytyi jokaisesta toiminnosta. Teemoissa näkyy edelleen muun muassa hyvinvointi- ja ympäristöaiheiden suosio sekä ajankohtaisuus.

Erasmus+ -ohjelman liikkuvuushakujen kevään 2023 rahoitukset on myönnetty

Kansainvälinen liikkuvuus on alkanut jälleen kiinnostaa organisaatioita pandemian hiljentämien vuosien jälkeen. Myös uusia hakijoita on ollut ilahduttavan runsaasti. Tällä hakukierroksella liikkuvuusrahoitusta myönnettiin yhteensä 40,8 miljoonaa euroa.

Arpa heitti 150 eurooppalaista kansalaispaneeliin Brysseliin – tehtävänä purkaa liikkuvuuden esteitä Euroopassa

Puhelin pirahti ja pian oululaisopiskelija Niko Ranta istui EU:n komission kansalaispaneelissa ideoimassa oppimiseen liittyvän liikkuvuuden tulevaisuutta. Kansalaispaneelit ovat EU:ssa uusi osallistavan demokratian toimintatapa.
Näytetään 1-10/65