Erasmus+ -liikkuvuushankkeiden hakemusmäärät ovat palanneet pandemiaa edeltävälle tasolle

Erasmus+ -liikkuvuushankkeiden hakemusmäärät kasvoivat reilusti viime vuodesta. Uutena toimintona olivat nyt haettavissa urheiluhenkilöstön ulkomaanjaksot, jotka kiinnostivatkin urheilualan toimijoita. Vuoden 2023 hakukierroksella liikkuvuushankkeiden rahoitusta on jaossa noin 46,7 miljoonaa euroa.

Lisää uusia mahdollisuuksia oppimiseen toisessa EU-maassa? - Anna palautetta Euroopan komissiolle! 

Euroopan komissio valmistelee tänä vuonna ehdotusta uudeksi suositukseksi oppimiseen liittyvästä liikkuvuudesta. Suosituksen tavoitteena on taata kaikille eurooppalaisille mahdollisuus oppimisjaksoon toisessa EU-maassa.

Suomi luotsaa mielen hyvinvointiin ja digitaaliseen nuorisotyöhön keskittyviä eurooppalaisia nuorisoalan kehittämishankkeita

EU:n nuoriso-ohjelmien uuden ohjelmakauden myötä käynnistyi kaksi Suomen koordinoimaa yhteistyöhanketta. Molempien hankkeiden teemat ovat ajankohtaistakin ajankohtaisempia ja iskevät suoraan pandemia-ajan arkitodellisuuteen. Mutta mitä ovat kansallisten toimistojen yhteistyöhankkeet?

Nuorten mielenterveys puhuttaa kaikkialla Euroopassa – nuorisotyöntekijät päivittivät osaamistaan Helsingissä

Nuorten parissa toimivien edessä on pandemian jäljiltä mittava mielenterveystyömaa. Sen selättämiseen etsittiin keinoja Helsingissä pidetystä Mental Health in Youth Work -koulutuksesta. Haastattelimme kolmea osallistujaa, joista jokainen tuo aiheeseen oman, tärkeän näkökulmansa.

Kestävää kehitystä edistetään parhaiten yhteistyössä ja kädet savessa

Ilmastonmuutos ja luonnon monimuotoisuuden väheneminen ovat ihmiskunnan suuria haasteita, joiden ratkaisemiseen tarvitaan yhteistyötä eri tasoilla. Komission julkaisema raportti esittelee Erasmus+ -hankkeissa hyviksi todettuja lähestymistapoja ympäristökasvatuksen kehittämiseksi.

Inspiraatiota, innostusta ja hyviä käytänteitä – NEET-nuorten palveluihin keskittynyt kansainvälinen opintovierailu keräsi alan ammattilaisia Tampereelle

Työttömille nuorille suunnattuja palveluita esitelleiden ylpeys tehdystä työstä sekä mahdollisuus päästä jakamaan hyviä käytänteitä ilahduttivat Tampereelle yhdeksästä eri maasta kokoontuneita ammattilaisia.

Euroopan urheiluviikko #BeActive tuo esiin liikunnan ja urheilun merkitystä

Teemaviikon tavoitteena on innostaa eurooppalaisia liikkumaan omassa arjessaan enemmän ja lisätä tietoisuutta liikunnan hyödyistä. Viikon aikana järjestetään erilaisia tapahtumia ja haasteita ympäri...

#ErasmusDays-tapahtumaa vietetään kuukauden päästä - tule mukaan!

Erasmus+ -ohjelmaa juhlistava #ErasmusDays järjestetään tänä vuonna 13.–15. lokakuuta. #ErasmusDays kutsuu hankkeissa tai ulkomaanjaksoilla mukana olleet organisaatiot ja yksityishenkilöt järjestämään kansainvälisen liikkuvuuden ja eurooppalaisuuden sanomaa kantavia tapahtumia. #ErasmusDays odottaa sinua ja organisaatiotasi!

Toukokuun hakukierroksella nuorisoalan liikkuvuushankkeissa panostettiin parhaimmillaan pitkäjänteiseen prosessiin

Toukokuussa haettavana olivat nuorisoalan liikkuvuushankkeet: nuorisovaihdot, nuorisotyöntekijöiden liikkuvuushankkeet ja nuorten osallistumishankkeet. Hakukierroksella myönnettyjen avustusten kokonaissumma oli reilut 420 000 euroa, ja hakemusten hyväksymisaste lähemmäs 60 prosenttia. Rahoitusta jäi kuitenkin mukavasti jaettavaksi myös lokakuun hakukierrokselle.

Alkuvuoden liikkuvuushankkeiden hakukierroksella juhli moni akkreditoitu organisaatio, ja yhteistyöhankkeiden potti paisui yllätyslukemiin

Liikkuvuushankkeille myönnettyjen avustusten kokonaismäärä helmikuussa päättyneessä haussa ylsi reiluun 2 miljoonaan euroon. Moni hakijaorganisaatio on oivaltanut akkreditoinnin hyödyt, mutta ensikertalaistakin onnisti. Maaliskuussa päättyneellä yhteistyöhankkeiden hakukierroksella puolestaan myönnettiin avustuksia vajaa 2 miljoonan euron edestä, mikä on poikkeuksellisen suuri summa.
Näytetään 1-10/52