Euroopan urheiluviikko #BeActive tuo esiin liikunnan ja urheilun merkitystä

Teemaviikon tavoitteena on innostaa eurooppalaisia liikkumaan omassa arjessaan enemmän ja lisätä tietoisuutta liikunnan hyödyistä. Viikon aikana järjestetään erilaisia tapahtumia ja haasteita ympäri...

#ErasmusDays-tapahtumaa vietetään kuukauden päästä - tule mukaan!

Erasmus+ -ohjelmaa juhlistava #ErasmusDays järjestetään tänä vuonna 13.–15. lokakuuta. #ErasmusDays kutsuu hankkeissa tai ulkomaanjaksoilla mukana olleet organisaatiot ja yksityishenkilöt järjestämään kansainvälisen liikkuvuuden ja eurooppalaisuuden sanomaa kantavia tapahtumia. #ErasmusDays odottaa sinua ja organisaatiotasi!

Toukokuun hakukierroksella nuorisoalan liikkuvuushankkeissa panostettiin parhaimmillaan pitkäjänteiseen prosessiin

Toukokuussa haettavana olivat nuorisoalan liikkuvuushankkeet: nuorisovaihdot, nuorisotyöntekijöiden liikkuvuushankkeet ja nuorten osallistumishankkeet. Hakukierroksella myönnettyjen avustusten kokonaissumma oli reilut 420 000 euroa, ja hakemusten hyväksymisaste lähemmäs 60 prosenttia. Rahoitusta jäi kuitenkin mukavasti jaettavaksi myös lokakuun hakukierrokselle.

Alkuvuoden liikkuvuushankkeiden hakukierroksella juhli moni akkreditoitu organisaatio, ja yhteistyöhankkeiden potti paisui yllätyslukemiin

Liikkuvuushankkeille myönnettyjen avustusten kokonaismäärä helmikuussa päättyneessä haussa ylsi reiluun 2 miljoonaan euroon. Moni hakijaorganisaatio on oivaltanut akkreditoinnin hyödyt, mutta ensikertalaistakin onnisti. Maaliskuussa päättyneellä yhteistyöhankkeiden hakukierroksella puolestaan myönnettiin avustuksia vajaa 2 miljoonan euron edestä, mikä on poikkeuksellisen suuri summa.

#ErasmusDays-tapahtumaa vietetään syksyllä - tule mukaan!

Erasmus+ -ohjelmaa juhliva #ErasmusDays järjestetään tänä vuonna 13.–15. lokakuuta. Kolmipäiväisen tapahtuman tarkoituksena on lisätä tietoa Erasmus+ -ohjelmaan kuuluvista koulutus-, nuoriso- ja liikuntahankkeista. #ErasmusDays kutsuu hankkeissa tai vaihtojaksoilla mukana olleet organisaatiot ja yksityishenkilöt järjestämään kansainvälisen liikkuvuuden ja eurooppalaisuuden sanomaa kantavia tapahtumia. #ErasmusDays odottaa sinua ja organisaatiotasi – tule mukaan!

Erasmus+ -yhteistyöhankkeita haettiin viimevuotista vähemmän

Innovaatioita ja oppilaitosten kehittämistä tukevien yhteistyöhankkeiden hakemusmäärät laskivat viime vuodesta. Yhtenä syynä saattaa olla se, että edellisillä hakukierroksilla rahoitettuja tämän hanketyypin hankkeita on yhä käynnissä.

Erasmus+ -akkreditointi kiinnosti toisella hakukierroksella

Erasmus+ -ohjelman toinen akkreditointihaku kiinnosti koulutus- ja nuorisoalan organisaatioita. Hakemuksia hyväksyttiin kaikkiaan 82. Akkreditointi mahdollistaa organisaatioille pitkäjänteisemmän ja samalla laatuvarmistetun kansainvälisen yhteistyön jatkuvuuden Erasmus+ -ohjelmassa.

EU:n nuoriso-orkesterin historiallinen vierailu Suomessa: yhteistyön iloa ja rauhan sanomaa

Huhtikuun alussa 2022 Euroopan unionin nuoriso-orkesteri (EUYO) vieraili Suomessa ensimmäisen kerran 18 vuoteen. Vierailu korosti rauhan sanomaa ja nuorten välistä yhteistyötä osana EU:n nuorison teemavuotta 2022.

Erasmus+ -ohjelman liikkuvuusjaksoja haettiin runsaasti pandemian matkustusrajoitusten lievennyttyä

Erasmus+ -ohjelman oppimiseen liittyvien liikkuvuuksien ensimmäinen haku päättyi 23.2.2022. Hakukierroksella rahoitusta oli jaossa liikkuvuusjaksoille noin 40 miljoonaa euroa.

Tänä vuonna vietetään Euroopan nuorisovuotta ja juhlitaan 35 vuotta täyttävää Erasmus+ -ohjelmaa!

Vuonna 2022 vietetään Euroopan nuorisovuotta. Euroopan komission aloitteesta nimetyn EU:n teemavuoden tavoitteena on kiinnittää huomiota nuorten yhteiskunnalliseen osallisuuteen ja hyvinvointiin sekä demokratian vahvistamiseen ja luoda nuorille tulevaisuudenuskoa koronapandemian keskellä. Tänä vuonna juhlitaan myös 35 vuotta täyttävää Erasmus+ -ohjelmaa.
Näytetään 1-10/47